Nordsjøen

Elen Betanzo Gyldendal 2019 56 anmeldelser

Mathias er 16 år og faren er blant Stavangers rikeste menn. Så blir faren siktet for grovt økonomisk utroskap på jobben, og Mathias ser sider av faren han egentlig ikke har sett før. Samtidig oppdager han også nye sider ved Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Emil

Nordsjøen

Skrevet av 13. november 2019 av Emil på Smestad ungdomsskole

Nordsjøen er ei bok som handler om en gutt som har en rik far. Men han er mistenkt for å gjære ulovlige handlinger og huset ransakes. Guten er nysgjerrig og prøver og finne ut hva som skjer.

Jeg likte boka og jeg syntest det var god forklaring i boka. Jeg likte handlinga.
Terningkast:4


Dina Fossen

Nordsjøen? Meir som Tregsjøen

Skrevet av 13. november 2019 av Dina Fossen på Vågå ungdomsskole

Nordsjøen

Nordsjøen handlar om en gut som får familieproblem. Alt blir plutseleg forandra for han. Dette gjer at han tek nokon rare og dårlege val.
Nordsjøen er ei spennande, trist, litt artig og rar bok. Ho var litt treig i starten og mykje av det same skjedde gong på gong. Ho hadde nokre miljøskildringar og personskildringar, men det kunne alltids vore fleir. Det at boka hadde ein treg slutt gjorde at eg kjeda meg når vi las og ville heller prate med dei andre i klassa, men etter kvart likte eg boka meir.
Eg gje boka terningkast 4


Mathilda Nystad Tindvik

Nordsjøen

Skrevet av 13. november 2019 av Mathilda Nystad Tindvik på Grov skole

Nordsjøen handler om en gutt som får familieproblemer. Alt blir plutselig forandre for han. Dette gjør at han gjør noen rare og dårlige valg.

Jeg elsker boken. Den var lett å følge og den var morsom, spennende og ikke minst interessant. Jeg levde meg skikkelig inn i boken og ble stressa når hovedpersonen tok dårlige valg. Jeg måtte tenke “det er ikke ditt problem” flere ganger til meg selv.

Hovedpersonen er veldig spesiell. Han liker å se på andre uten at de vet det for å finne ut av hvordan de oppfører seg hjemme når de tror at ingen ser på. Jeg har aldri lest noe fra en stalker sitt perspektiv før, så dette var veldig spennende og nytt.
Følelsene mine ble utfordret mens jeg leste boken. Jeg ble sint, glad, trist, små-redd og jeg følte at noe var ekkelt å lese. Noe av det som var ekkelt var måten faren til hovedpersonen så på kjæresten til sønnen.

I slutten av boken var det en del der det kom en stjerne (*) og så kom det en del jeg ikke forstod bæret av. Jeg klarte ikke å feste det til resten, eller finne ut hvorfor det var der. Jeg ble til de grader forvirret.

Jeg liker at jeg ble forvirret fordi da ender jeg opp med å tenke på boken lenge. Det er bra fordi det var trist å være ferdig med den.

Terningkast: 6


Ida

"Flaut bort saman med forteljinga"

Skrevet av 11. november 2019 av Ida på Vågå ungdomsskole

Mathias bur i eit dyrt hus og har ein far som er ein av dei rikaste i Stavanger, men ein dag kjem det nokon og tek tinga deira. Kva er det som skjer med han og Karo?

Eg synest denne boka var bra. Det som var dårleg var at ein ikkje fekk vite ordentleg kvifor dei folka tok tinga og kvifor faren var på avhøyr hjå politiet. Boka kom rett på handling og var spanande, som gjorde så eg ville lese vidare. Gode skildringar var det og. Boka var lett å lese og enkelt språk.
Terningkast 4/6


Oliver Frisnes-Pedersen

Bra bok!

Skrevet av 7. november 2019 av Oliver Frisnes-Pedersen på Bud barne- og ungdomsskole

Boka handlar om Mathias. Faren til Mathias er ein av dei rikaste i Stavanger. Dei køyrer fine bilar og har ein av det finaste huset i heile Stavanger. Plutseleg ein dag er politiet på døra, det er noko som ikkje stemmer i reknskapet til faren. Dei skal ransake alt, pc-er, minnebrikker og alt elektronisk i huset. Faren til Mathias begynner og oppføre seg rart. Han får mange nye sider Mathias ikkje har sett før, både rare og gode sider. Det blir dårleg stemning i huset, mora og faren begynner å krangle meir og meir. Mathias går meir ut på fester og er lengre oppe om natta.
Boka startar bra, den er oppslukande og spannande. Boka slutta uventa. Boka var skreve bra, og ein kan lese at forfattaren er erfaren og kan skrive gode bøker. Når du startar å lese blir du slukt inn i forteljinga. Det var utruleg vanskeleg å leggje frå seg boka. Den var litt treig, men det trekker ikkje ned terningkastet på boka.
Boka er for alderen 13 og opp. Det beste ved boka er at den er bra skrevet, og er flink til å skildre personar. Boka burde bli nominert til Uprisen.
Terningkast 6

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Brage Brennsletten

Nordsjøen

Skrevet av 7. november 2019 av Brage Brennsletten på Vågå ungdomsskole

Mattias er 16 år. Faren er en av Stavangers rikaste menn. En dag står politiet utanfor og vil snakke med Faren. Faren begynner og vise sider Mattias aldri har sett før men, også mange bra nye sider. Boka var bra. Boka hadde humor og var spennande. Boka var også litt spennande. Det var ikkje så mykje action i boka og det var mange rare uttrykk. Terningkast 3

Til toppen