Norges ninjakommandør

Aleksander Kirkwood Brown Cappelen Damm Illustratør: John S. Jamtli 2019 34 anmeldelser

Endelig er tegneserien om Ninjakommandøren her. Arne Treholt er tilbake, og dette er den sanne historien! John jamtli og Aleksander Kirkwood Brown har latt seg inspirere av 80-tallet og actiontegneserier og skaper et unikt og ellevilt univers. For ninjaelskere fra Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Eirik

Norges Ninjakommandør

Skrevet av 4. desember 2019 av Eirik på Hisøy skole

Norges ninjakommandør er en tegneserie der hovedpersonen Arne Treholt blir sent ut av kongen for å lære seg å bli en ninja, slik at han kan bli leder for en topphemmelig styrke for kongen. Boken inneholder to forskjellige bøker innen denne serien. Den ene handler om at Arne Treholt skal lære seg å bli en ninja og bli Norges ninjakommandør. Da må han dra til en øy for å bli lært av en gammel blind dame, mens den andre handler om at Arne forteller politiet en historie om en operasjon han hadde med sitt ninja team.
Boken er en rar bok som forteller og gjør mye rare ting som ikke finnes og som ikke går an i virkeligheten. Tegningene i boken er bra illustrert. Boken er veldig lett lest og har lite med ord på hver side. Arne Treholt er en person som finnes i virkeligheten, og i denne boken så blir han beskrevet som en ninja. Jeg syntes at boken var rar og ikke så veldig morsomt, mye i boken ga ikke så veldig mye mening heller. Jeg vil anbefale denne boken for folk som liker tegneserier, lett leste bøker og er i aldersgruppen 10-13år.
Terningkast. 3


Kaia

Norges Ninjakommandør

Skrevet av 27. november 2019 av Kaia på Hauketo skole, 10. trinn

Norges Ninjakommandør er en tegneseriebok, som er skrevet av John Samtli og Aleksander Kirkwood Brown. Boken handler om Arne Treholt, en norsk gutt som blir utvalgt til å lede en ninjatropp, den Norske Ninjatroppen! Dette oppdraget får han av selveste kongen. Men det er en ting han må gjøre for a bli med i den Norske Ninjatroppen. Arne må dra til en øy i Tønsberg, og der skal han møte en eldre dame for å få en opplæring. Etter dette får han noen oppdrag, som jeg ikke skal røpe. Det er bra at forfatterne har skrevet en bok hvor hendelsene, og innholdet er norskt. Dette er bra, da det ikke er så ofte man finner slike bøker hvor det blir brukt vanlige norske navn og byer. Det er en kreativ bok, og den er noe utenom det vanlige. For det er ikke vanlig at en norsk gutt blir bedt av kongen til å bli med i en ninjatropp.
Det jeg syntes er bra med boken er at det blir brukt norske navn og byer. Det er en fargerik tegneserie og at den er veldig lettlest, denne boka er perfekt for de som syntes det er kjedelig å lese bøker. Av og til kan det være litt kjedelig innhold, og kanskje litt forvirrende, og dette kan være irriterende til tider. Samtidig er det mye spennende som skjer, og det gjør opp mye for det som kan være kjedelig.
Boka er basert på norske hendelser og den burde bli nominert til Uprisen fordi den griper leseren.
Jeg gir boka terningkast 4


Kk

Norges Ninjakommandør

Skrevet av 27. november 2019 av Kk på Hauketo skole, 10. trinn

Den sanne historien om Arne Treholt
Jeg leste boka «Norges Ninja Kommandør», den sanne historien om Arne Treholt. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den og hvorfor forfatteren valgte å skrive om det her, vet jeg heller ikke. Boka ga egentlig ikke noe mening, synes jeg da. Boka sier litt om klokhet og visdom, men det ga meg ikke noe å tenke på. Det beste med boken var at den var lettlest og mange tegninger som gjør det morsommere å lese.
Noe som irriterer meg med boka er at ingenting av det egentlig ga noe mening. Jeg vil si at denne boka kan leses hvis man ikke har noe bedre å gjøre. Denne boka er for barnslig for å domineres til Uprisen, Upris bøkene er egna til ungdommer, men jeg synes den blir litt for barnslig.
Jeg vil gi denne terningkast 4


Nora

Norges Ninja Kommandør

Skrevet av 27. november 2019 av Nora på Hauketo skole, 10. trinn

Norges Ninja Kommandør

Boken Norge Ninja Kommandør handler om da kongen spurte Arna Treholt om å bli Norges Ninja kommandør. Arne Treholt fikk et spesial oppdrag av kongen, og kan ikke fortelle dette til noen. Han blir opplært av en Ninja i Japan og bygger opp spesielle evner. Han og hans styrker skal utføre ett oppdrag, mot Norge. De mislykkes og blir tatt. Han må da sone i fengsel og det er fra hans avhør historien blir fortalt. Boken er spennende, og utrolig lettlest. For folk som eller syntes at lesing er kjedelig, er dette det perfekte alternativet. Boken er basert på å sande hendelser og det gjør den ende mer interessant. Tanken på at Norge gikk mot sine egne for å redde Norge er helt absurd. Det får en virkelig til å tenke på hva den Norske stat egentlig skjuler for oss. Hvilke hemmeligheter det skjules bak. Bokas styrke for min del er at den er såpass lettlest, men dens svakhet er at til tider kan det være litt vanskelig å sette seg inn i dette. Min mening er at siden boka er basert på ekte hendelser så burde absolutt flere lese denne boka. Den er lettlest, spennende og viktig for folk at de får meg seg viktigste norske hendelser. Jeg syntes absolutt denne boka burde bli nominert til Uprisen, fordi den er basert på ekte hendelser. Den griper både lesehester og folk som ikke er like begeistret for lesing. Jeg gir boka en sterk 5.


Theodor

Norges eneste ninjakommandør

Skrevet av 10. november 2019 av Theodor på Hisøy skole

Norges ninjakommandør er en tegneseriebok skrevet av Aleksander Kirkwood Brown og John Samtli. Boken handler om Arne Treholt. Arne blir valgt ut til å lede den norske ninjatroppen. For å kunne bli det, må han dra til en øy og møte en gammel dame. Hun viser Arne veien til Kosmos. Etter det baller det på seg.
Jeg synes boka hadde fine farger og tegninger, men det var veldig lite skrift. Det var så lite skrift at jeg slet med å få med meg all handlingen. I tillegg var skriften til tider på gebrokken norsk, eller norsk-engelsk. Det gjorde at jeg ikke fikk levd meg inn i handlingen. Jeg synes også det var fort kort handling og jeg fikk følelsen av at store deler av den faktiske historien var hoppet over.
Alt i alt gir jeg boka en terningkast 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen