Og hjertet mitt bare

Elen Betanzo Gyldendal 2014 18 anmeldelser

Emma opplever sin første store kjærlighet sommeren før hun begynner i tiende klasse. Men gutten med det merkelige navnet Hester er halvt amerikansk og drar tilbake til USA idet skoleåret begynner. Hun står igjen i Stavanger med åpent hjerte som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maja

Maja

Skrevet av 3. desember 2014 av Maja på Lundenes skole

Hore?

Det handlet om en jente som fikk hjertesorg når en kjæresten hennes drar til USA. Etterhvert dro hun på fest, og slukket sorgene med å holde på med flere gutter på en gang.

Boken var lett å lese og forstå, man klarte å leve seg inn i historien. Selveste fortellingen er kanskje brukt litt opp, men handlingen var bra. Man ble kjent med hovedpersonen, vennene og familien hennes fort. Jeg likte veldig godt slutten, men jeg synes boken hoppet litt for fort over hver handling. Når jeg var ferdig å lese den følte jeg at boken hadde mistet noen sider, følte rett og slett at boken var for kort. Men alt i alt likte jeg veldig godt tema i boka, og at den var lett og lese var et stort + poeng. Den var også noen ganger sånn at når jeg var ferdig, ville jeg egentlig bare lese videre og noen ganger ikke. Spenninga var liksom bare noen plasser, noen ganger var det kjedelig og plutselig ble den bra igjen.

Jeg følte at denne boken var helt ok. Ikke dårlig men heller ikke kjempebra. Og iallefall ikke årets ungdomsbok


Patrick

Patrick

Skrevet av 1. desember 2014 av Patrick på Children's International School

"Og hjerte mitt bare" anmeldelse

Og hjerte mitt bare er skrevet av Elen Betanzo. Boken handler om Emma som får sin første store kjærlighet i sommerferien. Dette var sommerferien før Emma skulle gå i 10 klasse. Emma blir forelsket i en gutt som er halvt amerikansk, som heter Hester. Emma blir lei seg når hun finner ut at han bare er i Norge på grunn av en sommerjobb. Emma blir helt fortvilet når hun finner ut at Hester skal snart tilbake til USA. Emma vet ikke hva hun skal gjøre, hun har kjærlighets sorg. Hun tenker at Hester kommer til å møte mange nye jenter. Emma møter mange nye gutter, men ingen kan erstatte gutten med det uvanlige navnet.

Jeg hadde ikke så store forventninger til boken når jeg så den med en gang, og jeg leste et kort sammendrag om den, men denne boken var mere kjedelig en forventningene mine. Jeg vet ikke helt om det var fordi jeg var gutt, og det var en ekstrem kjærlighetsbok, men denne var ikke noe bra i det hele tatt. Jeg følte at alt nesten skjedde om igjenn, og om igjenn. Avslutningen var veldig plutselig, og det var på måte en avslutning som det ikke gikk an å tenke hva som skjedde videre. Jeg hadde gitt et terningkast 3 av 6. Spenningen var litt opp og ned. En fin ungdomsbok. Anbefales for Jenter. Anbefales ikke for gutter!


Julie Omdal

Julie Omdal

Skrevet av 27. november 2014 av Julie Omdal på Lagård ungdomsskole

Helt vanlig ungdomsbok som handler om kjærlighet. Boka er ikke spennende og skiller seg ikke ut fra andre typisk jente bøker. Det som er positivt er at språket, innholdet og persongalleriet er enkelt og derfor lett bok å lese. Jeg gir boka terningskast 2.


Sandra

Sandra

Skrevet av 20. november 2014 av Sandra på Dokka ungdomsskole

Og hjertet mitt bare er en bok skrevet av Elen Betanzo. Boka handler om Emma som opplever sin første kjærlighet sommeren før tiende klasse med gutten Hester. Han er halvt amerikansk, og flytter tilbake til USA når skoleåret begynner. Hun står igjen i Stavanger med et hjerte som banker og slår for ingenting.

Dette her syntes jeg var en bra bok! Hun er flink til å beskrive og det er en lett bok å leve seg inn i og vanskelig å legge fra seg! Det eneste som trekker ned på boka var at handlingene skjer litt for fort. Det er vell ingen som blir sammen etter å ha møtt hverandre to ganger? Slutten skjedde også kanskje litt fort, men det gikk jo som hun ønsket til slutt. Boka får en 4 til 5 av meg på grunn av at handlingen og slutten skjedde litt for fort! Absolutt en fin ungdomsbok! Anbefales!


Marthea

Marthea

Skrevet av 20. november 2014 av Marthea på Åkra ungdomsskole

Og hjertet mitt bare er ei bok om kjærleik, sorg og gleder. Den handlar om Emma som har funne seg ein kjærast som heitte Hester. Problemet er at han berre er i Noreg på grunn av ein sommarjobb. Når han reiser tilbake kommer Emma til å møte mange nye gutar, men ingen kan erstatte Hester.

Det som er litt kjedeleg med boka er at mange ting skjer mange gonger i boka, og då blir det litt kjedeleg å lese ho. Språket i boka er bra, men forfattaren Elen Betanzo detaljerer feil ting. Du blir lett kjent med karakterane i boka, og dei har kjekke personlegdomar som gjer det kjekt å lese om dei.

Boka var bra, men den kunne vært betre ved å legge til nokre nye hendingar i staden for å bruke gamle på ny. Totalt vil eg gi boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen