Mumiens mysterium

Tom Egeland Aschehoug 2015 23 anmeldelser

Robert hjelper moren sin med et større utviklingsprosjekt i Egypt. Et gammelt gravkammer skjuler hittil ukjente slektninger av en farao. Men gravkammeret er forseglet med en forbannelse. Og Robert viser seg å være den eneste som kan oppheve forbannelsen. Dette Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Marius

Marius

Skrevet av 1. desember 2015 av Marius på Hvittingfoss skole

Mumiens mysterium
Sjanger: spenning

Det handler om at Robert er med moren sin på et utgravingsprosjekt av et nytt gravkammer. Men over gravkammeret skjuler det seg en forferdelig forbannelse. Den eneste som kan forhindre forbannelsen er Robert.

Mumiens mysterium er den tredje boken i serien Robert. Forfatter er Tom Egeland. Forlaget er Aschehoug. Boka starter rett in i handlingen. Handlingen blir forutsigbar noen få sider før slutten. Boka slutter forventet. Starten midtdelen og slutten passet bra sammen. Boka var lett og lese og vanskelig ord sto i en boks med forklaringen ved siden av teksten. I hvert kapittel er det et mysterium som fører deg videre til det store mysteriet.

Jeg synes denne boka var bra den var lett og lese og hadde mye spenning. Bokas styrker er at den er spennende.
Jeg anbefaler boka for 11 år og eldre.
Jeg gir terningkast 5.


Maaz Mughal

Maaz Mughal

Skrevet av 30. november 2015 av Maaz Mughal på Hovedgården ungdomsskole

Nå eller aldri!
Bok: Mumiens Mysterium
Forfatter: Tom Egeland
Sjanger: Spenning
Forlag: Aschehoug

Robert hjelper moren sin en gang til. Denne gangen drar de til Egypt for et utgravingsprosjekt. Der er det et ukjent gravkammer, som har en forbannelse over seg. Gravkammeret kan forandre fremtiden, og påføre naturkatastrofer. Den eneste som kan stoppe at fremtiden blir forandret er Robert. Kan han klare å stoppe dette, før tiden er ute?

Mumiens mysterium er den tredje boka i bok serien ‘Robert.’ Boka bygger på spenning, hvert eneste minutt. Jeg synes denne boka er en av de beste bøkene jeg har lest. Man klarer ikke å legge boka til side. Mumies mysterium handler om et stort mysterium, som aldri tar slutt. Tom Egeland bruker mye ungdommelig språk. Man blir «avhengig» av å lese boka. En ting jeg liker veldig godt med boka er at den har noen fakta bokser for ord/ting som er vanskelige. De står i kursiv f.eks.: pyramider. Hvert kapittel har et mysterium som fører et steg nærmere det store mysteriet.

Jeg syntes at denne boka er en god bok å lese. Boka har mye spenning, og er lett å lese. Denne boka er best for de som liker mye spenning. 3 ting jeg likte med boka er: ungdommelig språk, mye spenning i boka og boka har et stort mysterium.
Jeg anbefaler boka for alderen 13 år og eldre.
Terningkast: 6


Margrete

Margrete

Skrevet av 30. november 2015 av Margrete på Hvittingfoss skole

Mysterie.

Mumiens mysterie er en bok som handler om Robert som skal hjelpe moren sin, som er en arkeolog. Moren jobber med et utgraving i Kongens dal i Egypt. Sist de åpnet en grav så skjedde det noe forferdelig. Under oppholde møter han Yasmine. Han tror hun har noe å gjøre med graven som de har åpnet. Moren og arkeologene er ikke de eneste som vil ha skatten.

Dette er en bra bok. Den er skrivet med et bra språk. Det kan være litt vanskelig språk for noen. I boka har forfatteren fått med en del fakta, fordi Robert skriver sitt eget leksikon. Boka er en krim bok, det er mye spenning og alltid noe som skjer. Mye er positivt, men det er litt negativt at det ikke er noe rom til å puste, uten at det skjer noe nytt med en gang.
Jeg gir denne boken en 5'er.


Hedvig Karinen Haugen

Hedvig Karinen Haugen

Skrevet av 25. november 2015 av Hedvig Karinen Haugen på Hovedgården ungdomsskole

Dette er en fulltreffer!!!
Robert hjelper moren med et utgravning prosjekt i Egypt, der arkeologene har åpnet er grav, som visstnok skal ha en stor skatt gjemt i seg. Robert er bekymret, for forrige gang noen åpnet en grav i denne dalen, skjedde det noe forferdelig. Men så dukker den mystiske jenta Jasmine opp fra ingen steds og merkelige ting begynner å skje. Kan denne jenta ha noe med skatten å gjøre? Men arkeologene og Robert er ikke de eneste som er interessert i å få tak i denne skatten, og når først graven er åpen, er det ingen vei tilbake.

Mumiens mysterium er en utrolig spennende bok, og jeg klarte nesten ikke å legge den fra meg. Språket i boka er perfekt for ungdom, og den har veldig gode skiller mellom hver person som historien forteller om. Historien er ryddig, og du skjønner hva som skjer, hvor de er osv. Men en ting som gjorde denne boka spesiell og annerledes, var at hvis et ord sto i skrå skrift eks: Pyramidene, kunne du bla til neste side, hvor det var en boks med fakta om pyramider. Detter er jo ikke en faktabok, men alikevel valgte forfattern å lage faktabokser for å gi leserne mer erfaring med hva de leste om. Han hadde også lagd en boks på siden hvor han forklarte vanskelige ord.

Boka har også en slags spenning, sånn at du MÅ lese neste kapittel for å finne ut hva som skjer, det er derfor man blir så avhengig av å lese videre. Dette er noe jeg liker godt, og jeg tror selv de som ikke leser så mye bøker, vil like denne boka. Jeg har lest mye Tom Egeland bøker, og han er utrolig flink til å skrive bøker for ungdom. Dette er bok 2 i serien, men man trenger ikke å ha lest første bok for å skjønne handlingen. Med denne boka begynner du å tenke ut løsninger på mysteriet i boka. Jeg satt å tenke: Kan det være at… Kanskje … er.. noe som er bra.
Denne boka bør vinne U-Prisen!
Terningkast: 6


Henrik

Henrik

Skrevet av 23. november 2015 av Henrik på Hovedgården ungdomsskole

Mumiens mysterium
Robert og mammaen hans utforsker igjen et nytt mysterium, men denne gangen i Egypt. De utforsker en grav til en ukjent farao. Robert mener det hviler en forbannelse over denne graven. Robert møter Yasmin. Hun virker mystisk syntes han, men tenkte ikke mer over det. Robert fornemmer at denne forbannelsen kan være sann.

Dette er en veldig bra bok. Boka får deg til å lese mer og mer, man vil bare fortsette å lese boken. Denne vil jeg anbefale mange jeg kjenner. Boken er en av mine favoritter. Hvis du liker spenningsbøker, som får deg til å leve deg inn i historien, så er dette en god bok for deg. Det er mange følelser og mange skildringer.

Bokens svakhet er at den er utfordrerne å lese for enkelte lesere. Man får ikke vite så mye om de ekstra birollene som jeg gjerne ville, jeg ville visst mer om Yasmin. Forfatteren til flink i å fortelle det som skjer, og det er fantastisk bok å lese. Tom beskriver plassene og følelsene veldig kraftig og nøyaktig. Det får deg til å leve deg inn i boka. Du bør lese denne uavhengig om du har lest de andre bøkene om Robert og mammaen hans. Jeg gir denne boken en sterk 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen