Oppdrag Mars 2

Jørgen Brekke Aschehoug 2017 16 anmeldelser

Tolv utvalgte ungdommer gjør seg klare til å dra til Mars, for å slutte seg til de voksne som allerede er der. Men Østtsarriket rasler med sablene, de okkuperer Norge. Like før de tolv er klare til å dra fra Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Aron

Aron

Skrevet av 28. november 2018 av Aron på Furnes ungdomsskole

Oppdrag Mars
Reisen

En bra bok, men vanskelig å følge med på og vanskelig å komme inni historien. Det er en god bok å lese i mange timer men å lese den i 15-20 minutter blir det vanskelig å følge med. Ellers er det en god handling og veldig bra at man ikke følger med på tjue personer om gangen, en anen ting som var bra er journal-ene og slutten som ender på en cliff-hanger som får folk til å lese den neste boka.

alt i alt, terning kast 3,5-4,5 (3-4)


Maren

Maren

Skrevet av 8. november 2018 av Maren på Brandsfjord skole

Anmeldelse – Oppdrag mars, Reisen
Jeg synes boken var bra og spennende, fordi det var spennende å vite hva som skjedde når de reiste til mars, og hva som skjedde på mars
Noen ganger var det vanskelig å henge med i hva som skjedde. Fordi noen ganger var de på akademiet, også var de plutselig i Nederland, så var de i Norge. Så det var litt vanskelig noen ganger, men det gikk fint, skjønte det etter hvert.
Jeg synes språket i teksten var bra. Det var enkelt å forstå det og hva som skjedde.
Jeg gir boken terningkast 4, fordi det var vanskelig å henge med, også synes jeg det kunne blitt litt bilder, men ellers var boken bra.


Andrine

Andrine

Skrevet av 2. november 2018 av Andrine på Brandsfjord skole

Oppdrag Mars
Reisen

Boka handlet om noen ungdommer som skulle reise til Mars, men rett før de skal dra, blir de utsatt for et selvmordsangrep. Dette er en krevende reise med mange utfordringer.
Boka var forvirrende i starten, men det kan være fordi dette er del 2 av bokserien. Det ble enklere å forstå hvordan alt henger sammen, lengre ut i boka. Man blir fort kjent med personene i boka, og den er enkel å lese. Det var spennende nesten hele tiden, man kjeder seg aldri når man leser denne boka. Boka var fortsatt litt forvirrende, fordi de hele tiden flytter seg. Plutselig er de i Nederland også er de i Oslo, men man klarer likevel å henge med.
Jeg anbefaler denne boken veldig sterkt hvis du er en som liker spenning og litt fantasi.
Terningkast: 5.


vidar

vidar

Skrevet av 26. oktober 2018 av vidar på Furnes ungdomsskole

Reisen
Jørgen Brekke

Oppdrag mars, Reisen er en bok om ungdommer som skal reise til mars. Det er sendt opp voksne mennesker i forveien som skal grunnlegge en koloni som Ungdommene og de voksne skal bo i. Tesarens øye er en organisasjon som jobber mot at folk skal reise til mars og leve der. De terroriserer verden for å forhindre turen. Ungdommene må reise opp til månen og leve der et par uker. Terroristene kommer seg til månen og ødelegger basen. Ungdommene må reise i full fart opp til Mars.
jeg klarte ikke få en veldig fin glede av å lese boka fordig mye av det karakterene snakket om hadde jeg ikke en anelse om hva var fordi jeg ikke hadde lest den første boken.
Jeg synes boken var bra, mye action men jeg klarte ikke helt å se for meg alt som skjedde.
Boken er ganske bra og jeg gir boken terningkast: 4


maja

maja

Skrevet av 17. desember 2017 av maja på Nedenes skole

Jeg syntes boka var ganske spennende, men det var litt vanskelig og komme inn i alt hvis man ikke har lest den første boka. Jeg syntes boka var sånn passe bra og jeg gir teringkast 3 eller 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jenny Elisabeth

Jenny Elisabeth

Skrevet av 15. desember 2017 av Jenny Elisabeth på Korgen sentralskole

Oppdrag Mars, Reisen.

* Håpet om en ny framtid møtes med ondskap.

Sebbe, Magnus, Joy og ni andre utvalgte ungdommer gjør seg klare for å reise fra månen til Mars, forlate jorda, venner og familie. Men før reisen får startet for fullt til Mars, blir akademiet og basen deres utsatt for et selvmordsangrep. Blir noen av ungdommene skadet? Lærerne?

Sebbe, Joy og Magnus tror det er en spion fra Østtsarriket som har kommet seg inn på basen deres, får selvmordsbomba under scene kanten, fyrt den av og kommet seg unna. Alt Sebbe og Joy så den dagen bomben gikk av, var en mystisk mann med grønn lue. Hvem kan han være? Hvem ville drepe mange uskyldige ungdommer og voksne? Kan det være noen som er på basen fra før av? Er det en spion inne på basen som går blant dem??

Jeg liker veldig godt bøker som denne. Bøker som er litt overnaturlig men samtidig ikke. Det er så mye fart og spenning hele tiden. Spesielt denne boken likte jeg veldig godt, fordi det skjedde noe spennende nesten hele tiden. Jeg skal ikke sammenligne denne boken med noen av StarWars filmene eller noe sånt, men hvis du liker StarWars relaterte ting så vil jeg anbefale denne boken på det sterkeste. Jeg vil si at alle som liker bøker som disse, om du er 8 eller om du er 80, så spiller det ingen rolle, skal bare lese i vei.

Jeg gir boken en sterk 5’er. Jeg gir ikke 6’eren fordi, av og til var det litt rotete å lese. På en og samme side kunne det først ble skrevet om Sebbe når han lå på sykestua, og plutselig var det om Joy da hun var på et «hemmelig» oppdrag. Men ellers var boken kjempe bra og anbefales på det sterkeste.

Til toppen