Nelias sorg

Gro Fykse Aschehoug 2013 7 anmeldelser

Nelia sørger over at Linus er død. Samtidig er det fare på ferde i de to verdenene hun tilhører, for farens assistent, Vila, har oppdaget hvor farlig den vakre blomsten duggfangeren er. Når den visner, er så giftig at den Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Nelias sorg er tredje boken i serien om unge Nelia som er midt i mellom to verdener. I denne boken er begge verdene i stor fare når Vila tar alle de farlige blomstene som kalles duggfangere fra Eirunskogen til den andre verdenen. Dermed visner Eirunnskogen og i den andre verdenen spres det giftig støv fra blomstrene som tar livet av mennesker. Samtidig sliter Nelia med følelser og sorg og møter mange hindringene på sin vei til og redde de to verdene.

En meget spennende bok som jeg ble veldig oppslukt i så fort jeg kom inn i den, men meget vanskelig og komme inn i boken uten å ha lest de tidligere bøkene. Med så mange navn uten noen tegn på hvem å hva de har gjort tidligere ville jeg ikke annbefale å plukke opp boken uten å ha lest de to første. Jeg kunne godt ha tenkt meg å begynne på bok en og lese hele historien om Nelia ettersom boken ble meget spennende etter hvert og med spennende handlinger hele tiden. Jeg kunne godt ha sett at det var litt mer personskildringer i boken slik at man fikk et bedre forhold til karakterene. En grei bok å lese for underholdning, men ikke noe jeg sitter igjen med en ”Wow” opplevelse av etter på.

Natalie Mørch, 9. kl Kjøllefjord skole


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Gro Fykse
Aschehoug & Co
Utgitt 2012
499 sider

Vær takknemlig om jeg leste den før du rakk det.

Den siste boken i trilogien heter «Nelias Sorg» og dreier seg om at Nelia må redde både vår verden og den andre verdenen fra ødeleggelse, og så klart blir hun som vanlig jaget av en fiende eller to som vil myrde henne brutalt.
Boken er som passe spennende.

Nelia er en 14 år gammel tenåringsjente som tilhører to verdener hun har mange evner og kan blant annet fly. Det at hun har evner forandrer midlertidig ikke at hun er ganske hjelpeløs og barnslig gjennom de to første bøkene.

Nelia har omsider blitt litt mere moden i hodet sitt og gjør ikke så mange dumme ting lenger.
Det er en lettelse, for jeg har mange ganger rett og slett måttet legge fra meg de tidligere bøkene av ren oppgitthet over Nelia, noe som bare skjedde et par ganger i denne boken.
Nå greier hun å fikse opp i de fleste problemene sine selv.

Som et par andre anmeldere sa i fjor om den forrige boken er jeg ikke tilfredsstilt i det hele tatt når det kommer til skildringer og bruk av adjektiver, selv om denne boken ikke trengte det så mye som «Nelias Natt».
Hvis du virkelig skal nyte denne verdenen som Fykse har skapt må du ha en god fantasi.

Plottet er som i de forrige bøkene ganske forutsigbart.
Nelia ofrer seg selv igjen og igjen og av en eller annen grund klarer ingen å stoppe henne uansett hvor nær hun er hun er dem.

Slutten var tilfredsstillende nok, om ikke litt klisje, men jeg skulle gjerne likt å visst hva
som skjedde i tiden etter siden det var noen få løse tråder som ble etterlatt uten at jeg skal røpe noe mer om det.

Denne boken kan knapt sammenlignes med de store klassikerne i denne sjangeren, men det kan være en god bok for unge tenåringer som ikke har veldig mye leseerfaring å begynne med.

Hvis vi ser bort fra alt det negative jeg har skrevet om denne boken vil jeg rose forfatteren.
Boken er ryddig skrevet og det er en bragd bare det å skrive en ordentlig bok som til tross for sine mangler har en ganske fengende historie.
Gro Fykse har et stort potensiale som forfatter i fantasy-sjangeren.

Til toppen