Nattens magi

Maria von Rummelhoff Forlagshuset vest 2022 6 anmeldelser

Amelias største ønske er å bli mor, men selv etter flere smertefulle og mislykkede behandlinger har hun ennå ikke lykkes. Hun får plutselig nytt håp da hun under narkose våkner opp i en parallell virkelighet. En mystisk fremmed tar henne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hedda

Ikke for ungdom

Skrevet av 28. november 2022 av Hedda på Tjøme ungdomsskole

Min mening om denne boka er ikke positiv. Det er fordi den har ingen bra sider eller generelt noe som gjør boka bra. Boka er skrevet sånn at man skjønner ingenting, og med det mener jeg at boka er skrevet med kompliserte og vanskelige ord som ikke henger med teksten. Den er skrevet på en veldig lang og treig måte. Da mener jeg at boka er skrevet sånn at man verken skjønner hvorfor ting skjer, når det skjer, og hva som skjer. Det er fordi den er skrevet så lang at den blir for lang, og når boka er skrevet for lang så gir det null motivasjon til å lese hele boka eller lese den nøye.

I boka så handler det om en person som heter Amelia, og hun har veldig lyst på barn, men får det ikke til. Uansett hvor mange behandlinger hun har tatt så fungerer det ikke. Under en narkosebehandlig så er det noe som skjer sånn at hun våkner i en parallell verden. Her skjer det masse ting og hun møter mange folk. For det første så skjønte jeg ikke når hun var i denne parallelle verdenen. For det andre så skjønner man ikke når det er dag og når det er natt. Det er fordi boka er skrevet utydelig, mener jeg. For det tredje har boka lite beskrivelser av hvordan det ser ut rundt henne, som gjør at man ikke klarer å sette seg inn i boka.

Så etter min mening så gir jeg denne boka terningkast 1, og det er fordi boka er ikke skrevet for ungdom. Boka er skrevet så utydelig, sakte og dårlig at denne er ikke til å anbefale for noen. Spesielt ikke ungdommer. Men innholdet i boka, altså selve historien kunne vært en veldig fin historie å lage en bok ut av, men den må skrives bedre, tydeligere, mer forklarende og kortere.


Matilde

Lang tid før det ble spennende

Skrevet av 23. november 2022 av Matilde på Grov skole

Nattens magi er en Fantasybok, og den er dermed ikke spesielt troverdig.
Boken handler om en dame som heter Amelia. Amelias største ønske er å få barn med kjæresten sin, William. Plutselig under operasjonen som skulle gi henne mulighet til å få barn blir hun sendt til en verden med magi og vesener som vi bare har hørt om i eventyr. Denne verdenen heter Grimrokk. I Grimrokk blir hun stormforelsket. Og så blir det mye trøbbel.

Min favorittdel i boken er de siste 100 sidene. De første 350 har ikke noen spesielle spenningsmomenter. Så i lengden kunne det bli litt kjedelig å lese. Detaljene i boken var ganske så bra, og jeg følte at boken kunne få en veldig rolig flyt. Med dette mener jeg at det føltes som om det ikke skjedde noe spesielt, det manglet spenning. Men noe jeg la merke til var at det var ganske mange skrivefeil i boken. Jeg forsto jo hva som skulle stå der, men det er litt kjipt med skrivefeil, og det ble irriterende.
Dette var ikke akkurat en bok jeg følte at jeg var nødt til å lese videre i, etter en lesestund. Boken var helt ok. Den får en 4- fra meg. Den var ikke dårlig, men det er garantert ikke en bok jeg kommer til å huske eller fundere over i senere tid.
Denne boken fortjener ikke til å vinne Uprisen. Jeg synes den mangler spenning og den var lang og veldig lite nytenkende. Jeg følte at jeg hadde hørt historien før. Det jeg leste om forfatteren, på baksiden av boken, følte jeg at mye av handlingen i boken ble avslørt.


Victoria

Nattens VOLDSOMME magi

Skrevet av 11. november 2022 av Victoria på Bardufoss ungdomsskole

Amelias største ønske er å bli mamma, hun har prøvd lenge både den naturlige måten og via IVF som er assistert befruktning med hjelp av lege. Selv med mange smertefulle behandlinger har hun enda ikke lyktes. Hva skjer når hun under narkose våkner opp i en parallell virkelighet der hun endelig er frisk, vil hun endelig få de barna som hun så inderlig ønsker seg eller vil den fantastiske drømmen hennes bli til et mareritt?

Jeg synes boka har veldig gode karakterer med veldig gode personligheter, hovedpersonene er veldig godt og nøye forklart. Noen av temaene boka går inn på kan være relevant og realistisk for mange, men mesteparten av det som skjer er veldig urealistisk, selv om boka er urealistisk er det som skjer fengende og veldig spennende. Måten innholdet i boka var forklart på var den tung å lese og det var vanskelig å få med seg hva som egentlig skjedde. Jeg måtte gå tilbake for å se hva som egentlig skjedde flere ganger.

Innholdet i denne boka var til tider veldig upassende, jeg er 14 og leste denne boka uvitende om hva som kom til å forekomme, tittelen på boka (Nattens magi) burde kanskje gitt meg en heads up men jeg så blindt forbi det og fikk et sjokk når det kom opp noen scener jeg gjerne ville hoppet over.

Denne boka synes jeg ikke burde vært med i Uprisen men heller noen andre konkurranser siden jeg ikke synes den er passende for ungdom ned til 13 års alderen.

Siden denne boka er ellers ganske grei med en god fortelling gir jeg den terningkast 4.


Kaja Kulsvehagen

Kiosk-roman eller ungdomsbok?

Skrevet av 31. oktober 2022 av Kaja Kulsvehagen på Berg Montesorriskole

Amelia og William sliter veldig med å få barn. Uansett hvor hardt eller hvor mange ganger de prøver, så har de ikke hell. En natt så opplever Amelia noe uvanlig. Hun våkner opp i en paranormal verden hun aldri har vært i før. Og her møter hun Lamia som spiser alle barn og gravide. Plutselig skal hun balansere et liv på jorda og ett i Grimrok, med store utfordringer i begge verdener.

Nattens magi er en veldig lang og innholdsrik roman. Den starter veldig rolig, og man får bli litt kjent med hovedpersonen før den første natten i Grimrok kommer. Den har veldig mange situasjoner og er ikke så veldig sentrert om en enkelt handling, men heller tre forskjellige handlinger på en gang, i to forskjellige verdener. Det kan gjøre at det blir tungt å følge helt med på alt som skjer. Romanen ligger på 456 sider som kan kvele motivasjonen til å i det hele tatt starte å lese. Heldigvis er det en veldig avrundende slutt som gjør at man slipper å forundre om hva som skjer videre.

Handlingen er veldig urealistisk, men romanen ligger i sjangeren fantasy så det tillater jo mye rart. Personlig synes jeg romanen var veldig bra, men jeg tror ikke det er så mange ungdommer som vil si det samme. Den er veldig lang og tunglest, har en del pornografisk innhold og situasjoner som de fleste ungdommer neppe vil kjenne seg igjen i.

Forfatteren vil nok gi et lite inntrykk av hvordan det kan føles når man ikke får til noe man virkelig ønsker. Som å få barn, og å ikke kunne være med de man elsker mest.

Jeg synes ikke denne romanen kan kategoriseres som en ungdomsroman dessverre, men den virker som en helt fantastisk voksenroman, som jeg tror veldig mange voksne kan ha glede av å lese.


Tina

Nattens magi- en treig fortelling

Skrevet av 27. oktober 2022 av Tina på Eide ungdomsskole

Nattens magi er en roman, skrevet av Maria Von Rummelhoff. Boka har sjangeren Fantasy, og er på 456 sider.

Amelias største ønske, er å få barn, men uansett hvor mye hun og mannen hennes prøver, så går det ikke. Midt oppi dette, hender det noe som skal endre Amelias liv til det utrolige. Om natta, da hun egentlig skal drømme, drar hun til en annen verden. Men den verdenen er i fare, og bare hun kan redde den.

Starten av boka er treig, fortellingen går nesten ikke fremover. Spenningskurven er ganske flat, og høydepunktet er som en liten hump. Det gjør boka lite spennende. Karakterene føles ikke ekte, noe bare en god bok klarer å få til. Boka er ikke spennende, noe som gjorde den lett å legge fra seg. Slutten var litt forventet, og treig.

Boka var veldig lett å lese, og den var ikke forvirrende. Setningene er skrevet på en måte som gjør det kjedelig.

Denne boka handler om hvordan det er å ikke klare å få barn. Jeg tror forfatteren skrev denne boka, fordi hun vil at folk skal se hvordan det er å ha lyst på barn, uten å klare det. Bokas svakhet ble nevnt tidligere, at det var en kjedelig bok. Jeg ville ikke anbefale boka, men alle har forskjellig smak i bøker.

Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen