Nordsjøen

Elen Betanzo Gyldendal 2019 74 anmeldelser

Mathias er 16 år og faren er blant Stavangers rikeste menn. Så blir faren siktet for grovt økonomisk utroskap på jobben, og Mathias ser sider av faren han egentlig ikke har sett før. Samtidig oppdager han også nye sider ved Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Oliver

Livet, oppturer og nedturer

Skrevet av 6. desember 2019 av Oliver på Sunnland skole

Boken handler om Mathias en 16 år gammel gutt fra Stavanger, sønn av en av norges rikeste. I boken snakkes det om faren hans som politiet finner ut har gjort noe galt. Bokens sjanger er drama. Jeg syns boken er skrevet på en fin måte og er relativt lett å lese. Jeg syns boken er god, fordi at boken har med realistiske utsagn som hvis du gjør oe ulovlig blir du selv straffet samtidig som de rundt deg blir straffet på en "sosial" måte. Jeg fikk en opplevelse av boken som om forfatteren Elen har satt seg inn i livet til en 16 år gammel rik manns sønn liv. Boken var fin å lese på grunn av realismen i den. Forfatteren lykkes greit med denne boken hvis moralen i den er å ikke gjøre noe ulovlig. Syns boken passer for tenåringer fordi den er skrevet ut ifra en tenårings liv samtidig som moralen i boken (ikke gjøre noe ulovlig) passer bra for tenårene. Tror det er derfor forfatteren har orket å skrevet denne boken også.
Totalvurdering: 4-5 dette gir jeg fordi at den har en realistisk situasjon for en i tenårene.


Gudbrand

Nordsjøen

Skrevet av 6. desember 2019 av Gudbrand på Smestad ungdomsskole

Hovedperson: Mathias
Aldersgruppe: Ungdom

Boken Nordsjøen handler om Mathias sitt liv, som sønn av en risk far som havner i fengsel. De hadde lenge levd i luksus, men folk begynte å finne ut at ikke alt stemte i regnskapene. Det starter med at politiet plutselig dukket opp på døra og vil ta et par ord med faren. Senere drar de inn datamaskiner og ser gjennom alt. Til slutt ender det opp med at politiet dukker opp nok en gang, denne gangen for å arrestere faren.

I min mening syntes jeg denne boken var nokså spennende, men til tider kunne det bli litt forvirrende og vanskelig å skjønne hva som foregikk. Terningkast 4.5


Auden Ås Krogsæter

Anbefales

Skrevet av 5. desember 2019 av Auden Ås Krogsæter på Elverum ungdomsskole

Nordsjøen

Forfatter: Elen Betanzo

Hovedpersoner: Mathias

Sjanger:

Sider: 108

Boka handler om Mathias. Mathias er 16 år og bor i Stavanger med faren sin og moren sin. Faren er en rik mann. Han er daglig leder i High tec. En dag er det noen folk hjemme hos Mathias som tar med alle tinga deres. Det er politiet. Det er noe som ikke stemmer med hvordan faren til Mathias har blitt så rik så fort. Livet til Mathias og familien begynner å gå litt dårligere.

Nordsjøen er lettlest, men bra skrevet. Mange bra beskrivelser og den er vanskelig å legge fra seg. Denne anbefales på det sterkeste fra meg.
Terningkast: 5


Anna

Nordsjøen

Skrevet av 4. desember 2019 av Anna på Hisøy skole

Nordsjøen
Jeg har lest boka Nordsjøen. Jeg likte boka fordi jeg syns den var spennende og gøy, men den var også litt ekkel inn til tider. Jeg anbefaler denne boka fordi det er en bra bok, og den er bra skrevet. Boka handler om en gutt som heter Mathias og hans familie. Han har en kjæreste som heter Karoline. Faren jobber i et firma og er blant Stavangers rikeste menn. En dag står det noen biler utenfor Mathias sitt hus og de bærer ut ting som familien eier. Hva skal de med disse tingene? Hvorfor tar de dem? Det får du svar på om du leser boka. En politimann snakker med Mathias og faren begynner å oppføre seg rart. Mathias lurer veldig på hva som skjer. Jeg syns boken er veldig bra fordi jeg liker sånne typer bøker og den var veldig lettlest, og jeg følte at jeg på en måte satt meg inn i historien. Jeg anbefaler denne for ungdommer mellom 12 og 16 år. Fordi det var noen ekle scener i den. Etter min mening er dette en bra bok, og den forteller hva som kan skje med rike familier, og også hvordan Mathias har det i den situasjonen. Den forteller også om forholdet Mathias har til faren og moren sin. Det skjer noe med familien i boka som gjør det vanskelig for både Mathias og moren. Det fører til at forholdet mellom Mathias og Karoline også blir komplisert. Dette var min anmeldelse om boka Nordsjøen jeg håper noen har lyst til å lese den.


Iver

Skulle vert meir sammleie!

Skrevet av 3. desember 2019 av Iver på Vågå ungdomsskole

Eg må klippe fire gangar før alt er av. Jenny søv. Jenny vaknar ikkje. Eg ligger meir med Jenny barre for å skjekke om hun er våken. "Jenny?" Men hun barre stønner svakt og snur seg vekk frå meg. Lenge etter på ligger hun forsett stille og stirrar inn i vegen. Eg bøyer meg over henne og ser at øyane hennas er halv opne.

Eg synest boka var bra. Den handlar jo om ein alder som er ganske vanskeleg for mange. Og forfattaren greier og få det til og høyers ut som ein situasjon mange er i. Eg liker at han skrivar om liksom sex sener. Skulle fått dei betre frem. Matias skulle fortalt litt mindre om faren sin. Så altså forfattaren kunne fått sex senene betre fremm og mindre fortelling.

Vis flere anmeldelser

Til toppen