Nordsjøen

Elen Betanzo Gyldendal 2019 1 anmeldelse

Mathias er 16 år og faren er blant Stavangers rikeste menn. Så blir faren siktet for grovt økonomisk utroskap på jobben, og Mathias ser sider av faren han egentlig ikke har sett før. Samtidig oppdager han også nye sider ved Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Cecilie

Tankevekkende og annerledes

Skrevet av 16. september 2019 av Cecilie på Kippermoen ungdomsskole

"Nordsjøen" er skrevet av Elen Betanzo.

Boken handler om sønnen til en av Stavangers rikeste menn. En dag står politiet utenfor huset deres. Politiet måtte snakke med han om regnskap, og pengene faren tjente. Faren blir etter hvert satt i fengsel, og ingenting blir som før.

Jeg synes at boken var velskrevet, tankevekkende og litt annerledes. Man begynner å tenke litt på hvordan andre kan ha det, og at alle kanskje ikke har det like bra. Jeg tror at forfatteren vil få frem at selv om man har mye penger, så trenger ikke alt og gå like bra. Og at ting kan starte veldig bra, men ende som noe helt annet. Skildringene forfatteren har brukt, likte jeg veldig godt. Jeg likte at når det ble nytt kapittel, ble det også ny dag, og forfatteren har skrevet når på dagen det er. Noen ganger skjedde det ganske mye, og da var det litt vanskelig å henge med. Jeg vil gi boken terningkast 4, fordi det meste i boken var bra.

Til toppen