Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?

Åse Ombustvedt Ena Illustratør: Marianne Gretteberg Engedal 2019 28 anmeldelser

En navnløs tenåring lever med en voldelig far. Gjennom hans tanker og observasjoner kommer vi tett på en ung gutt og en familie, som hele tiden lever i skyggen av en ulmende vulkan. Hvordan påvirker fysisk og psykisk mishandling et Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sofie Nordset Horn

En helt grei diktsamling

Skrevet av 3. desember 2019 av Sofie Nordset Horn på Smestad ungdomsskole

Boka handler om en gutt som lurer på når han er gammel nok til å skyte faren sin. Boka er skrevt av Åse Ombustvedt. Faren er slem mot gutten og det får du inntrykk av i starten av boka. Sjangeren som denne boka er skrevet i er en diktsamling. Jeg tenkte ikke over at det var et dikt på hver side, men at det sto lite tekst på hver side.

Tegningen i boka synes jeg også var en bra ting. Jeg synes det passa bra til boka at de var tegna i svart/hvit. Du får også et inntrykk om at han er ensom og kanskje ikke har så mange venner. Det som trekker boka litt ned for min del er at jeg vil vite mer om han som person, hva han heter og hvor gammel han er. Jeg synes vi fikk lite informasjon.

Konklusjonen min er at denne boka er helt grei. Jeg synes at det var gode dikt og litt annerledes bok å lese. Jeg synes denne boka ligger på terningkast 4 og denne synes jeg ikke fortjener en pris fra u-prisen.


Ingvild

Midt på treet!

Skrevet av 3. desember 2019 av Ingvild på Smestad ungdomsskole

«Når er jeg gammel nok til å skyte faren min?» er en diktbok skrevet av Åse Ombustredt. Boka handler om en gutt som ikke har det så bra, fordi faren er slem mot gutten og slår han.

Jeg synes at boka var litt annerledes og unik fordi illustrasjonene så ut som om en barnehageunge hadde kommet og klusset med en svart fargeblyant. Boka var veldig kort og lite tekst per side. Den er ikke helt min sjanger noe som gjorde at den ble lite interessant.

Konklusjonen er at jeg syntes dette var en helt grei bok men syntes ikke denne skal vinne uprisen.
Terningkast «3».


Oda Moldal Johansen

En trist og dyster diktsamling

Skrevet av 3. desember 2019 av Oda Moldal Johansen på Smestad ungdomsskole

Når er jeg gammel nok til å skyte faren min? Er en diktsamling som handler om gutt som har en veldig streng og frekk far og dette er noe han er veldig lei av.

Jeg synes at boka var veldig bra fordi den var ganske annerledes i forhold til andre diktsamlinger og det kommer frem på en god måte at gutten er sint og samtidig lei seg. Jeg synes også at boka var veldig bra fordi handligene kommer veldig fort frem uten mye skildringer og uinteressant informasjon. Det som kanskje kunne ha blitt bedre var avslutningen. Avslutningen var veldig brå og du får ikke vite hvordan det går til slutt. Det blir som om forfatteren plutselig stoppet å skrive inne i handlingen.

Men alt i alt en veldig bra og trist bok om hvordan far/sønn-forhold kan være, og om hvordan dine handlinger kan påvirke andre. Absolutt en bok som kan vinne u-prisen.

Terningkast: 5


Mads

Når er jeg gammel nok til å skyte min far?

Skrevet av 3. desember 2019 av Mads på Smestad ungdomsskole

Terningkast 3

Denne boka var interessant. Den er annerledes enn alle andre bøker jeg har lest. Det betyr ikke at jeg likte den. Den handler om en gutt som blir slått av faren sin. Gutten er modig, og tør å stå opp imot faren sin. På skolen derimot går det ikke så bra. Der oppfører han seg veldig merkelig og har ingen venner. Tegningene i denne boken er enkle. Det er kruseduller som beskriver sinne og hat. Denne boken hadde litt for mange depressive setninger i seg, og dette gjorde at jeg ikke ville fortsette å lese. Det er nok noen som kjenner seg igjen i denne boken, men det gjør ikke jeg. Da blir ikke boken like bra

Denne boken kan vinne Uprisen, men etter min mening så fortjener den det ikke.


Peder

Dyster men bra

Skrevet av 3. desember 2019 av Peder på Smestad ungdomsskole

«Når er jeg gammel nok til å skyte faren min» handler om en gutt som ikke har det så bra hjemme. Faren hans er ikke noe snill mot han. Dette fører til at han har lyst til å skyte faren sin.
Jeg synes at boka var bra og viktig, siden den handlet om ett viktig tema.
Jeg gir terning kast 4, fordi den var bra, den var lett og lese og jeg skjønte hva som skjedde. Den var kanskje litt kjedelig å lese fordi det ikke skjedde så mye spennende. Det var litt dyster stemning i boka samtidig som det passet. Bildene passet også med temaet i boka, som var bra.
Jeg tror ikke denne boka kunne ha vunnet Uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen