Nattens magi

Maria von Rummelhoff Forlagshuset vest 2022 13 anmeldelser

Amelias største ønske er å bli mor, men selv etter flere smertefulle og mislykkede behandlinger har hun ennå ikke lykkes. Hun får plutselig nytt håp da hun under narkose våkner opp i en parallell virkelighet. En mystisk fremmed tar henne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mathea

Ikke en ungdomsbok

Skrevet av 1. desember 2022 av Mathea på Rana ungdomsskole

Nattens magi handler om en dame som har lyst til å bli gravid, men blir ikke det etter mange forsøk. Hun prøver ulike behandlinger, og en dag under narkose våkner hun opp i en parallell verden, her møter nye store utfordringer.

Jeg syntes denne boken var litt for voksen for meg, jeg datt ut noen ganger og forsto ikke hva som skjedde hele tiden. Jeg syntes det var litt for mye med 450 sider, men det var mange gode detaljer i boka. På grunn av detaljene klarte jeg å se for meg hva som skjedde, selv om jeg ikke klarte å relatere med til temaet.

Boken er godt skrevet og har gode skildringer og gode detaljer, hvis jeg hadde vært voksen tror jeg at jeg hadde likt denne boken godt.

Jeg synes at denne boka ikke passer som en ungdomsbok, ungdom kan ikke relatere seg til temaet. Graviditet og det å få barn er ikke noe man tenker så mye på når man er ungdom. Utover i boka ble handlinga kanskje rettet mer mot ungdom, det ble mer fantasi og dramatikk, men jeg ble likevel ikke fenget av det. Dette er ikke en bok som jeg kommer til å huske eller anbefale så mye til noen.

Så jeg synes ikke denne burde bli nominert til Uprisen fordi det er en ungdomsbokpris.

Jeg gir den terningkast 3.


Siri

LITT FOR VOKSEN

Skrevet av 29. november 2022 av Siri på Steinerskolen i Tromsø

Amelia er en jente som vil bli mor, men hun kan ikke det, så hun gjennomfører en operasjon.

Hun kommer inni en annen verden, så hver eneste natt når hun sover kommer hun i denne verden med ting som vi gjenkjenner. Boken oppleves som litt lite kreativ med at det er mange kjente historier inni boken, altså historier vi kjenner fra før. Et eksempel på det er huldra, nøkken, og masse mer.

Jeg syntes boken er en fin bok men litt for voksen fordi det er litt vanskelig språk, og det at hun vil bli mor passer bedre for voksne tematisk sett. Det gjør at det blir vanskelig å leve seg inn i.

TRNINGKAST: 3


Hedda

Ikke for ungdom

Skrevet av 28. november 2022 av Hedda på Tjøme ungdomsskole

Min mening om denne boka er ikke positiv. Det er fordi den har ingen bra sider eller generelt noe som gjør boka bra. Boka er skrevet sånn at man skjønner ingenting, og med det mener jeg at boka er skrevet med kompliserte og vanskelige ord som ikke henger med teksten. Den er skrevet på en veldig lang og treig måte. Da mener jeg at boka er skrevet sånn at man verken skjønner hvorfor ting skjer, når det skjer, og hva som skjer. Det er fordi den er skrevet så lang at den blir for lang, og når boka er skrevet for lang så gir det null motivasjon til å lese hele boka eller lese den nøye.

I boka så handler det om en person som heter Amelia, og hun har veldig lyst på barn, men får det ikke til. Uansett hvor mange behandlinger hun har tatt så fungerer det ikke. Under en narkosebehandlig så er det noe som skjer sånn at hun våkner i en parallell verden. Her skjer det masse ting og hun møter mange folk. For det første så skjønte jeg ikke når hun var i denne parallelle verdenen. For det andre så skjønner man ikke når det er dag og når det er natt. Det er fordi boka er skrevet utydelig, mener jeg. For det tredje har boka lite beskrivelser av hvordan det ser ut rundt henne, som gjør at man ikke klarer å sette seg inn i boka.

Så etter min mening så gir jeg denne boka terningkast 1, og det er fordi boka er ikke skrevet for ungdom. Boka er skrevet så utydelig, sakte og dårlig at denne er ikke til å anbefale for noen. Spesielt ikke ungdommer. Men innholdet i boka, altså selve historien kunne vært en veldig fin historie å lage en bok ut av, men den må skrives bedre, tydeligere, mer forklarende og kortere.


Matilde

Lang tid før det ble spennende

Skrevet av 23. november 2022 av Matilde på Grov skole

Nattens magi er en Fantasybok, og den er dermed ikke spesielt troverdig.
Boken handler om en dame som heter Amelia. Amelias største ønske er å få barn med kjæresten sin, William. Plutselig under operasjonen som skulle gi henne mulighet til å få barn blir hun sendt til en verden med magi og vesener som vi bare har hørt om i eventyr. Denne verdenen heter Grimrokk. I Grimrokk blir hun stormforelsket. Og så blir det mye trøbbel.

Min favorittdel i boken er de siste 100 sidene. De første 350 har ikke noen spesielle spenningsmomenter. Så i lengden kunne det bli litt kjedelig å lese. Detaljene i boken var ganske så bra, og jeg følte at boken kunne få en veldig rolig flyt. Med dette mener jeg at det føltes som om det ikke skjedde noe spesielt, det manglet spenning. Men noe jeg la merke til var at det var ganske mange skrivefeil i boken. Jeg forsto jo hva som skulle stå der, men det er litt kjipt med skrivefeil, og det ble irriterende.
Dette var ikke akkurat en bok jeg følte at jeg var nødt til å lese videre i, etter en lesestund. Boken var helt ok. Den får en 4- fra meg. Den var ikke dårlig, men det er garantert ikke en bok jeg kommer til å huske eller fundere over i senere tid.
Denne boken fortjener ikke til å vinne Uprisen. Jeg synes den mangler spenning og den var lang og veldig lite nytenkende. Jeg følte at jeg hadde hørt historien før. Det jeg leste om forfatteren, på baksiden av boken, følte jeg at mye av handlingen i boken ble avslørt.


Victoria

Nattens VOLDSOMME magi

Skrevet av 11. november 2022 av Victoria på Bardufoss ungdomsskole

Amelias største ønske er å bli mamma, hun har prøvd lenge både den naturlige måten og via IVF som er assistert befruktning med hjelp av lege. Selv med mange smertefulle behandlinger har hun enda ikke lyktes. Hva skjer når hun under narkose våkner opp i en parallell virkelighet der hun endelig er frisk, vil hun endelig få de barna som hun så inderlig ønsker seg eller vil den fantastiske drømmen hennes bli til et mareritt?

Jeg synes boka har veldig gode karakterer med veldig gode personligheter, hovedpersonene er veldig godt og nøye forklart. Noen av temaene boka går inn på kan være relevant og realistisk for mange, men mesteparten av det som skjer er veldig urealistisk, selv om boka er urealistisk er det som skjer fengende og veldig spennende. Måten innholdet i boka var forklart på var den tung å lese og det var vanskelig å få med seg hva som egentlig skjedde. Jeg måtte gå tilbake for å se hva som egentlig skjedde flere ganger.

Innholdet i denne boka var til tider veldig upassende, jeg er 14 og leste denne boka uvitende om hva som kom til å forekomme, tittelen på boka (Nattens magi) burde kanskje gitt meg en heads up men jeg så blindt forbi det og fikk et sjokk når det kom opp noen scener jeg gjerne ville hoppet over.

Denne boka synes jeg ikke burde vært med i Uprisen men heller noen andre konkurranser siden jeg ikke synes den er passende for ungdom ned til 13 års alderen.

Siden denne boka er ellers ganske grei med en god fortelling gir jeg den terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen