Over (Søsteranarkistane 2)

Hilde K. Kvalvaag, Sturla Bang Samlaget 2019 5 anmeldelser

Over startar der Under slutta. Men denne gongen er ikkje Ela og småsøstrene under bakken. Dei er på eit skip. Det regnar, og dei kan ikkje sjå land. Og ingen veit kor dei er på veg. Ela har endeleg funne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Leander Brough

OVERhodet ikke interessant.

Skrevet av 18. desember 2019 av Leander Brough på Kråkerøy ungdomsskole

Boken handler om en jente, Ela, som er fanget på en båt sammen med en haug med jenter som har rømt fra et korrupt land med en ond diktator. Men de som styrer båten er kanskje ikke så veldig mye bedre?
Høres kult ut, ikke sant? Vel, boken er dårlig skrevet med en haug med rare kinesiske ord i som gjør det vanskelig å forstå, og historien er ikke bra. Jeg likte ikke boken, kanskje andre liker den, men ikke jeg. De kinesiske ordene og litt rare ideene passet ikke meg, og jeg må derfor gi boken et terningkast 2. dessverre, forfatteren er full av gode ideer og dette kunne vært veldig bra, men sånn ble det bare ikke.


Felix

Helt på jordet

Skrevet av 12. desember 2019 av Felix på Kråkerøy ungdomsskole

Helt på jordet
Over er en bok jeg ikke vil anbefale, boken inneholder vanskelige ord som gjeller barn og ungdom. Jeg fikk ikke levd meg inn i boken fordi det er som historien forandrer seg innen 5 minutter. Jeg var ikke sikker på hvem hovedpersonen var eller hva målet til boken er. Det er for mange (arabiske kodeord) og ord som ikke gir helt mening som: «vinden er ikke redd» og andre type metaforer som virkelig forvirret meg. Det var også ord på nynorsk som er helt annerledes når det er på bokmål, og jeg hadde ingen aning om hva boken sa. Jeg vil gi denne boken er terningkast: 2
Jeg vil veldig gjerne at det skal bli slutt med sånne bøker som dette. Og håper denne boken ikke vil bli lagt merke til, og ikke bli nominert.


kidus Abiy

kidus Abiy

Skrevet av 11. desember 2019 av kidus Abiy på Elverum ungdomsskole

Boka Over er en veldig komplisert bok for meg å forklare. Jeg bokatavligtalt sovnet på grunn av at det er var så kjedlig. Jeg selv særlig syntes ikke at boka var noe for meg. Boka hadde en del unødvendig språk som ikke trengtes i boka som f.eks arabisk. det var til og med nok med at det var på nynorsk gjorde boka sånn at jeg ga opp håp på boka, men jeg leste den for det fordi at man må annmelde om disse bøkene for at dere skal klare å kåre en vinner og fordi at vi skal lese.

Boka fikk meg til å bruke hjernen til å forstå hva den handlet om men det hjalp ikke med at det jeg leste i boka kunne henge sammen.

Jeg gir den terningkast: 2 jeg annbeflaer veldig gjerne at boka ikke blir nominert


Ella Caroline Alsos Paulsen

En bok til å sovne av

Skrevet av 14. november 2019 av Ella Caroline Alsos Paulsen på Kråkerøy ungdomsskole

Jeg syns den var kjedelig. Det skjedde ikke så mye spennende som jeg liker. Det skjedde mye, men jeg likte det fortsatt ikke. Det er ikke min type bok.

Det var mye drama i boka. Og jeg liker drama, men ikke dramaet i denne boka. Det dramaet som var i denne boka, var på en måte veldig kjedelig.

Det var ikke så lett å forstå hva som sto der heller. Alt var på nynorsk, og jeg er ikke så god på å forstå nynorsk. Det var også for mye arabisk. Det var også mange ord i boka som ikke var på nynorsk engang. Det var noen andre språk også.

Jeg skjønte ikke helt meninga med fortellingen heller. Det var litt vanskelig å forstå hva som skjedde. Det er en av grunnene jeg ikke likte boka.

Jeg likte ikke boka, så jeg gir det terningkast 1, og jeg anbefaler at denne boka ikke blir nominert til uprisen.


Til toppen