Og hjertet mitt bare

Elen Betanzo Gyldendal 2014 18 anmeldelser

Emma opplever sin første store kjærlighet sommeren før hun begynner i tiende klasse. Men gutten med det merkelige navnet Hester er halvt amerikansk og drar tilbake til USA idet skoleåret begynner. Hun står igjen i Stavanger med åpent hjerte som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Camilla Høvik

Camilla Høvik

Skrevet av 30. oktober 2014 av Camilla Høvik på Verket skole

Og hjertet mitt bare.

Boken ble skrevet av Elen Betanzo er en norsk forfatter. Hun kommer fra Stavanger, men bor i Oslo. Hun har skrevet 4 bøker før denne, inkl. Å skrive kjærlighetsbrev som ble nominert i en av Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur.

Når jeg så denne boken skulle jeg ikke tro den var så spennende, men jeg hadde høyere forventninger enn det som jeg leste.

Boka handler om Emma som blir forelsket i den amerikanske gutten som har det perfekte navnet til å være i Norge, Hester. Etter sommerferien reiser han tilbake til USA, og Emma blir forlatt der alene i Norge.

Spenningen kan gå opp og ned synes jeg, men det ble for brå slutt til at det skulle bli bra. Det skjer handlinger om og om igjen.. Det gjør at boka blir litt kjedelig.

Denne boken vil jeg gi terningkast : 3-4. Fordi den bråe slutten og handlingene som ble gjentatt.


Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 29. oktober 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

Og hjertet mitt bare av Elen Betanzo
Terningkast: 4

En sommerflørt hun sent vil glemme.
I sommerferien før 15 år gamle Emma begynner i tiendeklasse opplever hun tidenes sommerflørt. Den norskamerikanske gutten Hester stjeler hjertet hennes. Men sommerferien tar slutt og han reiser tilbake til Amerika. Emma vet ikke hva hun skal gjøre. Hun er såret og gjør mange dumme valg i sin fortvilte kjærlighetssorg. Hvordan skal hun komme over den fantastiske gutten med det rare navnet?

Forventningene mine var høye før jeg skulle begynne å lese. Allerede etter et par sider sank forventningene. Noen steder er boka ganske sær. Den kommer med sære kommentarer – som for eksempel: «Når jeg koser med Maja, må jeg alltid knipe kjevene hardt sammen. Jeg vet ikke hvorfor. Jeg kan knuse Maja hvis jeg vil. Lille, søte Maja.» Hvor kom det fra? I tillegg går handlingen for fort. Jeg fikk ikke tid til å tenke over hva som egentlig hadde skjedd før det plutselig skjedde noe nytt. Det gjorde det vanskelig å leve seg ordentlig inn i handlingen.

Mange ungdommer vil nok kjenne seg igjen i denne boka. Jeg tror de fleste av oss har opplevd en kjærlighetssorg før. I slutten er Emma langt nedi noe helt uventet. Og alt skjedde på grunn av et knust hjerte. Jeg synes måten ting utvikler seg på etter sommerflørten er ganske spennende. Spenningen stiger og plutselig er alt helt håpløst. Men slutten er veldig brå og problemene løser seg for fort og ulogisk.

Fortellingen hadde et bra plot men det ble «brukt» for lite. I omtrent halvparten av boka er Emma på fest og møter nye gutter. Det samme temaet går om og om igjen. Litt på grunn av det gir jeg boka terningkast 4 og ikke høyere. Denne boka bør ikke nomineres videre til finalen.


Hanne Bergum Eriksen

Hanne Bergum Eriksen

Skrevet av 22. oktober 2014 av Hanne Bergum Eriksen på Dokka ungdomsskole

Det er sommerferien før 10 klasse, som Emma møter den norsk/amerikanske gutten, Hester. De tilbringer mye tid sammen, og Emma blir forelska i han. Mere forelska enn det hun noensinne har vært. Men da sommeren nærmer seg slutten, må Hester hjem til amerika. Det er mye fester, andre gutter og drama.

I det jeg leste første side, forsto jeg at denne boka, den er helt umulig å legge fra seg. Elen Betanzo skriver på en utrolig forståelig måte, som gjør at boka er lett å lese, og har en god flyt. Jeg tror mange jenter vil kjenne seg igjen i det Emma sier, tenker og føler. I boka får man et innblikk i et komplisert tenåringsliv, med gutteproblemer og vennedrama. Jeg gir denne boka en soleklar 5'er! Det som trekker den ned fra 6'eren må være slutten. Syntes avslutningen ble litt for kort.. og jeg vil vite mer. Håper det kommer en fortsettelse for denne boken!

Til toppen