Ord som slutter på skap

Sanne Mathiassen 2019 49 anmeldelser

Når jeg-personen blir dumpet av samboeren, reiser hun først hjem til farmoren. Men det er begrenset hvor lenge man kan spise suppe og vente på en far som aldri kommer, og da er det kanskje like greit å flytte inn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Julie Olsvik

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Julie Olsvik på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Boka «ord som slutter på skap» av Sanne Mathiassen er en bok som handler om en jente som slår opp med kjæresten og flytter til farmoren der hun venter på faren som aldri kommer hjem. Etterhvert setter hun seg inni skapet til ex kjæresten og venter. Hun forteller om hva som har skjedd og om hvordan hun har hatt det tidligere. Det er ikke mye som skjer men forfatteren klarer fortsatt og gjøre det spennende.

Språket passer godt til karakterene og det er både replikker og tankene til hovedpersonen. Boken er veldig lett og lese, den er skrevet som om hovedpersonen sender meldinger til ex kjæresten og på den måten forteller hva hun tenker og mener.

Jeg har ikke lest noe lignende bok, den er ikke en typisk populær type bok som vampyrer og varulver. Den er spennende og man vil fortsette og lese. Jeg tror denne boken passer til både ungdommer og ung voksne. Jeg gir boka terningkast 4.


Lone Sabrina Knappen

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Lone Sabrina Knappen på Elverum ungdomsskole

Det handler om ei jente som blir dumpet av samboeren sin, hun reiser først til farmoren sin. Det er begrenset hvor lenge man kan bo der, så hun flytter inn i skapet til eksen sin.

I denne boka kunne man kjenne så godt igjen, men det var veldig forvirrende å lese siden dem gikk litt fram og tilbake.

Jeg gir boka terningkast: 5


Medina

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Medina på Elverum ungdomsskole

Boka handler om ei 18 år gammel jente som ble dumpa og flyttet inn i skapet hans. Boka var litt vanskelig fordi handlingene gikk veldig fram og tilbake og hadde litt brå slutt.
Terningkast:3


Tomine

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Tomine på Elverum ungdomsskole

Jeg gir boka terningkast 4. Boka starter rett i en handling som gjorde at men ikke kunne legge fra seg boka. Jeg ble litt skuffet fordi boka ble mindre og mindre spennende. Men alt i alt har boka en bra handling. Anbefales for deg som har lyst til å lese en bok som er kort og rask. Og som liker spenende bøker som du ikke har lyst til å legge fra deg.


Ingeborg Holøyen

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Ingeborg Holøyen på Elverum ungdomsskole

Boken, ord som slutter på skap, er en bok som er skrevet av Sanne Mathiassen.

Boken har 158 sider men litt for lite tekst på hver side, synes jeg. Den er litt spennende i starten, men senere i boken gjør hun bare det samme om og om igjen. Da blir det ikke like spennende å lese boken. Forsiden på boken beskriver veldig godt hva boken handler om, det var forsiden som overtalte meg til å lese den. Tykkelsen på boka var helt grei.

Jeg ville gitt denne boken terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Tiril S. Mjaaland

Bruddet sett fra skapet

Skrevet av 8. november 2019 av Tiril S. Mjaaland på Sunnland skole

Hun blir dumpet av kjæresten, så hun flytter inn til farmor. Hun skal ikke bli der lenge, bare til hun finner et sted. Stedet viser jeg å bli i skapet til eksen, skjult blant skitne sokker og svette treningsklær. Hun tenker over forholdet de hadde samtidig som hun kjenner på et savn ovenfor faren hennes som har reist bort -igjen.
Boka var veldig lettlest. Med et kort avsnitt på hver side bestående av enkle, korte setninger. Boka var skrevet på en ungdommelig måte. Når du leser, føler du at du virkelig er hovedpersonen. Tankene hennes blir dine tanker, følelsene hennes blir dine følelser. Du kjenner på angsten for at du skal bli funnet under det skitne lakenet. Hvordan vil dette ende? Boka er skrevet på en original måte. Man har lest en bok om kjærlighetssorg før, og ofte føles det ut som at man bare har en person ved siden av seg som sitter der og plaprer ut om det kjipe kjærlighetslivet sitt. Forfatteren her har klart å unngå å falle i denne fella. Når du leser lever du deg sånn inn i det at du ikke tenker over hvilken side du er på eller hvor langt det er igjen av boka. Boka starter med å fortelle fra jeg-personen sitt ståsted hva som skjedde før, etter og når hun blir dumpet. Det bygger seg gradvis oppover hvor man får en forklaring av opplevelsen hennes av forholdet. Siden boka er delt opp i så mange deler, blir det litt variasjon uten å gå ut av kontekst noe som gjør boka fyldigere. Boka slutter med en spenningstopp som løser seg på en veldig uventet, men fin måte. Når man har bladd om sitter man igjen med et smil om munnen av glede ovenfor hovedpersonen.Sanne Mathiassen som forfatteren heter har gitt ut flere bøker, men “Ord som slutter på skap” er nok den mest kjente boka. Forfatteren selv har småbarn, men hun har allikevel klart å treffe ungdommene. Hun har skjønt at få ungdommer holder ut å lese en lang roman med 20 sider per kapittel. Hun har klart å skrive en bok som alle fint kan komme seg gjennom. Som sagt tidligere hopper teksten fra litt forskjellige situasjoner, men hun klarer å beholde den røde tråden.Åpenbart handler boka om et brudd. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen og kanskje føle en trøst i bokas innhold. Dette er en bok som i hovedsak er beregnet målgruppen ungdom, men boka passer egentlig alle som har opplevd et brudd uansett alder. Jeg ville absolutt anbefalt boka videre.
Terningkast 5 (+)

Til toppen