Oppdrag Mars – Akademiet

Jørgen Brekke Aschehoug 2016 10 anmeldelser

Året er 2067. Tolv femtenåringer skal velges ut til å bli tidenes yngste marsfarere.I Norge har Sebbe søkt om opptak til det berømte Marsakademiet i Nederland. Det samme har datageniet Joy fra Filippinene. Men vet de virkelig hva som venter Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Vegard

Vegard

Skrevet av 1. desember 2017 av Vegard på Kårvik skole

Oppdrag på Mars handler om at menneskeheten har utviklet seg så mye at de nå har startet en marskoloni. vi følger noen ungdommer som skal til Mars og være der resten av livet. problemet deres er at det er en spion på Mars og det er en fiende på bakken. Dette er bok nummer 2 i en spennende serie om menneskets reise til Mars. Jeg mener dette er en flott bok. jeg gir den terningkast: 5.


Sindre Skogstad

Sindre Skogstad

Skrevet av 15. desember 2016 av Sindre Skogstad på Sør-Fron ungdomsskole

Sindre Skogstad
Oppdrag mars – akademiet.

Spennande bok, men…
Eg syntes boka var spennande og litt dramatisk også. Eg syntes boka var veldig forvirrende nokre gonger. Det var litt vanskeleg og følge med.

Det er langt fram i tid, ca 50 år før oss. Boka handler om at det er 5 mars aspiranter skal reise til mars å bo der resten av livet. Når de er på akademiet har de mang lag og mange utfordringer eller som de kaller det "tester". Hovedpersonen er Sebastian eller som kallenavnet hans er "Sebbe". Sjangeren er sci-fi.

Det er ei fantasybok som er tunglest. Det var mange vanskelege ord som eg ikkje skjønte kva betydde, men språket var variert og det er bra. Eg liker denne sjangeren, men den var dårleg oppbygd. For eksempel handla det om "Sebbe" og neste kapittel handlet det om noko som du ikkje skjønner noko av. Ellers var boka nok så bra og den var veldig spennande.

Eg gir denna boka terningkast 3. Eg gir terningkast 3 fordi den er veldig forvirrande og det er vanskeleg og følge med, men den er spennande slik ellers. Eg anbefaler denne boka til folk som er 11-16 år.


Maximilian Eissner

Maximilian Eissner

Skrevet av 15. desember 2016 av Maximilian Eissner på Rørvik skole

Hva var oddsene?
Boken handler om en gutt fra Horten, ved utkanten av Oslo og en jente fra Camiguin på Filipinene. Hun er en kampsportutøver og han er ganske forskjellig fra de andre ungdommene i alderen hans.
Året er 2067 og NASA er ikke lenger. Den ble erstattet av Marsakademiet på Nederland, hvor protagonistene møter hverandre for første gang. Mesteparten av boken skjer på dette akademiet, mens resten enten skjer på månen, Nederlandske byer, Canadas villmark, Akademiet eller Filipinene. Marsakademiet har en mektig fiende som er fastsatt på synet at mennesker ikke har noe på mars å gjøre. Dette er Østtsarriket, et land som inneholder de gamle kommunistiske landene, inkludert Russland. De har forbudt all ny teknologi som kom etter 90’ årene, inkludert internett, for sine innbyggere. Men staten har alt mulig av teknologi, som da fører til at de har spioner som har satt en muldvarp i akademiet.
Boken er ganske tjukk, tre hundre sider fylt av en realistisk hverdag til karakterene. Den er lettlest, men noen ganger var det vanskelige setninger og ord. Jeg klarte ikke å legge fra meg boken på en dag, som da endte med at jeg leste 250 sider i maraton. Det føltes ikke kjedelig i det hele tatt, og man fikk med seg alt protagonistene tenkte og følte. Det var ganske god flyt på historien. Autoren skiftet også ganske ofte mellom perspektiv til de forskjellige protagonistene. Boka har en veldig interessant plot twist på slutten. Jeg gir boka terningkast: 4


Sunniva Cecilie

Sunniva Cecilie

Skrevet av 13. desember 2016 av Sunniva Cecilie på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Dette var en utrolig bra bok- jeg ble revet med fra første side, og klarte ikke legge den fra meg! Det beste med boka var kanskje det at handlingen var så realistisk og troverdig, noe som er vanskelig å få til med bøker om framtiden. En del ord og uttrykk for fremtidsting visste jeg ikke hva var med en gang, men det ble etterhvert klart ut fra sammenhengen. Kapitlene var fra forskjellige personers synsvinkler, noe som gjorde det veldig spennende å lese. Boka vitner om en veldig kreativ forfatter, for det er nok ikke bare enkelt å finne på så mye kul, og likevel realistisk, framtids- teknologi. Jeg gir denne boka en 6'er, og anbefaler den på det sterkeste!


Anna Pauline Topland Duesund

Anna Pauline Topland Duesund

Skrevet av 8. desember 2016 av Anna Pauline Topland Duesund på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Oppdrag Mars, Akademiet

Oppdrag Mars er en spennende og actionfylt roman. Året er 2067. I Oppdrag Mars møter vi Sebbe. Han blir ertet på skolen og bor sammen med faren. Moren hans døde da han var elleve år. Sebbe har alltid ønsket og reise til Mars. Han har sett på filmer om Mars så lenge han kan huske. For et år siden meldte han seg på Marsakademiet, et akademi som sender femtenåringer til Mars for å starte en egen sivilisasjon. Han har nesten mistet håpet om å komme inn, men en kveld blir han hentet. Når han våkner neste dag ligger han i et hvitt tomt rom. Der møter han Joy, en jente fra Fillipinene. Sammen klarer de den første testen og kommer inn på Marsakademiet. Der blir de testet i mange krevende tester og risikerer å ryke ut av Akademiet.

Oppdrag Mars: Akademiet, er en spennende bok. Den er på 313 sider og er utgitt av forlaget Aschehoug. Den er veldig spennende og interessant. Forfatteren skriver på en veldig god måte. Av og til kommer det et utdrag fra en dagbok fra en som bor på Mars. Det kommer også kapiteler der du får vite noe om en person som blir viktig i boken senere. Dette gjør boken mer spennende.

Jeg likte veldig godt at boken var så realistisk til å være frem i tid. Du føler du blir veldig godt kjent med personene i boken, og spesielt Sebbe. Vennskapet Sebbe og Joy har i boken er et vennskap man alltid har lyst til å ha, at man gjør alt for en person. Boken er også litt romantisk, og det synes jeg gjør boken enda bedre. Jeg ville ikke kalt boken en si-fi roman, men den kan minne litt om en. Jeg likte denne boken veldig godt, og hvis jeg skulle gitt boken et terningkast hadde det vært en 6'er!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Vegard

Vegard

Skrevet av 1. desember 2017 av Vegard på Kårvik skole

Oppdrag på Mars handler om at menneskeheten har utviklet seg så mye at de nå har startet en marskoloni. vi følger noen ungdommer som skal til Mars og være der resten av livet. problemet deres er at det er en spion på Mars og det er en fiende på bakken. Dette er bok nummer 2 i en spennende serie om menneskets reise til Mars. Jeg mener dette er en flott bok. jeg gir den terningkast: 5.

Til toppen