Oppdrag Mars 2

Jørgen Brekke Aschehoug 2017 16 anmeldelser

Tolv utvalgte ungdommer gjør seg klare til å dra til Mars, for å slutte seg til de voksne som allerede er der. Men Østtsarriket rasler med sablene, de okkuperer Norge. Like før de tolv er klare til å dra fra Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jenny Elisabeth

Jenny Elisabeth

Skrevet av 15. desember 2017 av Jenny Elisabeth på Korgen sentralskole

Oppdrag Mars, Reisen.

* Håpet om en ny framtid møtes med ondskap.

Sebbe, Magnus, Joy og ni andre utvalgte ungdommer gjør seg klare for å reise fra månen til Mars, forlate jorda, venner og familie. Men før reisen får startet for fullt til Mars, blir akademiet og basen deres utsatt for et selvmordsangrep. Blir noen av ungdommene skadet? Lærerne?

Sebbe, Joy og Magnus tror det er en spion fra Østtsarriket som har kommet seg inn på basen deres, får selvmordsbomba under scene kanten, fyrt den av og kommet seg unna. Alt Sebbe og Joy så den dagen bomben gikk av, var en mystisk mann med grønn lue. Hvem kan han være? Hvem ville drepe mange uskyldige ungdommer og voksne? Kan det være noen som er på basen fra før av? Er det en spion inne på basen som går blant dem??

Jeg liker veldig godt bøker som denne. Bøker som er litt overnaturlig men samtidig ikke. Det er så mye fart og spenning hele tiden. Spesielt denne boken likte jeg veldig godt, fordi det skjedde noe spennende nesten hele tiden. Jeg skal ikke sammenligne denne boken med noen av StarWars filmene eller noe sånt, men hvis du liker StarWars relaterte ting så vil jeg anbefale denne boken på det sterkeste. Jeg vil si at alle som liker bøker som disse, om du er 8 eller om du er 80, så spiller det ingen rolle, skal bare lese i vei.

Jeg gir boken en sterk 5’er. Jeg gir ikke 6’eren fordi, av og til var det litt rotete å lese. På en og samme side kunne det først ble skrevet om Sebbe når han lå på sykestua, og plutselig var det om Joy da hun var på et «hemmelig» oppdrag. Men ellers var boken kjempe bra og anbefales på det sterkeste.


Heine Meland

Heine Meland

Skrevet av 14. desember 2017 av Heine Meland på Svensedammen skole

jeg syntes boka var spennende hele tiden alltid noe som skjedde

anbefaler boka for de som er fra 12 til 20

jeg velger å gi denne boka terningkast 4 fordi ja den var spennende, men det var ikke akkurat denne type bok jeg har sansen for


Eline Nesdal

Eline Nesdal

Skrevet av 14. desember 2017 av Eline Nesdal på Stryn ungdomsskole

Oppdrag Mars 2
Sebbe, Joy, Magnus og ni andre ungdommer skal dra til Mars, uten familien sin. Dei skal bu i ein eigen del av marskolonien. Men det er en spion frå Østarriket i kolonien, kanskje to. Kven er det som er spionen? og kva kan ungdommane gjere for å avsløre han?
Oppdrag Mars 2 er ei science-fiction bok og er veldig spennande fordi forfattaren gir lesaren små hint om kva som skal skje vidare i boka. Det gjer så du følar att du må lese vidare for å finne ut om du hadde rett om det du trudde skulle skje. Boka startar veldig spennande og du blir oppslukt i den heilt frå første side. Nokre stadar i boka er det litt vanskeleg å skjønne kva som skjer, fordi du gløymer navnet på folk, og difor gløymer kven som er "slemme" og gode. Forfattaren har likevel gjort en veldig god jobb med å få lesaren til å skjønne kva som har skjedd før. Det gjer att du kan lese boka uten å ha lest den første i serien. Boka passar for alle ungdommar som likar å lese science-fiction.
Oppdrag Mars får en 5 av meg!


Aleksander Eide

Aleksander Eide

Skrevet av 13. desember 2017 av Aleksander Eide på Rosten skole

"Oppdrag Mars 2" altså en toer i serien. Sebbe, Joy og 10 andre drar til Mars for å bo der. I mellom tiden mens de er der å lærer skjer det mye spennende. Boken åpner med
den retrospektive teknikken (in medias res) altså starter du midt i handling og etter hvert fortelles det hva som har skjedd før dette. Boka er science fiction bok hvor det skjer mye.

Jeg synes boka er veldig spennende med mye beskrivelser av ting og personer. Du får virkelig følelsen av at du er der selv og kan skje for deg hva som skjer. Dessverre litt tung etter noen sider. Dette fortsetter videre et stykke i boken. Jeg vil anbefale denne boken for de som er rundt 15 år og for de som liker spenning og action. Jeg velger å gi boka terningkast 5.


Tuva Krafft Myhren

Tuva Krafft Myhren

Skrevet av 11. desember 2017 av Tuva Krafft Myhren på Hisøy skole

Oppdrag Mars
Sebbe, Joy og 10 andre ungdommer skal reise til Mars for å bosette seg der. I perioden hvor de er på Jorden og månebasen, under opplæring skjer det mye, og noen må gjennomgå mer enn andre. Rett før avreise blir månestasjonen utsatt for et angrep og de må dra på kort varsel. De rekker så vidt å komme seg inn i romskipet, men har en blindpassasjer klart å snike seg med? Vel oppe på Mars kan roen senke seg. Eller kan den det…?
Dette er en spennende scion fiction bok. Det er ikke så mye mer å si enn les selv, og finn svaret på spørsmålene. Boken var god, men har rom for forbedringer.
Terningkast 3-4

Vis flere anmeldelser

Til toppen