Ord som slutter på skap

Sanne Mathiassen 2019 32 anmeldelser

Når jeg-personen blir dumpet av samboeren, reiser hun først hjem til farmoren. Men det er begrenset hvor lenge man kan spise suppe og vente på en far som aldri kommer, og da er det kanskje like greit å flytte inn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Nora

Spennende ungdomsbok

Skrevet av 6. november 2019 av Nora på Kråkerøy ungdomsskole

Sanne Mathiassen: Ord Som Slutter På Skap. Av Nora Lessum-Skarsvåg, Kråkerøy Ungdomskole.

SPENNENDE UNGDOMSBOK.

Ord Som Slutter På Skap, vil jeg si er en dramabok. Den har en god del romantikk i seg å. “Ord som slutter på skap” av Sanne Mathiassen handler om at hovedpersonen slo opp med kjæresten sin og flyttet til farmoren sin. Men det er begrenset hvor lenge jeg-personen kan spise utgått suppe og vente på faren sin som aldri kommer hjem. Da var det like greit å flytte inn i garderobeskapet til eksen.

Denne boken er skrevet av en forfatter som heter Sanne Mathiassen. Hun er 35 år gammel og er mest kjent for å skrive ungdomsbøker. Forlaget er Vigmostad og Bjørke.

Hovedpersonen i “Ord som slutter på skap” får vi ikke noe navn på. Det Sanne har skrevet er “jeg”. Boken starter med en kort prolog om at hun sitter inne i skapet til eksen. Starten på boken starter spennende så kom det noe uventet. Vi får et godt innblikk på hva som foregår i hodet til hovedpersonen som, pappaen hennes er ute og reiser hele tiden. Hun sier at forholdet mellom henne og eksen ikke er perfekt. Hun er redd for å vise følelser. Hun er redd for å bli forlatt akkurat som faren gjorde under hennes oppvekst. Boken starter litt spennende. Boken hadde ikke så mange høydepunkter. Det var egentlig bare det samme som skjedde meste parten av boken. Det var at “jeg” satt inne i skapet til eksen (Aksel) og følger med på hva den nye kjæresten (Marie).

Boken slutter litt uforventet. Nå skal jeg ikke røpe slutten, men det som skjedde hadde jeg ikke tenkt på at kunne skje en gang. Den var ikke så vanskelig å legge fra seg. Boken startet litt rart. Dette er sånn type bok jeg ikke pleier å lese. Boken er på en måte litt hemmelighetsfull, Siden vi ikke får vite så mange navn. Men boken hadde jo veldig lite skrift per side så det var ganske lett å lese den. For hver nye side i boken var det et nytt kapittel. En side kunne for eksempel bare ha 4 setninger. Så hvis du liker lett leste bøker er dette en bok for deg. Denne boken har både skildringer om “jeg” personen, replikker, men mest av alt får vi vite mest om tankene til “jeg” personen. Hun tenker mest på hva Marie og Aksel holder på med. Hvis jeg husker riktig så sitter “jeg” personen inne i det skapet i over 1 år. Jeg synes bok henger ganske bra sammen. Alt som hendte var ganske lett å forstå. Denne boken linker ikke på noen andre bøker jeg har lest før. Det er vel kanskje fordi jeg ikke leser så mye drama. Hvis jeg skal lese vil jeg helst lese spenning eller humor. Noe av det som skjer i denne boken kunne ha skjedd i virkeligheten. Som for eksempel når hun slår opp med kjæresten og faren hennes er aldri hjemme bare reiser rundt. Som jeg kan huske var det nesten ingen banneord. Det var noen stygge ord når hovedpersonen var sur på Maria (nye kjæresten til Aksel). Jeg synes at hvis man bruker litt banneord så virker boken mer troverdig, fordi de fleste ungdommer banne ganske ofte.

Boken var noen ganger litt vanskelig å forstå. Det synes jeg fordi boken hoppet litt frem og tilbake mellom fortiden med faren og nåtiden. Men jeg skjønte mye mer etter hvert. Men jeg synes det var litt dumt at man ikke fikk vite navet til hovedpersonen. Vi fikk bare vite navnene på bipersonene (Aksel, Maria). Men alt i alt synes jeg denne boken var bra. Jeg synes andre burde lese denne boken. Den var spennende, men noen ganger litt rar. Jeg synes den var litt spennende fordi jeg tenkte på om kom Aksel eller Marie kom til å oppdage “jeg” inne i skapet. Derfor gir jeg denne boken:

Terningkast: 4.


Neeva

Måned etter måned i skapet

Skrevet av 5. november 2019 av Neeva på Jordal skole

Denne boka synes jeg var ganske spesiell. Den startet litt forvirrende for meg ved at vi egentlig ikke fikk vite så mye om jeg personen, og personen hun tenker på. I starten av boka får vi vite at jeg-personen blir dumpa, og deretter flytter inn hos farmoren sin. Det går ikke så lang tid før hun går lei av farmoren sin. Hun flytter inn i skapet til eksen å etter det starter besettelsen hennes av eksen, Aksel.
Jeg synes denne boka var ganske kul og original samtidig som at jeg synes den var skrevet litt rotete noen steder. Jeg synes ikke de var helt realistisk anlagt, men det var kanskje ikke meningen heller. Det var samtidig gøy å se ett innblikk i hodet hennes men hun hadde disse månedene i skapet til eksen, hun holdt en tett dagbok i.
Jeg gir boka terningkast 4.


Eirill Myrhaugen

Forvirrende

Skrevet av 5. november 2019 av Eirill Myrhaugen på Smestad ungdomsskole

Boka handler om ei jente som blir dumpet av samboeren. I håp om at hun kanskje kan finne en vei tilbake til han, gjemmer hun seg blant skittentøyet i skapet hans. Han har fått seg en ny kjæreste nå. Til slutt mister hun tellingen på dagene, kanskje til og med ukene hun har sittet der, men håpet slukner ikke.

Denne boka var veldig forvirrende i starten. Det var to historier som i starten føltes ut som at de handlet om to forskjellige par. Det tok litt tid før jeg klarte å skjønne at den ene var om dem i fortid, og den andre om at hun sitter i skapet hans i nåtid.
Når man først skjønte dette, ble det mye enklere å forstå meningen med boka.

Terningkast: 4


Kajsa

Ord som slutter på skap

Skrevet av 5. november 2019 av Kajsa på Smestad ungdomsskole

Ord som slutter på skap handler om hovedpersonen som blir dumpet av kjæresten. En periode bodde hun hos farmoren og ventet på faren som aldri kom hjem fra reisen i Lisboa. Så flyttet hun inn i klesskapet til ex kjæresten. Hun opplever dette som trist og savner å være sammen med kjæresten.

Jeg syntes denne boka var veldig forvirrende siden den hopper mye om handlingene og personene det snakkes om. Jeg syntes boka hadde en fin handling med mye følelser.

Ord som slutter på skap handler om hovedpersonen som blir dumpet av kjæresten og flytter inn i skapet hans. Hun bodde først hos farmoren men hun serverte bare suppe og gammel mat. Så hun flyttet inn i skapet til kjæresten. Hun opplever dette som trist og deprimerende fordi hun vil fortsatt være sammen med kjæresten.

Jeg syntes denne boka var veldig forvirrende siden den hopper mye på handlingene. Jeg følte boka hadde en fin handling med mye følelser. Det var vanskelig å følge med siden kapitlene var veldig korte.
Jeg gir boka terningkast: 3


Mathias Holme

Ord som slutter på skap

Skrevet av 4. november 2019 av Mathias Holme på Kråkerøy ungdomsskole

Boka handler om en jente som bor hos farmoren sin med faren. Faren er alltid ute å reiser og hun finner seg snart en kjæreste. Han blir utro etter bare litt og hun skriver ned ord som slutter på skap.

Jeg gir boka terningkast 4.
-Boka var veldig spennende
-Den var morsom
-Den var ikke for lang og ikke for kort.
-Jeg likte også at det ikke var for mye skrift på hver side.

-Boka var litt spesiell noen ganger
-Jeg skjønte ikke alltid hva hun mente med det hun skrev

Jeg syntes ikke denne boken burde nomineres til urprisen, fordi den var ikke så veldig lang. Det er så mange bøker som er like som den her føler JEG. Burde andre lese boka? Det er jo en fin bok, men jeg anbefaler å lese noe annet.

-Mathias Holme

Vis flere anmeldelser

Til toppen