#Naken

Nina Rossing Vigmostad og Bjørke 2022 31 anmeldelser

Møt Thea, som er på jakt etter en gutt å ligge med. Det holder med en one-night stand, helst med en som er god til det, for å få kryssa av det siste punktet på lista som hun og bestevenninna Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lilly A. Vangen

#naken bokanmeldelse

Skrevet av 7. desember 2022 av Lilly A. Vangen på Eide ungdomsskole

#Naken er en bok skrevet av Nina Rossing. Boka har sjangeren drama og temaet er tenåring, bilde deling og sex. Jeg syns dette temaet er veldig aktuelt får ungdommer. Boka følger hovedpersonene Thea som er 16 og er gira på å miste domen og Amund som også er 16, han er ny på skolen og får kallenavnet Don Juan fordi de tror han har dreget på damer.

Disse to hovedpersonene var på samme fest i lag, siden Thea ville ha en som hun trodde var erfaren til å ligge med så gikk hun til Amund. Det ingen visste var at Amund var like uerfaren som Thea. Det verste med denne sitasjonen var at de ble filmet. Boka fortsetter med at de prøver å finne ut hvem som filmet dem uten å bli fersket.

Jeg ville anbefalt denne boken til de som er 14-16år gammel. Boken har ganske stor tekst, interessante karakterer og en litt kleine men morsomme sitasjoner. På grunn av dette så ville jeg gidd boka trening kast 5.


Hannah

Ein ikkje så bra slutt

Skrevet av 6. desember 2022 av Hannah på Åkra ungdomsskole

#naken handlar Thea og Amund. Thea har lyst på hennas første ligg og har lyst at det skal vere Amund. Amund er ny på skolen og blir kalla Don Juan, fordi han skal liksom ha damedraget og vere veldig god til å ha sex. Denne boka er ei dagsaktuell ungdomsroman, som betyr at ungdom kan relatere seg til den.

Når eg såg bokomslaget trudde eg at det skulle vere mi type bok, men nei. Denne boka var altfor treig og hadde berre ein spenningstopp, og resten var ganske flatt. Konflikten i denne boka var veldig dårleg og kom altfor seint i boka. Slutten var veldig brå, og det finst bøker som sluttar med ein spørsmålslutt, men denne boka klarte ikkje å nå kriteria for at ein slik slutt skal bli bra. Eg likte konseptet med boka og eg likte at karakterane var så like, men så ulike samtidig. Terningkast 2.


Ane

Spenning, men altfor treg

Skrevet av 22. november 2022 av Ane på Tjøme ungdomsskole

"Naken" handler om Thea som vil krysse av det siste punket på lista si, som er å ha sex. Etter mye leting etter en gutt å ha en one night stand med, blir hun oppmerksom på Amund. Han er ny, og får kallenavnet Don Juan raskt fordi alle tror han er dreven med damer, men er han egentlig det?

Boken starter tregt, og dette blir standarden for resten av boka. Boka gir mye unødvendig informasjon som gjør at den blir kjedelig. Temaet er sex og drama, noe som er et aktuelt tema for dagens ungdom, men jeg syntes ikke at forfatteren får fram temaet på en god måte. Forfatteren skriver om temaet på en uinteressant måte, med for mye informasjon, som gjør at resten av boka blir kjedelig. Boka blir ikke spennende før på side 100 og spenningen varer til side 120. Mesteparten av boka handler om Thea og Amund sitt liv, noe som gjør at boka blir uinteressant. Personlig syntes jeg at boka ikke fikk frem det den egentlig skulle handle om.

Selv om selve boka ikke var bra, syntes jeg at forfatteren klarte å formulere setningene på en måte som gjorde at det virket som om det var en ungdom som hadde skrevet den, ved å for eksempel bruke mye ungdom sleng. Jeg liker hvordan forfatteren har klart å lage boken så detaljert. Selv om det ikke er detaljert til tider, skjønner man veldig godt når det skjer noe spennende fordi da bli det mye detaljer.

Temaet i boka skulle vært spennende, men alt dramaet gjorde at det ble uinteressant.
I starten av boka bygget det raskt opp til at det skulle skje noe spennende fordi de begynte å snakke om festen helt fra noen av de første sidene, men spenningen falt da alt dramaet startet.

Oppsummert vil jeg ikke anbefale boka. Jeg syntes den har lite spenning og for mye drama og hverdagssnakk. Jeg gir boka en treer fordi den gikk alt for tregt som gjorde at det var vanskelig å følge med.


Nils

#Mid

Skrevet av 11. november 2022 av Nils på Bråtejordet skole

#naken er en bok som handler om Thea og Amund som prøver å ha sex med hverandre… eller Thea prøver å ha sex med Amund. Så går det dårlig på en fest og det blir filma at Thea og Amund prøver å ha sex, men klarer ikke helt å få det til.

I denne teksten får vi utforsket både Thea og Amund sin synsvinkel mens de prøver å løse saken med videoen og fikse det som skjedde på festen. Dette er noe jeg liker ved denne teksten. I tillegg så liker jeg at denne boken er noe som kunne ha skjedd i virkeligheten.

Dessverre fikser ikke dette at boka ikke er så spennene det er sikkert en spennene bok for andre, men det var ikke boka for meg. Det jeg trodde skulle være mest interresant var når Josef døde eller når videoen av når Thea og Amund prøvde å ha sex ble sett av hele skolen, men alle bare reagerte på en måte som sikkert er helt vanlig. Det er bare at jeg synes at karakterene må gjøre noe mer interresant for at jeg skal være interessert i boken(som lord of the rings).

Jeg gir denne boka terningkast 3 fordi den hadde mange gode ideer, men de ble ikke brukt på en måte som jeg vil


My Anh

#Naken - uinteressant

Skrevet av 11. november 2022 av My Anh på Bråtejordet skole

#Naken handler om Thea som er ute etter å ha sex med noen, fordi hun og venninna har hatt et veddemål. I boka så møter hun noen som heter Amund som også er ute etter det samme. Det blir lagt ut videoer og bilder av dem som sprer seg på nettet når de er nakne, og hun prøver å finne ut hvem det var som spredde de.

Jeg syntes at denne boka ikke var så bra. Det var alt for mange ting som skjedde på en gang, og den var fortsatt kjedelig. I boka var det noen som tok selvmord, spredning av nakne videoer og bilder, familie problemer hjemme og mye annet, så det ble litt for mye. Når man leste boka så føltes det ut som at alle de tingene ikke hadde en sammenheng. Man kunne godt ha skrevet samme boka flere ganger med hvert av de temaene som hovedfokuset i hver bok.

Jeg tror at det ikke er mange som kan kjenne seg igjen i denne boka, og det gjør at den ikke er noe artig å lese, for det er veldig lite sannsynlig at noe sånt skjer i virkeligheten. Jeg gir boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen