Nemesis venter

Liv Eirill Evensen Omnipax 2014 14 anmeldelser

Det er år 3001 etter Gammaglimtet (GG). Sebonia er All-verden, og Endetiden nærmer seg. Area har forsonet seg med  Internatet der hun og alle de andre ungsebonittene må bo, og med dommen hun fikk fordi hun hadde påstått at «sprettpip kunne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Oscar Nergård

Oscar Nergård

Skrevet av 12. desember 2014 av Oscar Nergård på Finnsnes ungdomsskole

Endetid

Nemesis venter er en dystopi bok om en jente som for hele sitt liv og sin verden snudd på hodet og hvordan en folkegruppe er bygd opp hvor en mindre del av befolkningen bestemmer alt

Boka handler om Area som bor på internatet hun er blitt domfelt fordi hun påsto at «sprettpip kan fly», hun får vite at en stor byrde er blitt lagt på hennes skuldre, hun er nemlig blitt utpekt som endetidsdoula, men hun har igjen spesielle evner eller har hun det? Boka handler for det meste om hva Area skal gjøre når hele livet hennes snues på hodet.

Jeg synes boka var spennende og interessant for det meste men språket trekker boka voldsomt ned fordi det er for gjentakende og noen ord bare er unødvendige, dessuten har forfatteren gjort det vanskeligere å skjønne hvem og hva hun beskriver, eksempel: Sebonitt av første kjønn (jente/dame?) dete ødelegger boka veldig mye

Boka var god men vet ikke helt hvem den passer for men likevel ei helt grei bok men jeg har lest mange bedre i uprisen og den bør derfor ikke nomineres til uprisen

Terningkast: 4


Isak Myrberg Dahle

Isak Myrberg Dahle

Skrevet av 12. desember 2014 av Isak Myrberg Dahle på Children's International School

Areas liv blir stått på hodet. Etter at hun er ferdig med å sone dommen sin blir hun utvalgt til endetidsdoula, det betyr at hun må føre sebonia i gjennom endetiden. Hun finner ut at hun kan manne ting fram og bort å lerer å bli en leder. Hun gir en spådom om endetid, selvom innerst inne prøver han å redde slås hun er glad i.

Jeg syntes denne boka var ok, den starter litt vanskelig og det ta litt tid før du kommer in i det. Det er ikke så mye "action" som jeg ville likt, men den er veldig spennende. Den er veldig annerledes end bøkene jeg pleier å lese. Jeg foreslår den boken til alle som har lyst til å lese men kanskje ikke ha noen bok. Terningskast: 4.


Marte

Marte

Skrevet av 12. desember 2014 av Marte på Children's International School

Nemesis Venter
Nemesis venter har mange viktige personer, hovedpersonen heter Area. Andre viktige personer er Bronita, Ambrosa, D3, Antari og hele "miljøbrigaden". Alle personene i historien er sebbonitter av første, andre eller tredje grad og bor på sebonia. Miljøbrigaden er de som bestemmer og holder styr på sebonia men må gjøre mye for å klare det. Sebonitter av første grad bor på internate, Area bor der, helt til en stor forandring i livet hennes.Historien handler om at Area blir utdelt det å være sebonias endetidsdoula. Dette betyr at hun er den ene som må lede alle innbyggerne av sebonia gjennom endetiden. Hun finner ut hva som kommer til å bli endetiden, men hvordan hun skal lede dem gjennom endetiden er ett vanskelig valg, vill det gå bra? vill det ende bra? Nemesis er en spøkelsesstjerne som personer med spessiele krefter kan se på et stjernekart, Area er en av dem.

Nemesis Venter er en veldig fin bok, den er antagelivis ikke for små barn på grunn av rare ord som for eksempler Miljøbrigaden, Gammaglimtet, Endetidsdoula, Sprettpip, Sebonia osv. Jeg var veldig forvirret i starten på grunn av ordene, men etter som historien blir dypere det blir enklere å forstå hva det er det står, man forstår hva ordene betyr og det gjør det enkler. Jeg syntes det var en utrolig fin bok og den var utrolig intresang. Boken var uvented bra i forhold til utsiden, forsiden på boka så veldi kjedelig ut men jeg ble overrasket over hvor bra den var. Jeg gir den terningskast 5.


Rebekka Derås-de Jong

Rebekka Derås-de Jong

Skrevet av 9. desember 2014 av Rebekka Derås-de Jong på Children's International School

Area er endelig ferdig med dommen. Hun kan gå tilbake til sitt vanlige liv. Men blir det som det gamle? Endetiden nærmer seg, snart kommer alle til å dø. På toppen av det hele blir Area valgt ut til Endetids Doula. Hun skal lede alle gjennom denne endetiden. Lede dem til døden. Men blir det virkelig Endetid?

Denne boka er sånn passe bra. Boka tar litt tak, men den griper ikke helt. Det er ikke helt min type bok, men den var ganske bra. Den kunne bli litt kjedelig for en gang i blant, men hadde også spenning. Jeg grublet mye over boka, og den var intressant. Terningkast: 4.


Hanne Brænd Rabbås

Hanne Brænd Rabbås

Skrevet av 7. desember 2014 av Hanne Brænd Rabbås på Åretta ungdomsskole

Store hull

Area er endelig ferdig med straffen sin, så nå kan hun gå tilbake til sitt vanlige liv. Ting blir ikke som hun trodde fordi endetiden nærmer seg i Sebonia 3001 år etter det store Gammaglimtet. Nå skjer det Area og alle de andre Sebonittene har ventet på.

Dette er en sci-fi og dystopi bok. Den starter med at man blir kjent med hovedpersonen, Area og litt av den verdenen hun lever i. Boken er ganske spennene på starten, men mister litt av gnisten videre ut. Mens jeg leste satt jeg med mange spørsmål, men mot slutten fikk jeg svar på en del av dem. Slutten var veldig kort sammenliknet med resten av boka, der jeg føler forfatteren nesten trakk handlingen litt vel ut.

Siden boka er en dystopi, forteller den jo om fremtiden. Den forteller om en verden lenge etter vår levetid der jorda har blitt rammet av et gammaglimt. Det var en god ide, og det er realistisk, men jeg synes ikke forfatteren lykkes helt. Hun forteller om flere nye skapninger, men klarer ikke å få meg til å danne et bilde av dem. Forklaringene ble rett og slett for upresise. En annen ting jeg fant litt irriterende med boka, var at noen av de få dyrene som fantes, var krabber. Denne verdenen var veldig opptatt av krabbene, og det var det eneste de spiste. Dette synes egentlig jeg er veldig urealistisk. Hvis så mange ting forsvant, så hvorfor blei akkurat krabbene igjen? Hvorfor ikke andre dyr som faktisk tåler mere som krokodillene eller kakerlakker?

Boka var ikke veldig fengende. På noen punkter var den ganske underholdende, men for det meste var den ensformig. Det ble også store hull i fortellingen på grunn av forklaringene som ikke var klare nok. Boken var ganske lett å lese, bortsett fra noen sider. Disse sidene var dem som var Miljøbrigadens protokoll , som på s.24. Disse sidene var tunge å lese, og jeg synes de var unødvendige. De ga ikke så veldig nyttig informasjon jeg synes boka kunne ha vært foruten.

Denne boka var ikke spesielt bra og er ikke en av de bøkene som jeg lengter etter når jeg er ferdig med den. Jeg vil ikke akkurat anbefale denne boka til vennene mine, men kanskje noen vil sette pris på den. Dette er ikke en bok jeg vil skal vinne u-prisen, fordi den ikke var så fengende eller bra som andre bøker som er nominert.

Vis flere anmeldelser

Til toppen