OMG

Ingelin Røssland Samlaget 2019 2 anmeldelser

For Maria er livet ein grenselaus fest. Men festen tek brått slutt då ho blir skyssa heim i politibil. Mora orkar ikkje meir, og Maria blir send til mormor med totalt mobilforbod. Hos mormor blir Maria fascinert av prestesonen Johannes, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ludmila Antonsen

OMG!

Skrevet av 13. november 2019 av Ludmila Antonsen på Grov skole

Denne boken er en type innenfor drama og krim. I denne boka så var det et par hovedkarakterer og noen andre som var blitt nevnt i boka, men har ikke vært med i alle hendelsene. Hovedpersonene er: Maria, Domenic, moren og mormoren til Maria, sønnen til presten, Julie og Lucia. Alle disse her bygger opp hele historien og gjør den til noe utrolig spennende å følge med på.
Opplevelsen av boka:
Boka starter midt i en handling, for når man har begynt å lese den så var jeg ikke helt sikker på hvor de var og hvorfor de personene var der. Man skjønner begynnelsen når man har lest hele boka og skal reflektere tilbake til begynnelsen, da skjønner man det mye bedre.
Boka slutter egentlig ganske uventet, jeg forventet en helt annen slutt. Men slutten var ganske grei, og den gjorde hele historien veldig realistisk og interessant å følge med på.
Boka generelt sett var veldig vanskelig å legge i fra seg, det ble spennende for hvert avsnitt, som var delt på en kreativ måte, syns jeg. Den var vanskelig å legge i fra seg, fordi det var en spenningstopp etter en spenningstopp, det var hele tiden noe som skjedde, men det gjorde ikke boka vanskelig å lese, men istedenfor gjorde den til noe veldig spennende og lett å følge med på.
Boka fungerer ganske godt som helhet. Begynnelsen var veldig grei, midten og slutten passet utrolig godt med starten og alt gav mer og mer mening etter hvert. Både språket og karakterene i boka passet ekstremt bra sammen. Veldig gøy å lese en slik bok, som inneholdte både litt sinne og litt lykke.
Boka er skrevet på en slik måte som gjør den både interessant og spennende. Også passer språkbruket veldig godt til bokas innhold.
Originalitet:
‘’OMG’’ ligner absolutt ikke på noen andre bøker jeg har lest. Den har fått meg til å sette meg inn i en helt annen og fremmed for meg situasjon og fikk meg til å se med ‘’jeg’’ personen sine øyner. Det synes jeg var kjekt å få være med på, for jeg synes at forfatteren klarte virkelig godt å påvirke følelsene under lesinga.
Oppsummering:
Jeg tror nok at forfatteren skrev denne boka, for å vise hvordan en ungdom kan ha det og hvordan de lever med det videre. Denne historien gir noe å tenke på, for man vet ikke alltid hvorfor noen oppfører seg sånn som de gjør, og her blir det godt beskrevet en situasjon og hvordan personen føler seg innerst inne.
Det beste ved boken er at den er både enkel å holde følge med og å leve seg inn i noen andre sin situasjon. Det eneste som irriterte meg var når jeg kom til det siste avsnittet, så sluttet historien ganske kjapt og jeg ville gjerne lese mer om de personene som var med der.
Jeg synes at boka bør nomineres til Uprisen, fordi den var veldig underholdende og veldig kul for de som har lyst på bøker innenfor drama og litt krim.


Loke

OMG!!!!!!!

Skrevet av 11. november 2019 av Loke på Kråkerøy ungdomsskole

OMG er en bok som handler om en jente som heter Maria. En dag er hun på en fest som blir for voldsom. Så Maria må bli kjørt hjem i politibil. Mamma`en for nok og sender Maria til mormor med mobilforbud. Så finner Maria noe hos mormor som gjør henne fasinert. Terningskast 6

Til toppen