Offeret (Beta 3)

Amund Hestsveen, Torborg Igland Gyldendal 2016 7 anmeldelser

Sekstenåringene Kodak og Jor har flyktet til en øde øy, sammen med en gjeng andre ungdommer. Der får de koblet opp et illegalt nett – som de kaller betanettet – og de får muligheten til å sende informasjon gjennom Sys, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Helene

Helene

Skrevet av 15. desember 2016 av Helene på Raufoss ungdomsskole

Offeret

Offeret er en fengende spenningsbok skrevet av Torborg Igland og Amund Hestsveen. Du følger Jor, Livni og Kodak på flere oppdrag i opprør mot det skandinaviske diktaturet, Skandia. Gjennom boka så fullfører de mange nervepirrende og risikable oppdrag. Hele militæren i Skandia er etter dem, og den hemmelige opprørsgruppen deres, Beta. Kodak sitter i fengsel mens Jor og Livni selv forflytter seg stadig for å ikke bli tatt og satt i fengsel for å formidle sannheten om det avstengte diktaturet.

Dette var en ufattelig bra bok, og vil passe bra i hjertene til fans av spenning og fantasy. Jeg har ikke lest de to første bøkene i serien, og dette gjorde boka veldig tung og vanskelig å lese fra starten. Jeg klarte ikke å få med meg hva som skjedde eller hvem av hovedpersonene jeg leste om. Boka er veldig bra, men ganske tung og forvirrende for nye lesere, derfor anbefaler jeg å lese de to første bøkene først. Jeg hadde ofte problemer med å vite hvor grensen til Skandia gikk, siden det aldri blir sagt konkret i teksten. Slutten var veldig overraskende, nesten litt skuffende og uvirkelig med tanke på at det skjedde så fort. Det var litt trist fordi jeg hadde sett for meg så mange kule måter boka kunne endt, men så ble den avsluttet så brått. Ellers var denne boka en helt fantastisk leseropplevelse, jeg trodde aldri at denne boka ville være noe for meg, men den var ekstremt bra! Den fikk meg til å bli veldig engasjert i alt de gjorde. Det var veldig fengende å lese, jeg kunne kjenne meg igjen i alle hovedkarakterene minst en gang hver i boka, og dette gjorde alt så mye mer levende og dramatisk. Følelsene mine var på kanten av en klippe flere steder i boka, noe som jeg ser på som et kjempeviktig punkt for at en bok skal være gripende.

Jeg vil gi denne boka en 4/6. Det er ganske trist at jeg ikke kan gi denne boka en 5/6, eller til og med en 6/6, for det var en veldig bra bok. Det med at det var veldig vanskelig å henge med fra starten var det som gjorde at jeg ga denne boka en 4/6, jeg synes det dro ned opplevelsen ganske mye. Men jeg tror denne boka er helt fantastisk hvis du har lest de to bøkene som kommer før. Jeg er entusiastisk til å lese hele serien, og anbefaler boka til alle spenning, fantasy eller militær-entusiaster.


Ragnhild Bjormyr

Ragnhild Bjormyr

Skrevet av 15. desember 2016 av Ragnhild Bjormyr på Sør-Fron ungdomsskole

"Alt for Beta"
Don't stop the music.

Kodak sitter i fengsel. Livni og Jor må redde ham. Skandia skal felles om det så er det siste Beta gjør. Samtidig er det en indre kamp i fyrtårnet. Malsa har tatt over øya. I hovedkvarteret til Skandia begynner Majke og fatte mistanke. Greier Beta og stoppe Skandia?

Offeret er en bra bok. Boka ligger langt framover i tid og kan være realistisk i fremtiden. Forfatteren er flink, skriver forståelig og ryddig. Noen steder er det store tidshopp fram og tilbake i tid som gjør det vanskelig å følge med. Boka er nummer tre i en trilogi og jeg anbefaler å lese den første først, noe jeg ikke gjorde. Innholdet er spennende og fengene, spesielt slutten er veldig fin.

Jeg syns det er en bra bok, men jeg anbefaler å lese den første først. Det er mange gode skildringer og du dras inn i boka. Denne boka anbefaler jeg til de som er glad i å lese.
Terningkast: 5


Sigbjørn.Dille

Sigbjørn.Dille

Skrevet av 15. desember 2016 av Sigbjørn.Dille på Rørvik skole

Legges bort lett

Boken er ikke så veldig spennende for min smak den kunne hatt litt mer action i seg, men forfatteren har gjort en god jobb med og forklare hvordan folk og steder ser ut synes jeg. Jeg gir denne boken en 3 for den er ikke for god eller for dårlig. Jeg anbefaler denne boken til folk fra alderen 10-13 for den er litt vanskelig og lese og litt stor bok.


Alex

Alex

Skrevet av 2. desember 2016 av Alex på Finnsnes ungdomsskole

Offeret er en Fantasy bok som foregår i en dystopisk fremtid, hvor alle landene i Skandinavia er slått sammen til Militærdiktaturet Skandia. Det er 4 hovedpersoner i boka og vi får høre historien fra flere vinkler. Offeret er den 3. boka i en serie om opprøret mot ledelsen i Skandia. Jeg har ikke lest de andre bøkene, så jeg skjønte ikke så mye.
Boka er vanskelig og tunglest siden det ikke er noen ordentlig introdusering av verden de lever i. derfor ble denne boka fort kjedelig å lese. Helt mot slutten av boka blir det mere spennende og man skjønner litt mer.
Jeg synes boka er kjedelig og for vanskelig å forstå derfor gir jeg terningkast 3


Morten Buraas

Morten Buraas

Skrevet av 30. november 2016 av Morten Buraas på Åretta ungdomsskole

Offeret

Offeret er en Fantasy spenningsbok som foregår i en dystopisk fremtid, hvor alle landene i Skandinavia er slått sammen til Militærdiktaturet Skandia. Boken har 4 hovedpersoner. Vi får høre historien fra flere vinkler. Offeret er den 3 boka i en serie om opprøret mot ledelsen i Skandia, hvis du ikke leser de to første bøkene kommer du til å slite med å komme i gang med denne. Det er en meget tunglest bok uten noe særlig introdusering av historien og universet. Dette gjør det vanskelig å følge med og det blir fort kjedelig. Boken tar seg opp mot slutten og det blir mer spennende når kampen drar seg til og de begynner å nærme seg målet.

Jeg synes boken er treig og går for sakte framover, Terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen