Ord som slutter på skap

Sanne Mathiassen 2019 49 anmeldelser

Når jeg-personen blir dumpet av samboeren, reiser hun først hjem til farmoren. Men det er begrenset hvor lenge man kan spise suppe og vente på en far som aldri kommer, og da er det kanskje like greit å flytte inn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Julie Olsvik

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Julie Olsvik på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Boka «ord som slutter på skap» av Sanne Mathiassen er en bok som handler om en jente som slår opp med kjæresten og flytter til farmoren der hun venter på faren som aldri kommer hjem. Etterhvert setter hun seg inni skapet til ex kjæresten og venter. Hun forteller om hva som har skjedd og om hvordan hun har hatt det tidligere. Det er ikke mye som skjer men forfatteren klarer fortsatt og gjøre det spennende.

Språket passer godt til karakterene og det er både replikker og tankene til hovedpersonen. Boken er veldig lett og lese, den er skrevet som om hovedpersonen sender meldinger til ex kjæresten og på den måten forteller hva hun tenker og mener.

Jeg har ikke lest noe lignende bok, den er ikke en typisk populær type bok som vampyrer og varulver. Den er spennende og man vil fortsette og lese. Jeg tror denne boken passer til både ungdommer og ung voksne. Jeg gir boka terningkast 4.


Lone Sabrina Knappen

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Lone Sabrina Knappen på Elverum ungdomsskole

Det handler om ei jente som blir dumpet av samboeren sin, hun reiser først til farmoren sin. Det er begrenset hvor lenge man kan bo der, så hun flytter inn i skapet til eksen sin.

I denne boka kunne man kjenne så godt igjen, men det var veldig forvirrende å lese siden dem gikk litt fram og tilbake.

Jeg gir boka terningkast: 5


Medina

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Medina på Elverum ungdomsskole

Boka handler om ei 18 år gammel jente som ble dumpa og flyttet inn i skapet hans. Boka var litt vanskelig fordi handlingene gikk veldig fram og tilbake og hadde litt brå slutt.
Terningkast:3


Tomine

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Tomine på Elverum ungdomsskole

Jeg gir boka terningkast 4. Boka starter rett i en handling som gjorde at men ikke kunne legge fra seg boka. Jeg ble litt skuffet fordi boka ble mindre og mindre spennende. Men alt i alt har boka en bra handling. Anbefales for deg som har lyst til å lese en bok som er kort og rask. Og som liker spenende bøker som du ikke har lyst til å legge fra deg.


Ingeborg Holøyen

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. desember 2019 av Ingeborg Holøyen på Elverum ungdomsskole

Boken, ord som slutter på skap, er en bok som er skrevet av Sanne Mathiassen.

Boken har 158 sider men litt for lite tekst på hver side, synes jeg. Den er litt spennende i starten, men senere i boken gjør hun bare det samme om og om igjen. Da blir det ikke like spennende å lese boken. Forsiden på boken beskriver veldig godt hva boken handler om, det var forsiden som overtalte meg til å lese den. Tykkelsen på boka var helt grei.

Jeg ville gitt denne boken terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Nora

Spennende ungdomsbok

Skrevet av 6. november 2019 av Nora på Kråkerøy ungdomsskole

Sanne Mathiassen: Ord Som Slutter På Skap. Av Nora Lessum-Skarsvåg, Kråkerøy Ungdomskole.

SPENNENDE UNGDOMSBOK.

Ord Som Slutter På Skap, vil jeg si er en dramabok. Den har en god del romantikk i seg å. “Ord som slutter på skap” av Sanne Mathiassen handler om at hovedpersonen slo opp med kjæresten sin og flyttet til farmoren sin. Men det er begrenset hvor lenge jeg-personen kan spise utgått suppe og vente på faren sin som aldri kommer hjem. Da var det like greit å flytte inn i garderobeskapet til eksen.

Denne boken er skrevet av en forfatter som heter Sanne Mathiassen. Hun er 35 år gammel og er mest kjent for å skrive ungdomsbøker. Forlaget er Vigmostad og Bjørke.

Hovedpersonen i “Ord som slutter på skap” får vi ikke noe navn på. Det Sanne har skrevet er “jeg”. Boken starter med en kort prolog om at hun sitter inne i skapet til eksen. Starten på boken starter spennende så kom det noe uventet. Vi får et godt innblikk på hva som foregår i hodet til hovedpersonen som, pappaen hennes er ute og reiser hele tiden. Hun sier at forholdet mellom henne og eksen ikke er perfekt. Hun er redd for å vise følelser. Hun er redd for å bli forlatt akkurat som faren gjorde under hennes oppvekst. Boken starter litt spennende. Boken hadde ikke så mange høydepunkter. Det var egentlig bare det samme som skjedde meste parten av boken. Det var at “jeg” satt inne i skapet til eksen (Aksel) og følger med på hva den nye kjæresten (Marie).

Boken slutter litt uforventet. Nå skal jeg ikke røpe slutten, men det som skjedde hadde jeg ikke tenkt på at kunne skje en gang. Den var ikke så vanskelig å legge fra seg. Boken startet litt rart. Dette er sånn type bok jeg ikke pleier å lese. Boken er på en måte litt hemmelighetsfull, Siden vi ikke får vite så mange navn. Men boken hadde jo veldig lite skrift per side så det var ganske lett å lese den. For hver nye side i boken var det et nytt kapittel. En side kunne for eksempel bare ha 4 setninger. Så hvis du liker lett leste bøker er dette en bok for deg. Denne boken har både skildringer om “jeg” personen, replikker, men mest av alt får vi vite mest om tankene til “jeg” personen. Hun tenker mest på hva Marie og Aksel holder på med. Hvis jeg husker riktig så sitter “jeg” personen inne i det skapet i over 1 år. Jeg synes bok henger ganske bra sammen. Alt som hendte var ganske lett å forstå. Denne boken linker ikke på noen andre bøker jeg har lest før. Det er vel kanskje fordi jeg ikke leser så mye drama. Hvis jeg skal lese vil jeg helst lese spenning eller humor. Noe av det som skjer i denne boken kunne ha skjedd i virkeligheten. Som for eksempel når hun slår opp med kjæresten og faren hennes er aldri hjemme bare reiser rundt. Som jeg kan huske var det nesten ingen banneord. Det var noen stygge ord når hovedpersonen var sur på Maria (nye kjæresten til Aksel). Jeg synes at hvis man bruker litt banneord så virker boken mer troverdig, fordi de fleste ungdommer banne ganske ofte.

Boken var noen ganger litt vanskelig å forstå. Det synes jeg fordi boken hoppet litt frem og tilbake mellom fortiden med faren og nåtiden. Men jeg skjønte mye mer etter hvert. Men jeg synes det var litt dumt at man ikke fikk vite navet til hovedpersonen. Vi fikk bare vite navnene på bipersonene (Aksel, Maria). Men alt i alt synes jeg denne boken var bra. Jeg synes andre burde lese denne boken. Den var spennende, men noen ganger litt rar. Jeg synes den var litt spennende fordi jeg tenkte på om kom Aksel eller Marie kom til å oppdage “jeg” inne i skapet. Derfor gir jeg denne boken:

Terningkast: 4.

Til toppen