Ord som slutter på skap

Sanne Mathiassen 2019 31 anmeldelser

Når jeg-personen blir dumpet av samboeren, reiser hun først hjem til farmoren. Men det er begrenset hvor lenge man kan spise suppe og vente på en far som aldri kommer, og da er det kanskje like greit å flytte inn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

ingeborg Holøyen

ord som slutter på skap

Skrevet av 13. november 2019 av ingeborg Holøyen på Elverum ungdomsskole

Boken er veldig forvirrende, og har en litt rar forside. Jeg skjønner ikke helt meningen md tittelen. Boken blir litt forvirrende underveis, men i starten var den ganske bra. Den er litt for lettlest om den skulle passe til vår aldersgruppe.

Jeg ville gitt denne en 2


Emilia

Flat drama og mislykket spenning

Skrevet av 12. november 2019 av Emilia på Blomdalen skole

Ord som slutter på skap er en lettlest ungdomsroman av Sanne Mathiassen. Boken følger Jeg-personen som nettopp har blitt dumpet av kjæresten sin og som venter på en far som aldri kommer tilbake. Hun velger å gjemme seg inne garderobeskapet til den tidligere kjæresten til han tar til vettet, selv om så måtte ta en evighet.
Jeg synes at forfatteren gjorde en dårlig jobb med å gjøre boken interessant og troverdig. De få spenningstoppene som var lagt inn landet flatt og vekket ikke interesse hos leseren. Jeg savnet mere logisk drama i denne boken siden det det var av drama var utroverdig og vanskelig å følge med på.
Boka manglet mye av det jeg forventet så jeg gir ikke boka mere enn 3. Til tross for at den ikke falt i smak beundrer jeg det kreative valget forfatteren tok med å gjøre alle eller de fleste kapitlene korte.

Terningkast: 3


Caroline

Ord som slutter på skap

Skrevet av 11. november 2019 av Caroline på Sofienberg skole

Ord som slutter på skap handler om en jente som er blitt dumpet av kjæresten sin, hun er ikke helt over ham og tar derfor den avgjørelsen at hun skal bo I skapet hans til han tar henne tilbake. Hun følger med på livet hans og ser hvordan det fortsetter uten henne, hvordan han kan leve og gå videre. Uten henne. Hovedpersonene, som man ikke får vite navnet på, har et ganske vanskelig forhold til faren. Han kom og dro som han ville gjennom barndommen hennes, og dette har påvirket henne en del. Hovedpersonen er redd for å åpne seg helt og vise følelsene overfor folk, som den tidligere kjæresten, fordi hun er redd for å bli forlatt.

Denne boken er trist, morsom og en ganske søt fortelling om en jente som elsker noen som ikke elsker henne tilbake. Jeg tror skapet egentlig er en metafor for at hun følger med på livet hans uten å få være en del av hverdagen hans. Hun er egentlig ikke I skapet, men følger med på Instagram eller gjennom felles venner. Jeg synes boken kunne vært litt lenger fordi jeg likte den så godt. Det jeg synes var veldig interessant ved boken var at den var skrevet slik at man kan se hvordan hovedpersonen opplever verden, men ikke så mye hva hun føler om den.

Jeg vi gi denne boken terningkast fem fordi den kunne vært litt lengre synes jeg, jeg synes også det kunne vært skrevet mer om faren til jenta. Jeg synes likevel boken var veldig god fordi den er skrevet på en ganske annerledes måte enn det andre bøker man ofte leser er.


Tiril S. Mjaaland

Bruddet sett fra skapet

Skrevet av 8. november 2019 av Tiril S. Mjaaland på Sunnland skole

Hun blir dumpet av kjæresten, så hun flytter inn til farmor. Hun skal ikke bli der lenge, bare til hun finner et sted. Stedet viser jeg å bli i skapet til eksen, skjult blant skitne sokker og svette treningsklær. Hun tenker over forholdet de hadde samtidig som hun kjenner på et savn ovenfor faren hennes som har reist bort -igjen.
Boka var veldig lettlest. Med et kort avsnitt på hver side bestående av enkle, korte setninger. Boka var skrevet på en ungdommelig måte. Når du leser, føler du at du virkelig er hovedpersonen. Tankene hennes blir dine tanker, følelsene hennes blir dine følelser. Du kjenner på angsten for at du skal bli funnet under det skitne lakenet. Hvordan vil dette ende? Boka er skrevet på en original måte. Man har lest en bok om kjærlighetssorg før, og ofte føles det ut som at man bare har en person ved siden av seg som sitter der og plaprer ut om det kjipe kjærlighetslivet sitt. Forfatteren her har klart å unngå å falle i denne fella. Når du leser lever du deg sånn inn i det at du ikke tenker over hvilken side du er på eller hvor langt det er igjen av boka. Boka starter med å fortelle fra jeg-personen sitt ståsted hva som skjedde før, etter og når hun blir dumpet. Det bygger seg gradvis oppover hvor man får en forklaring av opplevelsen hennes av forholdet. Siden boka er delt opp i så mange deler, blir det litt variasjon uten å gå ut av kontekst noe som gjør boka fyldigere. Boka slutter med en spenningstopp som løser seg på en veldig uventet, men fin måte. Når man har bladd om sitter man igjen med et smil om munnen av glede ovenfor hovedpersonen.Sanne Mathiassen som forfatteren heter har gitt ut flere bøker, men “Ord som slutter på skap” er nok den mest kjente boka. Forfatteren selv har småbarn, men hun har allikevel klart å treffe ungdommene. Hun har skjønt at få ungdommer holder ut å lese en lang roman med 20 sider per kapittel. Hun har klart å skrive en bok som alle fint kan komme seg gjennom. Som sagt tidligere hopper teksten fra litt forskjellige situasjoner, men hun klarer å beholde den røde tråden.Åpenbart handler boka om et brudd. Jeg tror mange kan kjenne seg igjen og kanskje føle en trøst i bokas innhold. Dette er en bok som i hovedsak er beregnet målgruppen ungdom, men boka passer egentlig alle som har opplevd et brudd uansett alder. Jeg ville absolutt anbefalt boka videre.
Terningkast 5 (+)


Nora

Spennende ungdomsbok

Skrevet av 6. november 2019 av Nora på Kråkerøy ungdomsskole

Sanne Mathiassen: Ord Som Slutter På Skap. Av Nora Lessum-Skarsvåg, Kråkerøy Ungdomskole.

SPENNENDE UNGDOMSBOK.

Ord Som Slutter På Skap, vil jeg si er en dramabok. Den har en god del romantikk i seg å. “Ord som slutter på skap” av Sanne Mathiassen handler om at hovedpersonen slo opp med kjæresten sin og flyttet til farmoren sin. Men det er begrenset hvor lenge jeg-personen kan spise utgått suppe og vente på faren sin som aldri kommer hjem. Da var det like greit å flytte inn i garderobeskapet til eksen.

Denne boken er skrevet av en forfatter som heter Sanne Mathiassen. Hun er 35 år gammel og er mest kjent for å skrive ungdomsbøker. Forlaget er Vigmostad og Bjørke.

Hovedpersonen i “Ord som slutter på skap” får vi ikke noe navn på. Det Sanne har skrevet er “jeg”. Boken starter med en kort prolog om at hun sitter inne i skapet til eksen. Starten på boken starter spennende så kom det noe uventet. Vi får et godt innblikk på hva som foregår i hodet til hovedpersonen som, pappaen hennes er ute og reiser hele tiden. Hun sier at forholdet mellom henne og eksen ikke er perfekt. Hun er redd for å vise følelser. Hun er redd for å bli forlatt akkurat som faren gjorde under hennes oppvekst. Boken starter litt spennende. Boken hadde ikke så mange høydepunkter. Det var egentlig bare det samme som skjedde meste parten av boken. Det var at “jeg” satt inne i skapet til eksen (Aksel) og følger med på hva den nye kjæresten (Marie).

Boken slutter litt uforventet. Nå skal jeg ikke røpe slutten, men det som skjedde hadde jeg ikke tenkt på at kunne skje en gang. Den var ikke så vanskelig å legge fra seg. Boken startet litt rart. Dette er sånn type bok jeg ikke pleier å lese. Boken er på en måte litt hemmelighetsfull, Siden vi ikke får vite så mange navn. Men boken hadde jo veldig lite skrift per side så det var ganske lett å lese den. For hver nye side i boken var det et nytt kapittel. En side kunne for eksempel bare ha 4 setninger. Så hvis du liker lett leste bøker er dette en bok for deg. Denne boken har både skildringer om “jeg” personen, replikker, men mest av alt får vi vite mest om tankene til “jeg” personen. Hun tenker mest på hva Marie og Aksel holder på med. Hvis jeg husker riktig så sitter “jeg” personen inne i det skapet i over 1 år. Jeg synes bok henger ganske bra sammen. Alt som hendte var ganske lett å forstå. Denne boken linker ikke på noen andre bøker jeg har lest før. Det er vel kanskje fordi jeg ikke leser så mye drama. Hvis jeg skal lese vil jeg helst lese spenning eller humor. Noe av det som skjer i denne boken kunne ha skjedd i virkeligheten. Som for eksempel når hun slår opp med kjæresten og faren hennes er aldri hjemme bare reiser rundt. Som jeg kan huske var det nesten ingen banneord. Det var noen stygge ord når hovedpersonen var sur på Maria (nye kjæresten til Aksel). Jeg synes at hvis man bruker litt banneord så virker boken mer troverdig, fordi de fleste ungdommer banne ganske ofte.

Boken var noen ganger litt vanskelig å forstå. Det synes jeg fordi boken hoppet litt frem og tilbake mellom fortiden med faren og nåtiden. Men jeg skjønte mye mer etter hvert. Men jeg synes det var litt dumt at man ikke fikk vite navet til hovedpersonen. Vi fikk bare vite navnene på bipersonene (Aksel, Maria). Men alt i alt synes jeg denne boken var bra. Jeg synes andre burde lese denne boken. Den var spennende, men noen ganger litt rar. Jeg synes den var litt spennende fordi jeg tenkte på om kom Aksel eller Marie kom til å oppdage “jeg” inne i skapet. Derfor gir jeg denne boken:

Terningkast: 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen