Ord som slutter på skap

Sanne Mathiassen 2019 32 anmeldelser

Når jeg-personen blir dumpet av samboeren, reiser hun først hjem til farmoren. Men det er begrenset hvor lenge man kan spise suppe og vente på en far som aldri kommer, og da er det kanskje like greit å flytte inn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Niki

Lettlest

Skrevet av 14. november 2019 av Niki på Jordal skole

Denne boka handler om en jente som blir dumpet av kjæresten sin. Hun blir lei seg, og en dag bestemmer hun seg for å flytte inn i skapet til eksen. Hun tar bare med seg litt lakris og en dagbok, og det virker som om hun blir der en god stund. Vi får vite tankene hennes, men også hendelser med kjæresten før de slo opp og hendelser med faren, som ikke var veldig tilstedeværende i oppveksten hennes.
Jeg likte denne boka sånn passe, det er fordi jeg noen ganger ble litt forvirret. Den hopper frem og tilbake i tid, noe som kan oppfattes forvirrende. Det virket som om det var flere historier i boka, så det var en med faren, en men kjæresten og nå tiden da hun satt i skapet, disse blir fortalt om hverandre. Dette gjør ikke noe, men det var noen av «historiene» jeg følte ikke ble avsluttet.
Dette er en veldig lettlest bok, kapitlene er veldig korte, noe som gjør at man har lyst til å lese videre og det er ikke så tungt og lese. Jeg ville ikke anbefalt denne til noen som ikke liker og lese, fordi man må sette seg litt inn i boka, men for noen som liker og lese er dette en fin bok.
Jeg gir denne boka terningkast 4.


ingeborg Holøyen

ord som slutter på skap

Skrevet av 13. november 2019 av ingeborg Holøyen på Elverum ungdomsskole

Boken er veldig forvirrende, og har en litt rar forside. Jeg skjønner ikke helt meningen md tittelen. Boken blir litt forvirrende underveis, men i starten var den ganske bra. Den er litt for lettlest om den skulle passe til vår aldersgruppe.

Jeg ville gitt denne en 2


Emilia

Flat drama og mislykket spenning

Skrevet av 12. november 2019 av Emilia på Blomdalen skole

Ord som slutter på skap er en lettlest ungdomsroman av Sanne Mathiassen. Boken følger Jeg-personen som nettopp har blitt dumpet av kjæresten sin og som venter på en far som aldri kommer tilbake. Hun velger å gjemme seg inne garderobeskapet til den tidligere kjæresten til han tar til vettet, selv om så måtte ta en evighet.
Jeg synes at forfatteren gjorde en dårlig jobb med å gjøre boken interessant og troverdig. De få spenningstoppene som var lagt inn landet flatt og vekket ikke interesse hos leseren. Jeg savnet mere logisk drama i denne boken siden det det var av drama var utroverdig og vanskelig å følge med på.
Boka manglet mye av det jeg forventet så jeg gir ikke boka mere enn 3. Til tross for at den ikke falt i smak beundrer jeg det kreative valget forfatteren tok med å gjøre alle eller de fleste kapitlene korte.

Terningkast: 3


Caroline

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. november 2019 av Caroline på Sofienberg skole

Ord som slutter på skap handler om en jente som er blitt dumpet av kjæresten sin, hun er ikke helt over ham og tar derfor den avgjørelsen at hun skal bo I skapet hans til han tar henne tilbake. Hun følger med på livet hans og ser hvordan det fortsetter uten henne, hvordan han kan leve og gå videre. Uten henne. Hovedpersonene, som man ikke får vite navnet på, har et ganske vanskelig forhold til faren. Han kom og dro som han ville gjennom barndommen hennes, og dette har påvirket henne en del. Hovedpersonen er redd for å åpne seg helt og vise følelsene overfor folk, som den tidligere kjæresten, fordi hun er redd for å bli forlatt.

Denne boken er trist, morsom og en ganske søt fortelling om en jente som elsker noen som ikke elsker henne tilbake. Jeg tror skapet egentlig er en metafor for at hun følger med på livet hans uten å få være en del av hverdagen hans. Hun er egentlig ikke I skapet, men følger med på Instagram eller gjennom felles venner. Jeg synes boken kunne vært litt lenger fordi jeg likte den så godt. Det jeg synes var veldig interessant ved boken var at den var skrevet slik at man kan se hvordan hovedpersonen opplever verden, men ikke så mye hva hun føler om den.

Jeg vi gi denne boken terningkast fem fordi den kunne vært litt lengre synes jeg, jeg synes også det kunne vært skrevet mer om faren til jenta. Jeg synes likevel boken var veldig god fordi den er skrevet på en ganske annerledes måte enn det andre bøker man ofte leser er.


Tiril S. Mjaaland

Bruddet sett fra skapet

Skrevet av 8. november 2019 av Tiril S. Mjaaland på Sunnland skole

Hun blir dumpet av kjæresten, så hun flytter inn til farmor. Hun skal ikke bli der lenge, bare til hun finner et sted. Stedet viser jeg å bli i skapet til eksen, skjult blant skitne sokker og svette treningsklær. Hun tenker over forholdet de hadde samtidig som hun kjenner på et savn ovenfor faren hennes som har reist bort -igjen.
Boka var veldig lettlest. Med et kort avsnitt på hver side bestående av enkle, korte setninger. Boka var skrevet på en ungdommelig måte. Når du leser, føler du at du virkelig er hovedpersonen. Tankene hennes blir dine tanker, følelsene hennes blir dine følelser. Du kjenner på angsten for at du skal bli funnet under det skitne lakenet. Hvordan vil dette ende? Boka er skrevet på en original måte. Man har lest en bok om kjærlighetssorg før, og ofte føles det ut som at man bare har en person ved siden av seg som sitter der og plaprer ut om det kjipe kjærlighetslivet sitt. Forfatteren her har klart å unngå å falle i denne fella. Når du leser lever du deg sånn inn i det at du ikke tenker over hvilken side du er på eller hvor langt det er igjen av boka. Boka starter med å fortelle fra jeg-personen sitt ståsted hva som skjedde før, etter og når hun blir dumpet. Det bygger seg gradvis oppover hvor man får en forklaring av opplevelsen hennes av forholdet. Siden boka er delt opp i så mange deler, blir det litt variasjon uten å gå ut av kontekst noe som gjør boka fyldigere. Boka slutter med en spenningstopp som løser seg på en veldig uventet, men fin måte. Når man har bladd om sitter man igjen med et smil om munnen av glede ovenfor hovedpersonen.Sanne Mathiassen som forfatteren heter har gitt ut flere bøker, men “Ord som slutter på skap” er nok den mest kjente boka. Forfatteren selv har småbarn, men hun har allikevel klart å treffe ungdommene. Hun har skjønt at få ungdommer holder ut å lese en lang roman med 20 sider per kapittel. Hun har klart å skrive en bok som alle fint kan komme seg gjennom. Som sagt tidligere hopper teksten fra litt forskjellige situasjoner, men hun klarer å beholde den røde tråden.Åpenbart handler boka om et brudd. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen og kanskje føle en trøst i bokas innhold. Dette er en bok som i hovedsak er beregnet målgruppen ungdom, men boka passer egentlig alle som har opplevd et brudd uansett alder. Jeg ville absolutt anbefalt boka videre.
Terningkast 5 (+)

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Eirill Myrhaugen

Forvirrende

Skrevet av 5. november 2019 av Eirill Myrhaugen på Smestad ungdomsskole

Boka handler om ei jente som blir dumpet av samboeren. I håp om at hun kanskje kan finne en vei tilbake til han, gjemmer hun seg blant skittentøyet i skapet hans. Han har fått seg en ny kjæreste nå. Til slutt mister hun tellingen på dagene, kanskje til og med ukene hun har sittet der, men håpet slukner ikke.

Denne boka var veldig forvirrende i starten. Det var to historier som i starten føltes ut som at de handlet om to forskjellige par. Det tok litt tid før jeg klarte å skjønne at den ene var om dem i fortid, og den andre om at hun sitter i skapet hans i nåtid.
Når man først skjønte dette, ble det mye enklere å forstå meningen med boka.

Terningkast: 4

Til toppen