Ord som slutter på skap

Sanne Mathiassen 2019 49 anmeldelser

Når jeg-personen blir dumpet av samboeren, reiser hun først hjem til farmoren. Men det er begrenset hvor lenge man kan spise suppe og vente på en far som aldri kommer, og da er det kanskje like greit å flytte inn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anine

Vanskelig å forstå

Skrevet av 10. desember 2019 av Anine på Grov skole

“Ord som slutter på skap” av Sanne Mathiassen handler om at en jente blir dumpet av kjæresten og flytter inn hos farmoren. Men hun klarer ikke lenger å sitte å vente på en far som aldri kommer og spise utgått suppe. Så hun flytter inn i garderobeskapet til eksen.
Denne boken er roman som har et jeg-synspunkt. Den har også ca. 1 kapittel per side. Dette syntes jeg var dumt fordi fortelling ble veldig hakkete å lese på en måte. Den bytter også på å fortelle mellom nåtid og fortid og det kan være vanskelig å vite når de skjer slik at de blandes med hverandre. Det er noen steder i historien som har humor og er selve lyspunktet til boken, men ellers er den vanskelig å forstå.

Terningkast: 3


kidus abiy

kidus abiy

Skrevet av 5. desember 2019 av kidus abiy på Elverum ungdomsskole

“Ord som slutter på skap” av Sanne Mathiassen handler om at hovedpersonen slo opp med kjæresten sin og flyttet til farmoren sin. Men det er begrenset hvor lenge jeg-personen kan spise utgått suppe og vente på faren sin som aldri kommer hjem. Da var det like greit å flytte inn i garderobeskapet til eksen. Boken sier like mye i fortiden som i nåtiden.

"Ord som slutter på skap” starter med en kort prolog der hun forteller om hva som skjer på rommet når hun sitter i skapet. Starten på boken starter spennende så kom det noe uventet. Vi får et godt innblikk på hva som foregår i hodet til hovedpersonen som, den fraværende faren og den gamle eksen. Hun sier at forholdet mellom henne og eksen ikke er perfekt. Hun er redd for å vise følelser og trekker seg ofte unna, uansett hvor forelsket hun er i han. Hun er redd for å bli forlatt akkurat som faren gjorde under hele barndommen hennes. Innholdet i boken virker troverdig og den forteller også hvordan et sant forhold mellom faren og datteren kan ha en så stor betydning i livet til datteren. En far skal være der for datteren sin og ikke bare stikke av når det Passer for han. Hvert fall når ikke moren er til stedet eller noen andre.

Slutten på boken kom egentlig som forventet. Det var en litt spennende slutt syntes jeg. Jeg vil gi boken terningkast 5 fordi det var litt vanskelig å holde følge med boken når det nesten ikke ble oppgitt noe navn. Men boken hadde en fin struktur og den var lettlest. Jeg liker at det er et bra språk i boken og den er i “Jeg” form. Jeg syntes boken passer til spesielt ungdomsjenter, men også litt gutter.


Andreas e kul

Skap

Skrevet av 4. desember 2019 av Andreas e kul på Grov skole

Ord som slutter på skap handler om hovedpersonen som blir dumpet av kjæresten. Boka handler om en ungdomsjente som bor hos farmoren sin med faren. Faren er alltid ute og reiser og hun finner seg snart en kjæreste. Han blir utro etter bare litt og hun skriver ned ord som slutter på skap. Det var litt vanskelig og følge med når ting skjedde. Den var helt grei å lese. Terningkast –4


Magdalena

Ville bare føle seg elsket

Skrevet av 27. november 2019 av Magdalena på Hauketo skole, 10. trinn

“Ord som slutter på skap” handler om jeg-personen som nettopp har blitt dumpa av kjæresten sin. Hun velger å flytte inn hos farmoren sin som tar godt vare på henne. Faren til jeg-personen er aldri der for henne og hun har håp om at han skal komme tilbake i livet hennes. Tilslutt bestemmer hun seg for å flytte inn i skapet til eks-kjæresten. Boka er deprimerende og viser ensomhet. Det er aldri noen der for jeg-personen og viser at hun har hatt problemer i oppveksten. Boka er kort og enkel å lese, det er ikke vanskelig språk og mange fine skildringer. Boka har heller ikke mange replikker, men flere skildringer.

Jeg foretrekker en mer livlig bok, denne boken var mest skildringer og beskrivelser og tankereferatet til hovedpersonen. Boka var veldig troverdig på grunn av alle skildringene og beskrivelsene, for da fikk man satt seg inn i synspunktet til jeg-personen og forsto henne bedre. Det var noen ganger litt vanskelig å forstå om hun snakket i nåtid eller fortid, men ellers var boka fin og enkel å lese. Boken var enkel å lese på grunn av lite tekst, og korte kapitler, også fordi det var et enkelt språk som var lett å forstå. “Ord som slutter på skap”, har også med skildringer med språklige bilder og metaforer.

Denne boka handler om kjærlighet og svik, å være ensom, trist. Jeg-personen skriver ned ord som slutter på skap. Vennskap, samboerskap, latskap, lidenskap. Hovedpersonen skriver alle ordene hun kommer på i dagboka som hun fikk av faren sin. Boken var veldig kort, og det tok meg kun 1time og 30minutter å lese den. Handlingen gikk veldig sakte, vi kom ikke til handlingen før vi hadde lest 1/3 av boka. Det var ikke noe høydepunkt i denne boka, men boka sluttet brått. Denne boken var ikke veldig interessant for meg, men kanskje for noen andre.

Jeg gir denne boka terningkast 3, dette var ikke en bok for meg, men kanskje for andre? Jeg likte ikke at boka var så veldig kort og hadde med mange skildringer, jeg foretrekker en bok med flere dialoger og med mer action og drama. For de som liker å sette seg inn i situasjonen til jeg-personen eller korte kapitler og enkelt språk, er denne boka for deg. Jeg ville utvide ordforrådet mitt, dette fikk jeg ikke gjort med denne boka. Denne boka er mer for folk i aldersgruppen 18-28 år. Det er ikke veldig mye jeg kan relatere med i denne boka i og med at hovedpersonen er i 20-årene.


Mathea

Skapet

Skrevet av 26. november 2019 av Mathea på Sunnland skole

Skapet
Boka ord som slutter på skap av Sanne Mathiassen er en … Det handler om en jente som slår opp med kjæresten og flytter til farmoren der hun venter på faren som aldri kommer hjem. Hun forteller hvordan det har vært tidligere. Etterhvert setter hun seg inne i skapet til ex kjæresten og venter. Hun forteller om hva som har skjedd og om hvordan hun har hatt det tidligere. Det er ikke mye som skjer men forfatteren klarer fortsatt og gjøre det spennende.

Språket passer godt til karakterene og det er både replikker og tankene til hovedpersonen. Boken er veldig lett og lese, den er skrevet som om hovedpersonen sender meldinger til ex kjæresten og på den måten forteller hva hun tenker og mener.

Jeg har ikke lest noe lignende bok, den er ikke en typisk populær type bok som vampyrer og varulver. Den er spennende og man vil fortsette og lese. Jeg tror denne boken passer til både ungdommer og ung voksne. Jeg gir boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen