Mumiens mysterium

Tom Egeland Aschehoug 2015 23 anmeldelser

Robert hjelper moren sin med et større utviklingsprosjekt i Egypt. Et gammelt gravkammer skjuler hittil ukjente slektninger av en farao. Men gravkammeret er forseglet med en forbannelse. Og Robert viser seg å være den eneste som kan oppheve forbannelsen. Dette Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jonas

Jonas

Skrevet av 15. desember 2015 av Jonas på Rørvik skole

Mysterisk Forbannelse
Av Tom Egeland

Boka er i en serie som har samme hoved personer i seg, som da er en arkeolog mor og sønnen Robert. Og Robert får lov til å bli med moren på jobb i egypt. Boka er ganske lett lest og er bokmål. Det er pase lengde setningene og ingen vanskelige ord. Men hvis det kommer vanskelige ord så blir det for klart av Robert i småe forklarings ruter i boka. Boka er litt for seg selv og er orginal. Den er ikke som noe annet som jeg har lest, utenom de andre i serien. Boka starter spennende og får meg til å ville lese mye mer av boka. Men senere i boka så ble det lang stund til noe kjedde, så det ble litt mindre intresangt i en bit der. Og boka går i en parallel handling så det er en annen person i et annet sted som det blir skrevet og som da møtes. Forfatteren Tom Egeland skriver mye krim bøker til bard og har skrevet andre i serien som da er om Robert og Moren. Og han er veldig flink til å lage dem også. Jeg synes boka var veldig spennende og jeg vil veldig jærne lese fler i serien og jeg anbefaler den til de fra 12 til 15 år gammle. Jeg gir den terningkast Fem fordi den er veldig bra men var lit lang drøyt en stund.


Mathias Emanuelsen Ørebek

Mathias Emanuelsen Ørebek

Skrevet av 15. desember 2015 av Mathias Emanuelsen Ørebek på Grim skole

Et Mysterium
Forfatter: Tom Egeland
Sjanger: Fantasi og Spenning
Forlag: Aschehoug

I denne thrilleren møter vi hovedpersonen Robert og Roberts mor. De har fått et utgravingsprosjekt i Kongens Dal i Egypt. Arkeologene har åpnet en grav som det sies at skal være en skatt i. Vi møter også Yasmin som skal hjelpe Robert å finne ut hvem som ble lagt i graven for 3600 år siden. Graven skal skjule hemmeligheter fra fortiden og holder på en forbannelse. Den eneste som kan forhindre denne forbannelsen er Robert. Han har tidligere gravd opp en grav i samme dal, og da skjedde det noe mystisk og forferdelig. Vil han klare å stoppe forbannelsen denne gangen, eller vill alle langs Middelhavets kyster bli tatt av forbannelsen?
Denne boka er den tredje i serien “Robert”.

Boka bygger på mere spenning hvert minutt. Spenningskurvene i boka øker mere og mere. Når du først har begynt å lese boka er det vanskelig å legge den fra seg. Boka har flere små spenningstopper, som gjør opplevelsen av boka mye bedre enn bøker hvor det bare er én spenningstopp. Allerede fra starten av boken er den fengende.

Boka er en blanding av indre og ytre spenning. Du får høre mye spenning rundt hovedpersonens følelser, men også noe om indre følelser også. Når disse to er kombinert syntes jeg det blir mye lettere å leve seg inn i boka.
Boka i en helhet henger veldig bra sammen. Både midtdel, hoveddel og avslutting er sammenhengende. Språket i boka egner seg veldig bra til ungdommer. Det er et ganske enkelt språk som er lett å forstå, som også fører til at det er lettere å henge med på handlinga i boka.
Det meste i boka er realistisk, men når det kommer til forbannelse så kan det bli litt urealistisk, men det er smak og behag.

Det beste med Mumiens Mysterium er spenningen. At den bygges opp hele tiden. For meg er dette en veldig god bok. Handling, spenning osv. er veldig bra. Jeg syntes at alle som har mulighet burde lese denne boken. Jeg vikle anbefalt den mest for ungdommer, men også voksne kunne syntes denne boka er bra, mener jeg.

Terningkast: 5
Grunnen til at jeg ikke gir terningkast 6 er grunnet av at boken er litt urealistisk i veldig liten grad. Det kan være bra for andre, men jeg er ikke så stor fan av det. Når det er sagt er boka en veldig spennende og bra bok Og jeg mener denne boka klart burde komme høy i kåringa av uprisen.


Jonas Ulvær

Jonas Ulvær

Skrevet av 15. desember 2015 av Jonas Ulvær på Hvittingfoss skole

Et gravkammer. Et mysterium.

Robert blir med moren sin på utgravingen av en 3600 år gammelt gravkammer. Det ukjente gravkammeret befinner seg i kongenes dal i Egypt. Graven som holder til i dette gravkammeret lignet på en vanlig grav i starten, men innholdet fikk arkeologene til å undre. Inne i graven ligger det to mumier, noe som er merkelig siden det aldri pleide å ligge flere enn en mumie i en grav. Etter hvert som arkeologen jobber finner de ut at det er far og sønn som ligger i graven. Uten å være klar over det så slipper de løs en forbannelse som var forseglet inne i graven. Like etter funnet møter Robert en jente som heter Yasmin og etter litt småprat forteller hun at forbannelsen har blitt sluppet løs og om en dekan (dekan=tidsperiode på ti dager) så skulle forbannelsen slå til.

"Mumiens mysterium" er en spenningsroman som handler om en gutt og han heter Robert, og moren hans. Denne boka er den tredje boka om Robert og man må ikke lese de andre bøkene for å få med seg innholdet. Robert får beskjed fra ei jente om at gravkammeret de nettopp gravde ut holdt en forbannelse som bare Robert kan oppheve.

Fra starten av boka begynnte spenningen å øke så det gikk veldig fort å leve seg inn i boka. Flere steder i boka var det skrivet om synspunktet til fienden, noe som gjorde boka litt annerledes på en bra måte. Og det er noen sider der det er fakta om historie i egypt. Boka var veldig spennende, så det var vanskelig å legge fra seg boka. Det var en del skildringer i boka, ikke for mye eller ikke for lite. En ting som ikke var så bra med boka er at det er noen likheter mellom de tre bøkene om Robert. Boka er veldig realistisk, bortsett fra forbannelse delen. Språket er enkelt å forstå.

Jeg gir terningkast 5 og jeg syntes boka burde bli nominert til uprisen.


Kristoffer Njøten

Kristoffer Njøten

Skrevet av 14. desember 2015 av Kristoffer Njøten på Slåtthaug Ungdomsskole

Mumiens mysterium av Tom Egeland
Mumiens mysterium er om en gutt som heter Robert som er med moren sin til Egypt for å åpne et ukjent gravkammer i Kongenes dal.
Da Robert og moren kommer til gravkammeret med alle arkeologene må de vente utenfor, mens noen folk går inn med spesielle drakter på for å sjekke om det ikke er noe giftig luft der inne. Når de kommer ut og sier det er trygt å gå inn så stormet arkeologene inn for å sjekke det ut.
Men Robert sto bare igjen fordi han hørte en stemme rope på han, det var en ganske lys stemme så Robert var sikker på at det var en jente. Men hvordan visste hun hva jeg het? Jeg har jo ikke møt hun før. Han så seg rundt, men det var ingen der så det var sikkert bare noe han innbilte seg tenkte han.
Så når han var på vei in til gravkammeret hører han den mystiske stemmen igjen, så Robert tar å ser en gang til om det er noen der, og der sto det en jente på sirka samme alder som Robert. Så kommer jenten bort til Robert og sier «gjør alt du kan», Robert skjønte ikke helt hva hun mente med det så han spurte hvorfor, men jenta sa at han bare måtte gjøre alt han kunne så gikk hun.
Og så en dag når moren er vekke tenkte Robert å gå til gravkammeret, det var da han så at det var noen som forfulgte han.
Hvis du vil vite mer så må du lese boken.

Denne boken kommer til å være veldig gøy for de som liker spenning og eventyr. Boken klarer å holde spenningen oppe nesten hele tiden, men det er noen steder i boken der Robert forteller om forskjellige ting han har fått vite om i Egypt som jeg syntes var litt kjedelig å lese. Boken får deg til å nesten drømme om hvordan det ser ut der Robert og moren sin var.


Andreas

Andreas

Skrevet av 2. desember 2015 av Andreas på Varteig skole

Mumiens mysterium: laget av Tom Egeland
sjanger: Fantasi og litteratur.

Mumiens mysterium handler om Robert og moren, som oppdager et nytt gravkammer i Kongens dal i Luxor(Egypt). De oppdager noe som ikke var vanlig i Kongens dal. Det var ikke et kongelig gravkammer. Samtidig med dette, møter Robert en jente i Egypt, som han blir forelsket i. Hun heter Yasmin.

Yasmin forteller Robert om en forbannelse som ligger over gravkammeret, og hun prøver desperat å få han til å prøve å stoppe forbannelsen. For ellers går mye galt…

Her er et utdrag: Du må mer enn forsøke. Du må lykkes. Hvis ikke…> Stemmen hennes forsvant et øyeblikk… men fortsatte inni hodet hans: *… hvis ikke går forbannelsen i oppfyllelse…* Hun var blank i øynene da blikket hennes møtte hans. *… og da vet du hva som skjer.*

Dette var et lite utdrag fra boka ,og man ser at boka kommer til å få en veldig spenningstopp. Boka har bra flyt, og bra med ord. Det er ikke noen bande ord som jeg kan huske, og boka er spennende. Boka er basert på virkelige steder og virkelig mytologi. Boka har en fin fordeling av teksten og bra tegn setting. Den er passe lang og oppfyller de kravene den skal. Den er full av fantasi og skildringene er veldig bra.

Jeg vil gi denne boka terning kast: 4/5 og den kan være med på Uprisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen