Øynene på veien. Hendene på rattet.

Hans Petter Laberg Cappelen Damm 2013 15 anmeldelser

”Hva var det?” spurte jeg. Han svarte ikke. Bilen stoppet ikke helt. Vi var de eneste på veien her. ”Ser du noe?” sa jeg. Han ristet sakte på hodet mens han gransket det som var bak oss. ”Vi må gå Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Henrik S

Henrik S

Skrevet av 15. desember 2013 av Henrik S på Haugeåsen Ungdomsskole

Tittel: Øynene på veien,hendene på rattet.
Forfatter: Hans Petter Laberg
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår:2013
Antall sider: 142
Sjanger: Drama
Innholdsreferat:
Boken «Øynene på veiene,hendene på rattet» handler om en gutt på seksten år som har fått seg sommerjobb som assistent for faren,som legger fliser for forskjellige folk. De kjører til og fra jobb og snakker om at gutten kanskje burde begynne å øvelseskjøre, dette sier også bestevennen Jan Ove som vil kjøre opp sammen med gutten. Men gutten har litt vannskelig for å konsentrere seg ettersom han tenker så mye på kjæresten,Bea som det ble slutt med. En dag da de kjører hjemover og faren er litt uopmerksom og kaster et blikk over på sønnen,treffer de noe. De ser seg rundt, uvitende om hva det er. Det viser seg i etter tid på nyhetene at dette «noe» er en gutt fra klassen kalt Sveinung,som hovedpersonsen aldri hadde et godt forhold til. Gutten får dårlig samvittighet og ferien blir ikke lenger den samme oppi alle tankene og følesene.
Personlig vurdering av boken:
Helt grei bok, forfatteren skriver godt. Mange gode skildringer, men lite handling og mye dialog.Jeg synes at boken var spennende på visse stadier i historien, men det kunne lett bli litt tamt å lese i mellom spenningstoppene. Jeg likte godt ideen til historien, man lever seg godt inn i hovedpersonens situasjon og personene og omgivelsene virker realistiske. Jeg likte som sagt ikke særlig godt at det var lite spennende handling. Det var også litt rar slutt, det var skrevet på en merkelig måte, man blir forvirret men skjønner hva som skjer og leseren dikter med videre. Dette er bra.
Totalt gir jeg terningkast 4.


Maria Zoulakis

Maria Zoulakis

Skrevet av 12. desember 2013 av Maria Zoulakis på Haugeåsen Ungdomsskole, 10E

Tittel: «Øynene på veien, hendene på rattet»
Forfatter: Hans Petter Laberg
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 142
Sjanger: Drama

Boka handler om en gutt som jobber for faren sin i sommerferien for å tjene penger. Vi får aldri vite noe om hva han heter eller hvor gammel han er. Dette er på grunn av at fortellingen er skrevet i jeg-person. Det vi får vite derimot er at han akkurat har blitt dumpet av kjæresten sin, Bea. Han har også en bestevenn som heter Jan Ove. En dag når gutten og faren er ute å kjører treffer de noe, men de vet ikke hva. Senere viser det seg at de kjørte på en gutt. Etter dette blir dagene aldri mer de samme.

Jeg personlig synes ikke denne boken var spesielt interessant. Den er grei å lese, men jeg følte ingen spesiell spenning når jeg bladde om sidene, selv om den har en spenningstopp og et vendepunkt. Boken var derimot lett å forstå og lese, noe som er et pluss.

Jeg ville gitt boken terningkast 3.


Nora Marie Hanssen

Nora Marie Hanssen

Skrevet av 12. desember 2013 av Nora Marie Hanssen på Mølladammen

Veldig bra anmeldelse, og selv om det kanskje ikke fikk fullt opp med poeng på skalaen fikk jeg veldig lyst til å lese den. Den virket spennende, og du skrev på en spennende måte. <3


Atte

Atte

Skrevet av 11. desember 2013 av Atte på Kjøllefjord

Øynene på veien, hendene på rattet av Hans Petter Laberg

Boka handler om en gutt og pappaen hans som jobber sammen. Det er sommerferie. Når de er ute og kjører er faren uheldig og kjører ned noen. De sier ikke i fra til politiet. Historien handler om å ha en fæl hemmelighet. Det er ikke lett og leve med.

Jeg likte ikke boka spesielt godt for at det skjedde det samme hele tiden, det var ingen action. Det var altfor mye prat

Terningkast 3


Ulla Bech Bråten

Ulla Bech Bråten

Skrevet av 10. desember 2013 av Ulla Bech Bråten på Mølladammen

«Øynene på veien, hendene på rattet»

Forfatter: Hans Petter Laberg.
Tittel: «Øynene på veien, hendene på rattet».
Forlag: Cappelen Damm.
Årstall: Boken er gitt ut i 2013.
Antall sider: 142.
Sjanger: Drama.
Innhold: Boken handler om en gutt som går på videregående skole. I boken får man aldri vite hva han heter, siden alt er skrevet i jeg-form, og navnet hans heller ikke nevnes i boken. Kjæresten hans har akkurat dumpet han. Det er sommerferie og han må jobbe med faren sin. En dag satt de i bilen på vei til jobb, og faren snakket om at gutten burde ta lappen snart. Faren tok øynene vekk fra veien i et par sekunder for å se på gutten. Da traff noe bilen, og gutten stakk hodet ut av vinduet for å se hva de hadde truffet, men han så ingenting. Faren sa at de bare skal glemme hendelsen, men gutten kan ikke slutte å tenke på det. Så begynner politiet å etterlyse opplysninger etter at en gutt har blitt påkjørt.
Tema: Boken handler egentlig om et dilemma der gutten må ta et valg. Om han skal si noe til politiet om at de traff noe, eller om han skal gjøre som faren sa og glemme det.
Budskap: Jeg tror boken prøver å fortelle at handlingene vi gjør kan få alvorlige konsekvenser, og at det beste vi kan gjøre er å fortelle sannheten.
Personlig vurdering: Jeg synes at boken var mest spennende i starten, men at den ble litt kjedelig utover i boken. Det var veldig mye dialog, og ikke så mye som skjedde. Derfor likte jeg ikke boken så veldig godt. Jeg gir den terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen