Nordsjøen

Elen Betanzo Gyldendal 2019 74 anmeldelser

Mathias er 16 år og faren er blant Stavangers rikeste menn. Så blir faren siktet for grovt økonomisk utroskap på jobben, og Mathias ser sider av faren han egentlig ikke har sett før. Samtidig oppdager han også nye sider ved Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Anonym

Vet ikke helt

Skrevet av 18. mars 2020 av Anonym på Gosen skole

Jeg likte VELDIG godt innholdet i starten av boka, men så ble bare boka mer kjedelig hvor mer jeg leste. Jeg likte jo starten av boka VELDIG godt. Det jeg mener med veldig i store bokstaver er at jeg ville egentlig ikke stoppe å lese boka, men etter hvert når jeg kom lenger i boka ville jeg egentlig ikke lese mer. Det handlet bare om det samme på slutten. Den har ingen bilder og det er lite forklaringer til hvordan personene ser ut og det savner jeg veldig. På slutten blir den også veldig rotete, så det kan være at du må leste det samme noen få ganger.

Boka handler om en gutt som heter Mathias.
Mathias har en far som er blant en av Stavangers rikeste menn.

Tema: Familie, oppvekst og identitet
Terningkast:4


Oliver

BRA!!!

Skrevet av 12. desember 2019 av Oliver på Vågå ungdomsskole

Denne boka handler om en gutt som heter Mathias, han har en far som er styrtrik, men en dag han kommer hjem fra skolen, så ser han at alle tingene i huset blir tatt ut, det er av politiet


Nayomi

Nordskjøen

Skrevet av 12. desember 2019 av Nayomi på Vågå ungdomsskole

Nordsjøen:
Boka handler om Mathis og familien hans. Faren til Mathias er blant Stavangers rikeste menn. Familien er rike og bor i et dyrt hus. Men en dag står politiet utenfor huset deres og vil prate med faren. Det er noe feil i regskapene og plutselig blir alt snudd på hodet.

Jeg syns boka var veldig spennende i starten men så ble den bare mer kjedelig jo lenger man kom i boka. Noen ganger var boka forvirrende og det var vanskelig og skjønne den. Syns ikke tittelen til boka passa innholdet.
Jeg anbefaler boka til de fra 9-13 år.
Terningkast: 4


Noah

Det kan være vanselig å være usikker

Skrevet av 11. desember 2019 av Noah på Kråkerøy ungdomsskole

Nordsjøen
Nordsjøen er en bok skrevet av Elen Betanzo og ble utgitt i 2019. Boken handler om Mathias som har en rik familie som går på dyre restauranter og kjøper dyre ting. Mathias hadde mange problemer med faren sin og var skeptisk på hvorfor han oppførte seg så merkelig. Denne usikkerheten som Mathias følte, fortsetter utover i denne spenningsfulle boken. Boken startet rett på handling med at det var mange politibiler og politifolk utenfor huset til Mathias. De skulle snakke med faren hans. Mathias får en rar følelse i kroppen sin og lurer på om faren hans skal bli arrestert. Utover i boken får vi vite mye om hvordan faren til Mathias er og hvordan han oppfører seg. Vi får også vite hvordan livet til Mathias ligger an, med kjærester, faren hans, osv. Jeg syns dette er en spennende, morsom og litt trist bok. Jeg syns denne boken bør bli nominert til u-prisen og den får terningkast 5.


martin larsen

en helt ok bok

Skrevet av 10. desember 2019 av martin larsen på Kråkerøy ungdomsskole

NORDSJØEN

Forfatter: Elen Betanzo

Tema: Familie, foreldre, identitet, oppvekst

Alder: Ungdom
forlag: GYLDENDAL
sjanger: roman

En dag kommer politiet på dør for å snakke med faren til Mathias. Politiet måtte ta med datamaskiner og telefoner for faren til Mathias hadde gjort noe ulovlig. Mathias snakke med en politimann som het Jon. Jon var en beskjenkt av farene. Jon sa hvis det er noe med faren så kunne han sakke med Jon om det.

Mathias tenkte Har livet som rik og ubekymret vært en løgn? Hvem er faren egentlig,
og hvem skal jeg velge å være?

Jeg føler at budskapet er selv om man har mye penger, og tilsynelatende lever et bra liv, kan det hende man ikke har det bra hjemme allikevel.

Eksempelvis er Foreldrene ofte borte og de ikke bryr seg om hva han gjør.

Boka hadde en bra start, men i starten kunne forfatteren beskrevet litt mer om familieforhold. Forfatteren går litt for fort frem og det blir for mye av det samme.

Handlingen utspiller seg i Stavanger i en av de rike strøkene. Bokas hovedperson er Mathias. Mathias har ganske dyre vaner. Han bor i et stort hus med mange etasjer. Mathias går på en vanlig skole. Han har en kjæreste som heter Karoline. Karoline og Mathias er ganske ofte sammen. Faren driver med ulovlige ting innafor firmaet som han eier. Så en dag kom politiet på døra og tar alle data maskiner og mobiltelefoner. Da blir Mathias veldig for virret og noen dager senere blir faren arrestert. Det er da han begynner og gi litt faen. Han drar på fester og tar med dyre champagneflasker fra faren sin samling til fester. En dag drar han til kjæresten sin og der er også en venninne og hun skulle på fest, men det skulle ikke karoline (kjæresten) karoline ville at Mathias skulle bli igjen med henne, men Mathias ble med venninna hennes og dro på fest. De var på fest og etter på tokk det taxi til hytta til venninna sammen med mange folk. På hytta måtte de bryte seg inn for ingen hadde med seg nøkkel. Og neste morgen våkna de og ikke huska noe

Dette er en av tingene som skjedde i boka

Slutten var ganske brå.

Denne boken ville jeg med glede anbefalt til andre fordi jeg føler at dette er en bok som hadde passet mange. Til og med noen ville sikkert kjent seg igjen.

Jeg husker veldig godt slutten da han stjal bilen til faren hans og tokk et surfebrett og kjørte til stranda og surfa også ble han tatt ut med vinden og langt ut på havet.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Oliver

Livet, oppturer og nedturer

Skrevet av 6. desember 2019 av Oliver på Sunnland skole

Boken handler om Mathias en 16 år gammel gutt fra Stavanger, sønn av en av norges rikeste. I boken snakkes det om faren hans som politiet finner ut har gjort noe galt. Bokens sjanger er drama. Jeg syns boken er skrevet på en fin måte og er relativt lett å lese. Jeg syns boken er god, fordi at boken har med realistiske utsagn som hvis du gjør oe ulovlig blir du selv straffet samtidig som de rundt deg blir straffet på en "sosial" måte. Jeg fikk en opplevelse av boken som om forfatteren Elen har satt seg inn i livet til en 16 år gammel rik manns sønn liv. Boken var fin å lese på grunn av realismen i den. Forfatteren lykkes greit med denne boken hvis moralen i den er å ikke gjøre noe ulovlig. Syns boken passer for tenåringer fordi den er skrevet ut ifra en tenårings liv samtidig som moralen i boken (ikke gjøre noe ulovlig) passer bra for tenårene. Tror det er derfor forfatteren har orket å skrevet denne boken også.
Totalvurdering: 4-5 dette gir jeg fordi at den har en realistisk situasjon for en i tenårene.

Til toppen