Ord på S

Guro Hoftun Gjestad Aschehoug 2015 22 anmeldelser

Etter at mamma dro, har det bare vært Sun og pappa - og bestemor tvers over tunet. En dag faller pappa ned fra krana, og Sun kan ikke forstå det. At han falt. At han døde. I begravelsen er det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mathea Kval

Mathea Kval

Skrevet av 14. desember 2015 av Mathea Kval på Steinerskolen på Lillehammer

Boken er om kjærlighet, savn, sorg og hvordan man kan fortsette livet etter en slik uvirkelig hendelse.
Etter at moren forlot Sun og faren var det bare de to igjen, med bestemoren som bodde rett ovenfor tunet. Sun vet ikke hva hun skal gjøre når faren plutselig forsvinner? Hvordan kan hun forelske seg i den ukjente fiolin gutten oppi all denne sorgen?
Det første jeg merket da jeg begynte å lese boken, var at den hadde utrolig gode skildringer. Den var lett å lese og hadde et godt språk. Boken beskriver hennes liv etter farens død. Boken beskriver hennes fortvilelse, sorgen over å ha mistet en kjær forelder, men også hvordan det faktisk er å komme tilbake til hverdagen. Tilbake til virkeligheten. Under farens begravelse dukker en ukjent gutt opp som Sun blir sakte, men sikkert forelsket i. Simen. Selv vil hun ikke tillate at hun blir forelsket, hvert fall ikke enda.
Jeg mener at for å lese denne boken, burde man være glad i å lese, i med at boken ikke har en høy spenningskurve. Det er utrolig gode skildringer om hvordan hun har det og føler seg, men selv synes jeg boken er veldig spesiell og utrolig treig. Det tar lang tid før spenningskurven begynner å gå oppover. Boken er veldig reel, men jeg klarer ikke helt å få fatt i hvordan Sun egentlig føler og tenker, men samtidig kan man kjenne smerten til Sun. En spesiell, men god skrivemåte.
Jeg tror ikke jeg ville ha anbefalt denne boken til noen, ved mindre jeg visste at personen ville blitt berørt og likte sånne type bøker. Følelsesmessige bøker.
Terningkast 4:
– Realistisk
– Emosjonell
– Gode skildringer
– Veldig original
Jeg følte jeg satte igjen med følelsen av å lese en halvferdig bok. Ord på S er en bok uten spenningsmomenter eller spenningskurve.


Sara Aspen Andersen

Sara Aspen Andersen

Skrevet av 14. desember 2015 av Sara Aspen Andersen på Gulskogen ungdomsskole

En bok om kjærlighet, sorg, savn og hvordan man skal fortsette å leve livet etter en uvirkelig hendelse.
Terningkast: 3

Det var bare Sun og faren igjen etter at moren forlot dem. Men hva skal Sun gjøre når faren helt plutselig blir borte? Og hvordan kan hun forelske seg i den ukjente fiolingutten oppi all denne sorgen?

Førsteinntrykket mitt av denne boka var at den hadde gode skildringer. Den har et godt språk og er lett å lese. Hendelsene er godt beskrevet, noe som gjorde at jeg slukte de første 30 sidene. Men der stoppet det dessverre for meg. Alt ble veldig ensformig. Det er tankene til Sun det blir skrevet mest om, og det er ikke bare en dans på roser – Det er ikke mange lyspunkt i hverdagen til Sun, noe som er forståelig når man går igjennom en slik sorg. Men det å lage en hel bok om alle disse tankene er kanskje ikke for alle. Det kan fort bli tregt og ensformig selv om man føler med og har sympati for personene det gjelder. På en annen side kan de som noen gang har mistet noen, kjenne seg igjen i Sun sine følelser, og vite at man ikke er alene om å føle det slik.

Noe som skurrer hos meg etter å ha lest ferdig boka, er forelskelsen. Der gikk alt veldig fort fram. Jeg ville likt å ha flere tanker rundt den. Hva følte hun for han da hun først så han? Hvordan utviklet det seg? Jeg ville likt at forfatteren viser i stedet for forteller.

Ord på S er en bok uten overraskelsesmomenter og spenningskurve. Jeg satt igjen med en følelse av å ha lest en halvferdig bok.

Gulskogen skole – LESDET!


Rina Myrvang

Rina Myrvang

Skrevet av 14. desember 2015 av Rina Myrvang på Dokka ungdomsskole

ORD PÅ S
Guro Hoftun Gjerstad
”Det fine med sorg er at den kan slå seg av”

I boken ”Ord på S ”skildrer forfatteren kompromissene mellom en dyster sorg og fortvilelse, og det å komme seg gjennom hverdagen. Skrivemåten er spesiell og man kan kjenne sorgen hovedpersonen ”Sun” føler på seg etter at faren dør i en jobbulykke mens moren for lengst har bosatt seg i Spania med sin nye kjæreste. Sun flytter inn til bestemoren sin for en liten stund etter ulykken i håp om å finne svar på om denne forferdelsen egentlig var en ulykke. Kanskje det var noe galt med sikkerhetstiltakene, eller kanskje han gjorde det med vilje?

Boken beskriver hennes liv etter farens død. Den skildrer hennes savn og fortvilelse, men også hvordan det er å komme tilbake til hverdagen. Etterhvert møter hun en ukjent gutt, Simen som hun sakte men sikkert forelsker seg i, selv om hun selv ikke tillater seg det, enda.

Min personlige mening er at for å lese denne boken må du være glad i å lese ettersom boken ikke har en veldig høy spenningskurve. Jeg mener at boken skildrer veldig bra Suns følelser, og livet etter en annens bortgang, men dessverre kan boken til tider bli litt for spesiell, og samtidig er den veldig treig. Det tar lang tid før spenningskurven begynner å toppe seg.

Selv ville jeg kanskje ikke ha anbefalt boken til noen andre, med mindre jeg visste at de ble veldig lett berørt av bøker. Handlingen er for så vidt veldig reel, men samtidig blir Sun litt for sær for meg, og jeg forstår ikke helt hva hun tenker og føler.

Jeg vil derfor gi boken terningkast 4 ettersom den var:

– Ufattelig godt skildret
– Realistisk
– Original
– Emosjonell

Jeg tror kanskje at forfatteren har skrevet boken ut ifra en sorg hun selv har opplevd, og vil dele med leseren. Samtidig tror jeg hun har et håp om at den berører andre; noe den gjorde. Og at leseren gjennom boken kjenner på følelsen av sorg, fortvilelse men også forelskelse og at det faktisk er lys i enden av tunellen.


Seline

Seline

Skrevet av 11. desember 2015 av Seline på Orstad skule

Ord på S

Forfatter: Guro Hoftun

Forlag: Aschehog

Utgitt: 2015

Antall sider: 156

Sjanger: Sorg og Sykdom

Denne boka handler om en jente som er i en alder av sytten år, hun har mistet sin far. Moren til Sun reiste til Spania med en ny mann når hun var liten. Jenta syntes det var vanskelig å glemme sin elskede far. Lille Sun hadde ingen person å bo med, før bestemora bestemte seg for å ta ansvar for henne, det var ingen andre hun satt igjen med bortsett fra hennes bestemor. Hun møter en gutt som er uforståelig å forelske. Hun treffer han i begravelse til faren hennes. Gutten spiller med henne fra tid til annen. Hun savner faren som døde på grunn av alle de fantastiske tingene de pleide å gjøre sammen. Ikke bare at hennes far kunne leke med henne, gi råd og forteller hennes fantastiske historier før hun kunne gå til sengs. Hennes bestemor prøvde alt hun kunne til gjøre hennes barnebarn til et godt levende menneske.

Boka var lett å forstå og lett å lese. Boka er skrevet høystil som gjorde at boken var ganske kjedelig å lese. Boken skulle blitt skrevet på lavstil, det hadde gjort at boka hadde blitt mye mer ekte. Boka ord på s handler om sorg, død og sykdom, det er et veldig trist tema og følte hennes sorg.

Forfatteren, Guro Hoftun Gjestad har skrivet den boka som heter Ord på S. Den boka er til ungdommer og jeg synes den boka det var trist.
Jeg likte ikke så godt denne boka, følte at den ble litt kjedelig når den er blitt skrevet på høystil. Jeg levde meg ikke skikkelig inn i boka på grunn av det.
Boka minte meg litt om andre bøker som har det samme tema, så jeg følte ikke at den var så spesiell. Jeg vil gi boka terningkast: 3


Vanja

Vanja

Skrevet av 11. desember 2015 av Vanja på Rosenborg ungdomsskole

Ord på S av Guro Hoftun Gjestad
Ord på S er en dramabok for ungdom som handler om sorg og kjærlighet. Hvordan man skal komme seg etter at noen du kjenner har dødd, og hva som skjer hvis du forelsker deg samtidig.
Faren til Sun har nettopp dødd. Boken handler om hvordan hun kommer seg etter sorgen, og hvordan hun forelsker seg i Simen, en ny gutt som nettopp har flyttet til bygda hun bor i. Hva skjer når sorg og forelskelse kommer hånd i hånd?
Boken er rørende, søt og bra skrevet. Forfatteren har brukt korte setninger, korte kapitler og korte avsnitt. Dette er med på å gi en god følelse av hvordan det er å sørge, være trist og mildere deprimert. Ikke så mye skjer i boken, og det boken bygger opp til, virker ikke så veldig spennende eller utrolig. Leseopplevelsen er noe kjedelig, men likevel god. Boken er ikke spennende eller morsom, men den får deg til å ville lese videre.
Jeg hadde problemer med å relatere meg til karakterene og med å føle noe for dem. Man får vite ganske lite om personlighetene til de forskjellige karakterene, og jeg klarer ikke helt å bry meg om dem. Det er ikke før helt på slutten at jeg begynner å bry meg om Sun, Simen og moren hennes. Det var i alle fall min personlige opplevelse. Jeg vil anbefale boken til Uprisen, fordi jeg mener at boken og forfatteren kan nå ut til mange på en måte jeg ikke opplevde.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Seline

Seline

Skrevet av 11. desember 2015 av Seline på Orstad skule

Ord på S

Forfatter: Guro Hoftun

Forlag: Aschehog

Utgitt: 2015

Antall sider: 156

Sjanger: Sorg og Sykdom

Denne boka handler om en jente som er i en alder av sytten år, hun har mistet sin far. Moren til Sun reiste til Spania med en ny mann når hun var liten. Jenta syntes det var vanskelig å glemme sin elskede far. Lille Sun hadde ingen person å bo med, før bestemora bestemte seg for å ta ansvar for henne, det var ingen andre hun satt igjen med bortsett fra hennes bestemor. Hun møter en gutt som er uforståelig å forelske. Hun treffer han i begravelse til faren hennes. Gutten spiller med henne fra tid til annen. Hun savner faren som døde på grunn av alle de fantastiske tingene de pleide å gjøre sammen. Ikke bare at hennes far kunne leke med henne, gi råd og forteller hennes fantastiske historier før hun kunne gå til sengs. Hennes bestemor prøvde alt hun kunne til gjøre hennes barnebarn til et godt levende menneske.

Boka var lett å forstå og lett å lese. Boka er skrevet høystil som gjorde at boken var ganske kjedelig å lese. Boken skulle blitt skrevet på lavstil, det hadde gjort at boka hadde blitt mye mer ekte. Boka ord på s handler om sorg, død og sykdom, det er et veldig trist tema og følte hennes sorg.

Forfatteren, Guro Hoftun Gjestad har skrivet den boka som heter Ord på S. Den boka er til ungdommer og jeg synes den boka det var trist.
Jeg likte ikke så godt denne boka, følte at den ble litt kjedelig når den er blitt skrevet på høystil. Jeg levde meg ikke skikkelig inn i boka på grunn av det.
Boka minte meg litt om andre bøker som har det samme tema, så jeg følte ikke at den var så spesiell. Jeg vil gi boka terningkast: 3

Til toppen