Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

Åse Ombustvedt Ena Illustratør: Marianne Gretteberg Engedal 2019 28 anmeldelser

En navnløs tenåring lever med en voldelig far. Gjennom hans tanker og observasjoner kommer vi tett på en ung gutt og en familie, som hele tiden lever i skyggen av en ulmende vulkan. Hvordan påvirker fysisk og psykisk mishandling et Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lina

Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

Skrevet av 11. desember 2019 av Lina på Smestad ungdomsskole

«Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?» handler om en gutt som har det vanskelig hjemme, men som ikke klarer å fortelle eller snakke om det til noen. Han har en far som er slem og voldelig, og absolutt ikke sånn en far bør være. Boka handler om et viktig tema og det er en av grunnene til at jeg liker den.

Jeg synes boka er viktig, og bra skrevet. Den er annerledes en alle andre bøker jeg har lest fordi den er satt sammen av mange forskjellige dikt. Tegningene I boka beskriver hvordan gutten har det og jeg syns de passer bra til fortellingen. Boka er lettlest og man skjønner hva som skjer. Handlingen er kanskje litt kjedelig og den er heller ikke særlig spennende. Derfor ikke helt min type bok, og det er det som trekker ned. Men jeg syns den var bra for det. Selvom boka er en diktsamling og litt kjedelig så gir jeg den terningkast 5, fordi den var spesiell, viktig og bra skrevet.

Jeg tror denne boka har sjansen til å vinne uprisen, men jeg syns ikke at den er den rette boka til å gjøre det.


Emil

Kort og Godt!

Skrevet av 11. desember 2019 av Emil på Smestad ungdomsskole

«Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?» er en diktsamling bok skrevet av Åse Ombudstvedt. Diktsamlingen handler om en gutt som har et dårlig forhold til faren sin.

Jeg synes denne boka traff sjangeren den prøvde på, nemlig diktsamling. Jeg personlig har ikke noe forhold til diktsamlinger. Jeg synes at boka har en litt hoppete handling. Plutselig så kan du lese at han er i klasserommet også på sida etterpå så er han i matbutikken, men det er vel sånn diktsamling er.

Tegningene er simple. Jeg synes kanskje det var litt for mange klusseduller for å poengtere at gutten er sinna, men ingen ting som ødela. Jeg synes at forfatteren er flink på å lage dikt og hun klarte å få fram mye på lite skrift, det vil si at du må lese en del mellom linjene. Det skal sies at jeg mener at denne «fortellingen» kanskje hadde tatt seg bedre ut som en novelle eller som en skjønnlitterær ungdomsbok.

Konklusjonen er at denne boka treffer sjangeren, men kanskje hadde tatt seg bedre ut i en annen sjanger. Inn med at boka er så kort så er dette vært å lese hvis du vil ha en dypere historie ved hjelp av dikt. Falt kanskje ikke helt i smak hos meg, men fortsatt bra skrivd så terningkast 4.


Emil

Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

Skrevet av 9. desember 2019 av Emil på Smestad ungdomsskole

Boka handler om en gutt. At han hater hvordan faren snakker, hvordan han oppfører seg og hvordan han er så høy på pæra hele tida. Faren var alltid så kjepphøy og synest at han var bedre enn alle andre. Det skapa ofte dårlig stemning rundt i huset. Denne boka er en samling av mange dikt som sier at gutten har lyst til å skyte faren sin. Jeg likte veldig godt denne boka. Hvert eneste dikt har en dyp mening som mange kan forstå. Samtidig så var det ikke så veldig mye som skjedde og den sto på en måte litt fast.

Jeg gir denne boka en terningkast 5.


Jørgen

Voldelig far

Skrevet av 9. desember 2019 av Jørgen på Smestad ungdomsskole

«Når er jeg gammel nok til å skyte faren min», er en diktsamling. Diktsamlingen handler om en gutt som ikke trives på skolen, men han trives enda mindre hjemme. Faren til gutten er voldelig og respektløs. Dette fører til at gutten vil skyte faren sin. Forfatteren bruker et lett og enkelt språk. Tegningene i boka skildrer stemningen og passer godt med innholdet. Jeg synest dette er en diktsamling som passer for ungdom og barn, fordi temaet er veldig alvorlig og det er mange som kan kjenne seg igjen.
Jeg gir terningkast 4.


Marita

Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

Skrevet av 6. desember 2019 av Marita på Elverum ungdomsskole

Boka handler om en gutt som lurer på når han er gammel nok til å skyte faren sin.
Denne gutten lever med en far som er ganske voldelig. Du får inntrykk av at faren er slem mot gutten i starten av boka.
Denne boka er skrevet som en diktsamling og den er skrevet av Åse Ombustvedt.
Jeg synes at denne boka er helt grei. Den er lett å lese, har ikke for mange sider og den har ikke så mye skrift på hver side.
Jeg velger derfor å gi boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen