Om noko skulle skje

Ragnar Hovland Samlaget 2016 15 anmeldelser

Kjærasten til Reiner døyr, og han sørgjer slik over henne at han ikkje vil leve meir, han heller. Så blir han kjend med Kapteinen, som gir han eit tilbod han ikkje kan seie nei til. Kapteinen veit nemleg kor døra Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Olianna Johansson

Olianna Johansson

Skrevet av 26. oktober 2017 av Olianna Johansson på Møre Ungdomsskule

Om noko skulle skje

Boka "Om noko skulle skje" av Ragnar Hovland er ein ungdomsroman basert på den mytologiske historia om Orfeus og Evrydike. Den handlar om Reiner som nettopp har mista kjærasten sin Ingrid. Han har derfor ikkje livslyst lenger, men han oppsøkjer ein mystisk kaptein som har huset fullt av brennevin og skipskjeks. Der får han høyre om ein måte å hente opp Ingrid frå underverda. Det er farleg, men det er betre enn å leve livet utan ho.

Boka er utruleg treig, og har ganske dårleg spenningstopp. Eg synest ikkje at Ragnar Hovland var så flink til å byggje opp spenninga. Det var nestan ingen overraskingar, og handlinga blei veldig forutsigbar. Eg liker sjølve kjærleikshistoria basert på Orfeus og Evrydike. Likevel greidde eg ikkje å lage bilete i hovudet mitt på korleis det føregjekk, og korleis alt såg ut. Det var anten dårlege, eller ingen skildringar på personar og stadar, og eg kjende nestan at eg berre las ord utan meining. Eg greidde ikkje å setje meg inn i forteljinga, og det er det eg elskar med bøker. Avslutninga var langsam, omtrent som resten av boka. Det var ikkje vanskeleg å leggje frå meg boka, og det er ikkje likt meg. Dette er kanskje den mest uinteressante boka eg nokon gong har lese. I tillegg er det ganske urealistisk at alle dei møtte i underverda tilfeldigvis elska brennevin og salt kjøt.

Boka er lettlest, har litt humor og er samanhengande. Likevel vil eg ikkje anbefale den. Eg synest heller ikkje at den burde bli nominert. Eg gir denterningkast 2 fordi innhaldet var tregt og uinteressant og eg sakna skildringar. Den hadde likevel eit bra bodskap: At du ikkje må dvele ved fortida, men heller ikkje gløyme den.


seymour butts

seymour butts

Skrevet av 15. desember 2016 av seymour butts på Torstad ungdomsskole

Om noko skulle skje

Ragnar Hovlands “Om noko skulle skje” er en 164 siders roman basert på den gamle greske historien om Orfeus og Evrydike, der de blir forelsket. Evrydike dør og Orfeus prøver å hente henne fra dødsriket. Når hovedpersonen, Reiner mister kjæresten sin Ingrid til dødens kalde hender, møter han Percy, Percy vet om situasjonen hans og tar han med til kapteinen som forteller ham om underverdenen og tilbyr seg og ta ham med for å finne Ingrid. De drar til underverden på et stort eventyr for å finne Ingrid.

Handlingen er som oftest greit, men blir av og til litt treig eller lite troverdig. Boka er skrevet på nynorsk, selv for en østlending som meg gikk den fint å lese.

Terningkast 4


Frida

Frida

Skrevet av 14. desember 2016 av Frida på Verket skole

Om noko skulle skje

Jeg syntes denne boken var helt ok. Den starta litt brått og slutta kanskje litt uforståelig. Jeg er ikke egentlig så glad i å leses, men denne boka, selv om den var nynorsk, var egentlig litt lett å lese. Det synes jeg var veldig bra.
Det var litt teit måte å finne ut at Ingrid var død på. Jeg hadde aldri trodd på en gutt jeg ikke hadde snakka med før, som sa til meg at kjæresten min var død. Det virka veldig uvirkelig, det var så uvirkelig at jeg som leser måtte lese det flere ganger for å forstå det selv.
Resten av boken syntes jeg at var spennende og interessant, og det gjorde boka bra. Det var en fin bok som jeg godt kan anbefale, men det var litt dårlige forklaringer, og det var det som gjorde boka litt dårlig eller uforståelig.
Boka er en fantasibok og den er også romantisk, for han skulle jo redde kjæresten sin fra døden.
Boka er ikke så lang, så derfor passer boka til 13-15 åringer som ikke er så veldig glad i å lese lange bøker. Jeg gir den terningkast 4 og synes denne boken fortjener å bli nominert.


Aksel

Aksel

Skrevet av 13. desember 2016 av Aksel på Finnsnes ungdomsskole

Om noko skulle skje

«Om noko skulle skje»: Reinar mistet kjæresten sin Ingrid, noe som gjør at han sørger. Selv om Reinar er i sorg, skjuler han det for de andre. Det er da han møter på Percy. Percy vet at Reinar er lei seg selv om de ikke kjenner hverandre, og Percy ber Reinar om å oppsøke Kapteinen. Kapteinen sier at det er en måte for Reinar å få møte Ingrid igjen.
Jeg tenker at boka ikke hadde blitt like bra uten tilbake blikkene på da Ingrid levde, selv om det kan være litt forvirrende. Boka var litt treg i starten, men ble mere og mere spennende. Boka er skrevet i jeg-person, noe som for oss til å sette oss mere i Reinar sitt perspektiv. Boka er skrevet på nynorsk, noe du egentlig ikke legger merke til når du er kommet inn i lesingen. Jeg tenker at boka var spennende å lese.
Terningkast: 4


William Vedvik

William Vedvik

Skrevet av 9. desember 2016 av William Vedvik på Vear skole

«Om noko skulle skje»: kjæresten til Reiner dør og han sørger slik over henne at han ikke vil leve mer han heller. Helt til han møter Kapteinen. Kapteinen vet nemlig hvor døra til den andre verden er. Der kan han få møte kjæresten sin en siste gang, men han må gjennom vanskelige prøver og store farer.

Min mening: boka begynner ganske spennende men når du kommer lenger inn i boka, blir det vanskelig å lese den og spenningen synker så du får ikke lyst til å lese hele boka allikevel. Jeg savner skildringer av personer og den fortsetter uten noe spenning ganske lenge. Jeg anbefaler ikke denne boken for ungdommer. Så jeg gir den en 2-er

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Nora

Nora

Skrevet av 17. november 2016 av Nora på Tromstun skole

Om noko skulle skje, en bok om fantasi og kjærlighet
Forfatter: Ragnar Hovland
Utgivelsesår: 2016
Sjanger: Fantasy
Hovedpersonen Reinert savner sin kjæreste etter at hun døde i tidlig alder. Reinert drar ut på en ferd for å få tilbake sitt livs kjærlighet, men det byr på mange spennende utfordringer. Vi blir kjent med nye personer som får stor betydning senere i historien.
Reinert er en stille person som ikke har mange venner. I boken blir han kjent med kapteinen og hans hund, som heter gulehund. Når kapteinen kommer med et tilbud om å finne sin kjæreste igjen er dette et tilbud han ikke kunne takke nei til. Kapteinen er en halvgammel mann som ikke gjør så mye på fritiden. Kapteinen og gulegunden tar med Reinert til skap som fører til underverden. Underverden er et grått landskap dag og natt. Uten mobildekning eller tilgang til strøm klarer Reiner og Kapteinen og finne frem til Ingrid, selv med de hardeste utfordringene. Mer skal jeg ikke røpe.
Jeg syntes at boken hele tiden hadde et klart mål. Det var å finne Ingrid. Jeg ble veldig overraket over hvor urealistisk boken var. Det syntes jeg egentlig var litt dumt, fordi jeg hadde likt boken mer hvis den var realistisk. Jeg liker best bøker som jeg kan kjenne meg igjen i. En god ting med boken er at det var mange spenningskurver. Det fikk meg til å ville fortsette og lese boken. Forfatteren forklarte veldig godt hva som skjedde og beskrev godt hvordan det var rundt dem. Forfatteren skrev veldig forklarende på hva som skjedde. Man trengte ikke å lese mellom linjene. Det likte jeg siden jeg ikke trengte å stoppe opp og tenke, men at jeg bare kunne lese og forstå alt.
Jeg gir boka terningkast fire siden det var to dårlige ting og fire bra ting. To dårlige ting var at boka var litt for urealistisk for min smak og at den samtidig ble en veldig tradisjonell bok, bygget opp på den vanlige «fantasy» måten. Jeg sier det fordi de fleste fantasy historiene har et mål og at de møter på utfordringer. Sånn var denne boken også, så til tross for at den er fantasifull, ble den litt kjedelig. Det kommer en stor kontrast på slutten, og det er veldig bra. Jeg kan ikke røpe det siden det blir å ødelegge lesegleden. En annen god ting med boken var at den var spennende og den viste at man gjør alt for kjærligheten. Boken hadde mye humor og den var også veldig godt skrevet, fordi den var lett å lese. Boken viser at kjærlighet overvinner frykt.
Jeg anbefaler boken for ungdommer og voksne. Dette fordi den var spennende, lett å lese, men heller ikke for lang. Denne boken ville jeg ikke anmeldt for U-prisen, fordi jeg ikke syntes den var bra nok. Den ble for lik alle andre fantasybøker og den manglet det lille ekstra. Den ble rett og slett for tradisjonell.

Til toppen