Når du minst venter det

Mahmona Khan Aschehoug 2015 9 anmeldelser

Ny bok om de fire venninnene fra Stovner som vi kjenner Skitten snø og Fra Oslo til Lahore. I hver av disse bøkene er det en av jentene som har hovedfokus. Denne gangen er det etnisk norske Charlotte som havner Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Amanda Remseth

Amanda Remseth

Skrevet av 12. desember 2015 av Amanda Remseth på Hovedgården ungdomsskole

Kappløp med fortiden
(når du minst venter det av Mahmona Khan)

Når du minst venter det handler om Charlotte og hennes tre bestevenner Amber, Anila og Sumera. Charlotte får uventede problemer når fortidens bekjentskaper fører til at en ukjent person oppsøker henne.

Charlotte drev en kafe i Stavanger med tanten sin Rita. Rita døde og Charlotte arvet kafeen og mye penger. En dag fikk hun en telefon fra fetteren som hadde en interessert kjøper av kafeen. Kjøperen fikk Charlotte i mye trøbbel, og samtidig hadde venninnene hennes liten tid til å hjelpe henne.

Boka startet med en spennende prolog, og denne vekket min interesse. Men det første kapittelet var tungt å lese. Jeg syntes det ble for mange personer og mye handling, skrevet med så få ord i det første kapittelet. Etterhvert begynte informasjonen og fordele seg utover i kapitlene og jeg fikk utbrodert handlingsforløpet, og det vekket spenningen i meg. Jeg synes jeg ble godt kjent med Charlotte, gjennom handlingen i boka. Men jeg synes også det var litt dumt at noe ble litt for opplagt og at jeg nesten kunne forutse hva som kom til å skje. Forfatteren sin skrivemåte synes jeg er ganske bra, fordi den har med detaljer, et spenningsforløp og bra flyt i teksten.

For å oppsummere synes jeg bokas sterke sider er at handling holdes spennende og at teksten har bra flyt. En svak side er handlingen ble litt for opplagt noen ganger.
Jeg anbefaler denne boka for ungdom fra 12-14 år.
Terningkast:4


sara

sara

Skrevet av 10. desember 2015 av sara på Osterøy ungdomsskule

«Da Charlotte kom til bevissthet, lå hun fastklemt mellom setet og rattet». For Charlotte var dette bare starten på en vanskelig periode i livet hennes. Hver dag sørget hun over tanten som døde i ulykken. Heldigvis for Charlotte hadde hun venninnene Sumera, Anila og Amber som stilte opp. Ikke nok med at hun mistet tanten sin og måtte kvitte seg med kafeen i Stavanger, så hun får også en stalker etter henne med noen mystiske gaver.
Dette er en utrolig spennende bok hvor det alltid er noe som skjer. Dette er den tredje boken av Mahmona Khan, hun har også skrevet bøkene «Skitten snø» og «Fra Oslo til Lahore». Disse bøkene handler også om denne venninnegjengen hvor det er en av de andre som har hovedrollen.
Jeg mener at dette er en original og realistisk fortelling som også er utrolig spennende. Man blir revet med helt fra første side.
Denne boken passer perfekt for de som liker å lese drama og spenningsrike bøker!
Terningkast: 5


Gabija

Gabija

Skrevet av 7. desember 2015 av Gabija på Orstad skule

Denne boka er høyspennings bok og er ganske dramatisk. Det handler om en ung jente som hetter Charlotte. Charlotte og hennes gjeng skulle en plass og Charlotte møtet eller så en gutt og begge to fikk blikket på hverandre. En av Charlottes venninner visste hvem han var, men det gjorde ikke Charlotte. Han er en Stalker. Dette er en spenningsbok som jeg innlevde meg lett inn i. Denne boka passer best til ungdomsjenter fordi den er ganske dramatisk, men hvis du er en gutt og elsker denne type drama så kan jeg bare ønske deg alt vell med boka !


Mari Lillejordet

Mari Lillejordet

Skrevet av 2. desember 2015 av Mari Lillejordet på Dokka ungdomsskole

Fengslende!
Denne boken er en dramatisk spennings bok som passer spesielt til ungdom. Boken starter med noen hendelser som får deg til og begynne å tenke på hva som skjer videre i boken. Denne boken har en veldig fin struktur med mange spenningstopper. Dette gjør at leseopplevelsen blir mer spennende og at boken blir en man nesten ikke kan legge fra seg.

Boken er stort sett lett og lese men har noen vanskelige ord innimellom.

”Når du minst venter det” er tredje boken i serien om disse fire venninnene. ”Skitten snø” og ”Fra Oslo til Lahore” handler også om Sumera, Charlotte, Anila og Ambar, alle bøkene handler om at en av disse jentene som er hovedpersonen. I Denne boken er det Charlotte som får en stalker etter seg, og mottar anonyme underlige gaver.

Charlotte er i en gjeng med fire andre jenter med annen bakgrunn enn henne selv. Dette vil jeg si påvirker vennskapet mellom jentene når det blir snakk på arrangert ekteskap og endring av venner.
Charlotte har akkurat mistet tanten sin og sørger av sitt tap. Hun og tanten hadde kafe sammen som de drev, men nå når tanten er borte klarer hun ikke og holde den oppe i drift. I forbindelse med dette møter hun en potensiell kjøper av lokalet. De blir etter hvert godt kjent, men denne personen er ikke den hun trodde han var.

Det jeg likte spesielt godt med boka var at den tok noen overraskende svinger, derfor visste du aldri hva som ville skje. Slutten var spesielt overraskende, men den avslutter boka på en bra måte.

Anbefaler andre å lese denne boka. Hvis du er en person som liker drama og litt spenning er dette boka for deg!
Den burde absolutt nomineres til Uprisen

Terningkast: 5

Til toppen