Og hjertet mitt bare

Elen Betanzo Gyldendal 2014 18 anmeldelser

Emma opplever sin første store kjærlighet sommeren før hun begynner i tiende klasse. Men gutten med det merkelige navnet Hester er halvt amerikansk og drar tilbake til USA idet skoleåret begynner. Hun står igjen i Stavanger med åpent hjerte som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Amalie

Amalie

Skrevet av 17. november 2015 av Amalie på Varteig skole

BARE ETT HALVT HJERTE
Emma opplever sin livs største kjærlighet sommeren før hun skal begynne i tiende klasse. Gutten hun møter har hun alltid kjent, men aldri møtt. Men i starten av skoleåret flytter Hester tilbake til Amerika, og Emma står igjen med kun ett halvt hjerte. Og hvem er nå Henning, Rickard og Robert…
Boken er en kjærlighets-roman, og begynner ganske treigt. Handlingene er lange og trege, spenningen som jeg følte var, kom tidlig i fortellingen, men ble fort over. Det stilles også mange spørsmål i hodet underveis, og man lurer på hva skjer nå som det og det har skjedd.. Og det tror jeg er det som gjør at fortellingen noen ganger er vanskelig å legge fra seg uten liksom en direkte spenning, men samtidig kan boka være litt ensformig og «vissen».
Det er lett og leve seg inn i fortellingen, fordi forfatteren har fantastiske skildringer av personer, hendelser, og omgivelser. Den er veldig realistisk og kunne vært basert på virkeligheten. Boka er hverdagslig, og språket passer godt til aldersgruppen 13 år og oppover. Setningene var tydelige og lette å forstå, men kunne forklart litt mer/ bedre om situasjonen i enkelte tilfeller.
Jeg kunne ønsket at kapitlene var litt med spenningsfylte og kommet med nye ting, fordi det samme skjer flere ganger gjennom hele fortellingen. Det kunne også kanskje hatt litt mindre av visse temaer, fordi det inneholder en del sex- scener.
Boken anbefales for litt eldre ungdommer som er glad bøker det skjer mindre i, og med litt voksent innhold. Jeg gir terningkast: 3


Paulina Piontek

Paulina Piontek

Skrevet av 12. november 2015 av Paulina Piontek på Varteig skole

HULL I HJERTET
«Og hjertet mitt bare» er en kjærlighetsbok. Den handler om en jente som skal begynne i 10.klasse. I sommerferien møter hun den halvt amerikanske gutten Hester, sønnen til venninnen til mor. Hun har på en måte kjent han og ikke. De blir forelsket i hverandre, men da Hester drar til faren sin etter sommerferien blir Emma igjen med et stort hull i hjertet. Da mamma og pappa ble skilt ble mamma mor og pappa ble Are. Det liker han ikke å bli kalt, men han klarer ikke helt å si hvorfor. Siri og Ronja er bestevenninner de går ofte på fest sammen, men Ronja må i stallen nesten hele tiden, så det blir bare Siri hun er med da Ronja må i stallen. Men Hester er ikke den eneste gutten, det finnes flere. Flere varme hender, flere søte smil.
Det jeg likte med boka var at det gikk fort å lese den og det skjedde mye på kort tid, så det var vanskelig å legge fra seg boka. Historien var fin og virket ganske naturlig. Jeg føler at den ikke er overdrevet.
Det jeg ikke likte med boka var at noen ganger var det vanskelig å skjønne hvilken dag vi er i, siden det er plutselig en ny dag. Så tenker hun tilbake, og dette kan bli litt forivrende.
Språket var enkelt og lett å lese. Replikkene var helt greie og naturlige, og det er lite banning i boka.
Slutten var jeg veldig overasket over, men det er foresatt noe jeg ikke skjønner i boka, noen av problemene fikk jeg ikke svar på. Hva har skjedd!
Jeg synes boka var passe bra, så jeg gir den en fortjent: 4


Emma Tønnesen

Emma Tønnesen

Skrevet av 4. november 2015 av Emma Tønnesen på Varteig skole

Hjerte mitt bare,
av Elen Betanzo

jeg ville heller kalt boka Litt for ung.
det handler om en jente som heter Emma, sommeren til 10 klasse opplever hun sin første store kjærlighet.
Hun møter en gutt som heter Hester. Egentlig så har vel dem skjent hverandre lenge men denne sommeren ble det helt spesielt.Moren og faren til Emma er skilt, hun vill ikke kalle pappa pappa så han nå bruker hun Are. og mamma heter mor.

Boka er spennende men kanskje litt for treg når det gjelder å komme til sak.
Boka handler virkelig om kjærlighet. I løpet av sommeren har hun hat flere kjærester.
Hun var mye med Hester helt til han flyttet til USA der faren til Hester bor.
Han skrev ofte mail til Emma, men hun svarte aldri så det ble slutt på det men en dag sendte hun mail til bake til Hester om at hun savnet ham.

Om boka: Boka var spennende og internsang kanskje lit klein men ok.
jeg anbefaler denne boka til de som er 13-15 år

jeg gir denne boka en firer. Den bør kåres til UPrisen, den er spennende interessant passer bra til jenter og hvordan en jente kan leve


malin

malin

Skrevet av 29. oktober 2015 av malin på Varteig skole

Anmeldelse
Og hjerte mitt bare
Av Elen Betanzo

Boka var litt spennende, men noen ganger var den ikke så ille spennende. Derfor synes jeg at boka var både bra og litt dårlig.
Andre burde lese den men innimellom var det litt ekle ord der men det er en bra bok for det. Det er en drama bok tror jeg, det føltes sånn i alle fall.
Boka handler om en jente som heter Emma som opplever sin første store kjærlighet sommeren før hun begynner i 10.klasse. Men den gutten hun likte måtte tilbake til USA idet skoleåret begynner. Hun står igjen i Stavanger.
Denne boka begynte med at hun var så lei seg og ligger på plenen og ser opp på himmelen. Flyene som tar av og reiser vekk. Ut byen, ut av landet.
Boka var vanskelig å legge fra seg når den var spennende. men ikke når det ikke var spennende.

Terningkast: 6
Av Malin 8b


Anna

Anna

Skrevet av 21. oktober 2015 av Anna på Varteig skole

Trøbbel og kjærlighet i tenåringslivet.

Denne jenta, Emma, forelsker seg hudestupt i en halvt Amerikansk gutt med det rare navnet, Hester. Dette blir noen uker med trøbbel og forvirrelser. Denne boka er tydelig om dagliglivet til en tenårings jente og hennes følelser og tanker.
Det starter med at det er sommerferie, og Emma aner ikke hva som kommer til å skje i løpet av denne ferien.
Det er en brå slutt som kanskje kommer til å overraske litt. Det er lett å danne seg et bilde om hva som skjer. Denne boka var veldig bra skrevet, men hvis du ikke liker drama og kjærlighet er ikke dette boka for deg. Jeg ville bare fortsette å lese, for å finne ut hva som kom til å skje. Dette kan fort skje i vanlige tenårings jenters liv. Det er mange banne ord, men jeg føler det passer inn.
Jeg tror kanskje forfatteren skrev om dette fordi hun kanskje har opplevd noe liknende. Boka var veldig godt skrevet og uttrykket på en måte som er forståelig. Boka var ikke noe for meg, fordi jeg ikke liker slike bøker. Men jeg kan anbefale denne boken for jenter mellom 13 og 16 år. Jeg gir denne boken terningkast 3 fordi det er mye ekkelt og mye stygt språk. Jeg synes den bør nomineres til Uprisen fordi boka passer for tenårings jenter.

Vis flere anmeldelser

Til toppen