Og hjertet mitt bare

Elen Betanzo Gyldendal 2014 18 anmeldelser

Emma opplever sin første store kjærlighet sommeren før hun begynner i tiende klasse. Men gutten med det merkelige navnet Hester er halvt amerikansk og drar tilbake til USA idet skoleåret begynner. Hun står igjen i Stavanger med åpent hjerte som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Caroline

Caroline

Skrevet av 15. desember 2014 av Caroline på Åkra ungdomsskole

I boka «Og hjertet mitt bare» møter Emma ein halvt amerikansk gut som heiter Hester, som berre er i Norge i ein liten periode før han reiser til USA igjen for å gå på skule. Etter at Hester har dratt, blir Emma ein heilt annan person. Dei neste dagane til Emma består av fest, gutar og framande folk. Ho veit ikkje sjølv kven ho er lenger.
Eg synes boka var kjempekjekk. Eg pleier ikkje å lese til vanleg, men denne kunne eg absolutt ikkje leggje ifrå meg. Forfattaren skriv altså ei bok for ungdommar som handlar om dagleglivet til ungdommar, og det er nettopp slike bøker eg interesserer meg i. Det som eg ikkje likte med boka var at forfattaren er uklar i fleire hendingar, og dei blir gjentatt fleire gonger i boka. Difor gir eg boka ein terningkast 5.
Eg anbefaler boka til jenter på 13-16 år. Det ein del banneord, og hendingar som ein 12-åring ikkje bør lese enno. Eg hadde ikkje anbefalt denne boka for gutar, med mindre dei likar å lese om smink og klede og sånt.


Andrea Sjøvold

Andrea Sjøvold

Skrevet av 15. desember 2014 av Andrea Sjøvold på Verket skole

Og hjertet mitt bare er skrevet av Elen Betanzo og handler om Emma som opplever sin første store kjærlighet sommeren før hun begynner i tiende klasse. Emmas store kjærlighet er en halvt amerikansk gutt med det merkelige navnet Hester, men han drar tilbake til USA. Emma står igjen helt alene. Hva skal hun gjøre med alt savnet?

I boka skjedde ting flere ganger og det gjorde at boka ble litt dårlig.Jeg synes slutten i boka ble litt brå og det likte jeg ikke. Boka var lett å lese, men jeg synes ikke handlingen var så spennende. Det finnes så mange andre kjærlighetsbøker der ute og det gjør denne mindre spennende.

Jeg gir boka en 3’er, grunnet en brå avslutning og en kjedelig handling.


Vilde 2

Vilde 2

Skrevet av 12. desember 2014 av Vilde 2 på Children's International School

Denne boken handler om Emma som forelsker seg i en halvt amerikansk gutt med navn Hester. De koser seg med å dra på stranden, spise froskelår, og holde hverandre i hendene. Hester må dra til USA til faren sin, og Emma blir helt knust. Hun begynner å dra på fester og flørte med andre gutter for å prøve å komme over Hester. I dette flørteprosjektet blir hun utestengt av sine bestevenniner Ronja og Siri, og hun har ingen igjen. Hun begynner å bli ertet på skolen og det eneste som hjelper mot alt det fæle, er Hesters meldinger. Han sender meldinger veldig ofte, men en dag sier han at han ikke skjønner hvorfor Emma ikke svarer han. Hun svarer at hun er for trist i å svare.

I enden av boken sier Emma unnskyld til sine venniner og de blir venner igjen. Hun ligger og chillern to kvelder før julaften, men pluteslig ringer det på. Det er Hester.


tina

tina

Skrevet av 11. desember 2014 av tina på Finnsnes ungdomsskole

boken handler om Emma som møter Hester fra USA som har en sommerjobb i Norge, hun blir fort forelsket i Hester men når sommeren er over så er det tilbake til USA for Hester og Emma sitter igjen i Stavanger.
Jeg synes denne boken var helt ok! ikke noen vanskelig ord og ikke spesiell. Men boken slutter bra synes jeg.
Terningskast 4


Ragnhild Austrheim Torstensen

Ragnhild Austrheim Torstensen

Skrevet av 5. desember 2014 av Ragnhild Austrheim Torstensen på Lagård ungdomsskole

Denne boka var et ork.

Jeg greide faktisk ikke å komme igjennom denne boka som ser veldig lettlest ut. Lengden på boka var grei og ingen vaskelige ord. Det var kapittel inndelingen som jeg ikke kunne fordra. Når de fleste kapittlene vare på en side og et par linjer på andre siden, er det bare bortkastet papir. Jeg følte ikke jeg kom fremover i boka. De titalls sidene som stod relativt blanke kunne vell bare blitt kortet ned.

Kanskje jeg ikke har rett til å uttale meg om boka siden jeg ikke leste den ut, men jeg tror ikke boka hadde fått noe høyere karakter dersom jeg hadde lest den ut.

Boka handler om Emma som blir forelsket i Hester i sommerferien. Når sommerferien er slutt må desverre Hester reise hjem til USA, og de mister kontakten mer og mer.

Jeg gir boka en 2-er fordi jeg syntes det var bortkastet tid, men samtidig kunne jeg se et høydepunkt som bygget seg litt opp som jeg ikke ble nok interessert i.

Vis flere anmeldelser

Til toppen