Outlaster

Nina Borge Gyldendal 2021 27 anmeldelser

Adrian leder CS-laget sitt til nye seire, men nå risikerer han å svikte dem. Adrian leder CS:GO-laget sitt til stadig nye seire, og de forbereder seg til en stor turnering. Men på skolen er det annerledes. Adrian klarer ikke følge Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

David

Et blide av meg selv.

Skrevet av 9. desember 2021 av David på Kjeller ungdomsskole

Outlaster. Laget av Nina Borge.

Outlaster handler om en gutt som hetter Adrian. Adrian har sitt eget CSGO lag med noen venner. Adrian har angst og klarer ikke å være rundt mange folk. Nå må Adrian velge vennene sine eller skolen.
Jeg likte boken veldig godt. Boken er veldig realistisk hvordan noen folk har angst og klarer ikke å gå på skolen. Boken viser også at noen er ikke avhengig av spill, men at det er deres eneste sted der du kan slappe av. Jeg kjente meg igjen selv om jeg går på skolen hver dag, da jeg selv er veldig glad i dataspill og det universet som boken handler om. Boken er veldig enkel å leve seg inn i, selv om boken er på 200 sider så er den enkel å lese. Jeg har ikke lest en så lang bok som jeg har likt før.

Jeg anbefaler boken til gutter og jenter fra 13-16. Den passer også til de som spiller eller har angst.
Terningkast 5.


Mathias Holtermann

Kunsten å leve med seg sjølv

Skrevet av 7. desember 2021 av Mathias Holtermann på Husnes ungdomsskule

Adrian er ein gut som går i 10. klasse og har sosial angst. Han har alltid slitt med det, men nå er det blitt mykje verre. Problemet er berre at han ikkje snakkar om det, verken til foreldrane eller vennene sine. Ingen av lærarane på skulen veit om det heller. Dette gjer at det oppstår situasjonar kor han dummar seg ut og stikker heim til huset sitt for å spille bort skamfølelsen og stresset sitt. Nå har han blitt forelska i ein av vennene sine, Jos (Josefine). I tillegg er det ein CS:GO turnering som skal starte.

Boka startar med at Adrian og vennene hans spiller CS:GO, som er favorittspillet til Adrian. Han elskar å spille dataspel fordi han slepper å tenkje på skule og lekser. Adrian gjer det ikkje bra på skulen, han skulkar, nektar å gjere gruppearbeid og klarer ikkje å tenkje klart rundt andre folk. Og med turneringa som skal starte skulkar han endå meir for å øve. Moren hans har fått beskjed frå skulen om skulkinga hans og nå risikerer han miste pc-en. Kan han gjere det bra på skulen og vinne turneringa samtidig? Og når skal han ta seg saman og starte å leve med seg sjølv for den han er?

Situasjonane blir litt gjentakande dei første 70 sidene og spenningen går nesten aldri opp, men det betydde ikkje altfor mykje for meg. For meg var dette er ein ganske realistisk bok som seier mykje om korleis ein ungdom med mange følelsar og angst kan ha det med stress, forelskelse og speleavhengigheit.

Denne boka var ganske fin og lettlest og eg leste gjennom heile boka utan å kjede meg noko særleg. Dette er mest fordi spenninga held seg stabil utan å forsvinne heilt. Eg vil gi denne boka terningkast 5 fordi eg koste meg med boka, men den var litt gjentakande. Eg syntest at denne boka burde nominerast til Uprisen fordi den har eit godt potensial. Også trur eg at dei fleste ungdommar burde lese denne boka.


Xawery

gaming livet

Skrevet av 6. desember 2021 av Xawery på Varteig barne- og ungdomsskole

Når jeg først så Outlaster tenkte jeg at dette ikke var noen bok for meg. Jeg synes det så ut som et helt typisk ungdomsdrama, som i tillegg handlet om videospill.

Men heldigvis overasket boken meg, denne boken er ikke klisje og langt ifra kjedelig. Jeg ble fanget i historien fra side 1. Boken har så mange gode skildringer, og den fanger følelser på en veldig god måte i teksten.

Anbefaler den for de som liker gaming eller bare for de som liker spennende bøker. Den er ganske fin for ungdommer.


Thea johansen hagen

Thea johansen hagen

Skrevet av 1. desember 2021 av Thea johansen hagen på Kjeller ungdomsskole

Bok anmeldelse
«Out laster»
Adrian leder CS-laget sitt i den nye seiren, men nå kommer han mest sannsynlig til å svikte dem. Adrian leder CS:GO-laget sitt til ganske mye til nye seiren, og de gjør seg klare til den store turneringen. Men på skolen er det annerledes. Adrian klarer ikke følge.
Jeg syns boken var litt spennende siden du ville bare lese mere og mere siden du skjønte ikke alltid hva som skulle skje så du måtte bare vite det.
Den var litt kjedelig fordi det skjedde ikke så mye hele tiden det var mere i jevne mellomrom.
Terningkast: 4


oliwia

outlaster

Skrevet av 30. november 2021 av oliwia på kjellerskole

Boken Outlaster handler om en gutt som heter Adrian. Adrian er lederen for et CS:GO lag med venner, og ønsker å bli proffspiller. Men angsten han sliter med gjør det vanskelig å være rundt de, og å være på skolen. Samtidig moren hans er opptatt av at han skal gjøre det bedre på skolen. Han får veldig stort press på seg.

Boka var spennende, men etter hvert, litt vanskelig å skjønne seg på på starten. Det var masse gaming språk som jeg ikke skjønte noe av, men det er fra person til person. Ellers var den overraskende bra.

Anbefaler den for de som liker gaming eller bare for de som liker spennende bøker. Den er ganske fin for ungdommer.

Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen