Nattskift i Nekropolis

Bjørn Ingvaldsen Gyldendal 2019 29 anmeldelser

Noen arbeider om dagen, andre om natta. Moren til Max er nattarbeider. Om nettene sitter hun på kontoret sitt i kjelleren, om dagen sover hun. Max er alene. Han går på skolen og på trening, og noen ganger reiser han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Julian

En deprimerende bok

Skrevet av 18. desember 2019 av Julian på Jordal skole

Jeg har lest boka Nattskift i Nekropolis. Det jeg synets om var at den var veldig realisitisk, men litt lite action og den var litt deprimerende å lese. Den passer for ungdommer som er 16 eller 17 år. Jeg gir den terningkast 3.


Ingeborg

Nattskift i Nekropolis

Skrevet av 16. desember 2019 av Ingeborg på Sofienberg skole

Boken Nattskift i Nekropolis er skrevet av Bjørn Ingvaldsen og boken ble utgitt i 2019.
Nattskift i Nekropolis handler om hovedpersonen Max. Foreldrene hans er skilt, faren dro fra Max og moren hans da han var to år gammel. Max er hos faren, konen til faren og halv søsknene hans annenhver helg. Moren jobber i kjelleren deres fordi hun ble syk og kunne ikke jobbe på jobben hennes, hun er veldig interessert i dødenes by og leser mye om det. Moren til Max og Max reiser ofte til Tyrkia for å besøke bestefaren til Max.
Jeg syntes boken tok lang tid før de kom til poenget eller til det ble spennende. Boken er lett å lese så jeg ville anbefalt den til barn fra 12 og oppover. Jeg gir boken terningkast 3.


Tomine

Nekropolis AMD

Skrevet av 10. desember 2019 av Tomine på Kråkerøy ungdomsskole

Denne boken heter Nattskift i Nekropolis.
Forfatteren er Bjørn Ingvaldsen.
Den ble utgitt i 2019.
Boken Nattskift i nekropolis handler om en ung gutt som heter Max og de to skilte foreldrene hans. Max, han bor i et ustabilt hus med alkoholavhengige moren sin. Moren til Max har lite tid til å være med Max fordi hun er nede i kjelleren og skriver om de dødes by, mens hun drikker. Faren til Max glemte han da han fikk seg en ny kone. Han bor hos faren sin annenhver helg, men han føler seg ikke velkommen i det hele tatt.
Jeg syns denne boken var ganske bra. Den hadde masse detaljer og beskrivelser i seg. De hadde god kontroll på hvem som snakka og hvem som gjorde hva. Likte åssen de fikk meg til og få bilder i hodet, ved å beskrive steder og ting. De beskrev veldig mye om omgivelsene rundt seg, som gjør at jeg lever meg mer inn i boken. De tok med sanser og detaljer av andre. Jeg føler at jeg kan se personen eller tingen, når det står forklaringer, osv. Noen setninger var litt lange og kjedelige, og andre var litt for korte. Noen steder datt jeg ut, men i løpet av neste setning skjønte jeg hva de snakka om. Noen av stedene sa de litt for mye om den ene tingen når det andre kunne vært litt mer interessant. I det jeg leste denne boken så var det noe jeg ikke syns ga så mye mening og det var at jeg ble dratt med på resier som fro eksempel: Tyrkia og London. Dette gir moren mye gjeld og som gjør ting verre. Det var litt trist og sjokkerende.
Slutten var litt dyster og mørk. Skal ikke røpe noe, men det var den mest interessante delen.
Nekro betyr “død” og polis betyr “by” på gresk.
Denne boken passer fint for folk som ikke er så glad i action og drama, det skjedde ikke så mye, men man må jo følge med for å forstå samtalen og det interessante i det.
Den hadde ikke helt min smak, selv om jeg ikke er så glad i å lese, jeg foretrekker litt mer ¨trykk¨ på boken.
Jeg vil gi denne boken en terningkast 3 fordi den var ikke så spennende, men den kan være litt viktig å lese.


William Jørgen Finseth Ingebrigtsen

Natskift i nekropolis

Skrevet av 10. desember 2019 av William Jørgen Finseth Ingebrigtsen på Rønvik skole

Nattskift i Nekropolis:

Boken handler om en gutt som har skilte foreldre, denne gutten har en mamma som angrer litt på at hun fikk sin sønn fordi at hennes drøm var å reis over alt i verden. Spesielt til Tyrkia for der er det en by for de døde som heter Nekropolis.

Mammaen til denne gutten har et kontor nede i kjelleren, mammaen holder på her nede hele tiden og hun legger alt inn i denne forskningen om Nekropolis.

Men hun har veldig lyst til å reise til Nekropolis, Men hun har et økonomisk problem.

Mammaen bestemmer seg til slutt for å ta seg råd til å dra, og alt ender opp i kaos.

Jeg synes boken ble litt rotete og at det tok så lang tid før Boken kom til poenget sitt, og når det gjorde det så var det bare uventet og handlet ingen ting om overskriften. Boken var bare trasig synes jeg. Ikke så mye spenning bare negative handlinger og dårlige syn på alt.

Så jeg likte ikke boken noe særlig, og jeg vil gi den et terningkast 2.


Emily

De dødes by og selvmord

Skrevet av 6. desember 2019 av Emily på Blomdalen skole

Nattskift i nekropolis handler i hovedsak om Max og hans mor. Max bor sammen med den alkoholavhengige moren sin som jobber mange nattevakter og som snakker med om de døde en de levende. Hun skriver flere bøker om nekropoliser og reiser sammen med Max til en David i London for å vise han alle verkene hennes. Max sitter på hotellet når moren plutselig forsvinner på besøk hos David i Tyrkia. Det tar lang tid før de finner henne, men hun kommer til rette. De reiser hjem til Norge og ikke lenger etter den første forsvinnelsen, forsvinner hun igjen, men denne ganger kommer hun aldri tilbake. Og ikke lenger etter forsvinner Max også, for godt.
Nattskift i nekropolis er en bok som det tar lang tid før det skjer noe i. Det skjer nesten ikke noe før 80 ende side. Og for min smak er det alt for lenge. Forfatteren kunne kuttet ned en god del på historien slik at spenningen kunne kommet tidligere. Men det var en bra slutt, noe som drar boken veldig opp.
Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Leah Carlsen

Når du føler deg uønsket

Skrevet av 23. oktober 2019 av Leah Carlsen på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Anmeldt av: Leah Carlsen (14 år)
Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
Forlag: Gyldendal
Antall sider: 136
Utgivelsesår: 2019

Nattskift i Nekropolis er en ungdoms-roman, skrevet av Bjørn Ingvaldsen. Boka handler om en gutt som heter Max, han har det ikke så lett. Max bor alene med Moren sin fordi foreldrene er skilt. Faren har fått to nye barn og ny kjæreste, kjæresten heter Kamilla . Max føler at Kamilla ikke liker han, at Faren ikke har tid til han, og at moren ikke vil ha han. Moren til Max har ikke en ordentlig jobb, hun sier at hun jobber hjemme, at hun forsker på de døde. Hun er glad i de døde, bryr seg kanskje mer om dem enn Max.

Starten på boka synes jeg var veldig bra fordi man får et lite innblikk i hva som skjer mot slutten, uten at det røper alt. Da jeg leste starten fikk jeg også selv lyst til å lese videre. Selve handlingen i boka var kanskje ikke like bra, fordi det ble litt uinteressant å lese noen ganger. Dialogene i boka var heller ikke så bra skrevet fordi det var litt forvirrende og vanskelig å vite hvem som snakka noen ganger. Det var en del i boka jeg likte veldig godt, fordi det var et vendepunkt som jeg ikke så for meg at kunne skje engang, og det synes jeg gjør boka litt mer spennende. Slutten av boka var kanskje favorittdelen min, fordi det står ikke helt eksakt hva som skjer, men man klarer å tenke seg til hva som skjer selv. Boka var veldig lett å lese, og jeg tenker at veldig mange ungdommer kan kjenne seg igjen i den. Jeg synes også at boka er skrevet på en veldig fin måte som gjør at man forstår hvordan Max har det inni seg.

Jeg tenker at denne boka passer for alle over 13 år, fordi boka handler om et veldig trist og tungt tema og det kan være litt vanskelig for barn under 13 år å lese det. Selvom jeg likte boka veldig godt tror jeg ikke at den passer for alle. Alt i alt så mener jeg at denne boka er en veldig verdig vinner til u-prisen og jeg anbefaler virkelig å lese den. Derfor vil jeg gi den et terningkast 5.

Til toppen