Mot stjernene er vi ingenting

Lars Mæhle Ena 2020 23 anmeldelser

En gripende ungdomsroman om å forsone seg med sorg og tap, men også en lærerik beretning om solsystemet vårt. Tenåringen Oskar bor alene sammen med moren, som er alvorlig syk. Hun har derfor bedt morfaren om å komme, en mann Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anna Emilie Sørensen

Mot stjernene er vi ingenting

Skrevet av 8. desember 2020 av Anna Emilie Sørensen på Bremnes ungdomsskole, 9A

Tittel: Mot stjernene er vi ingenting.

Forfatter: Lars Mæhle

Forlag: ENA Vigmostad & Bjørke

Sidetall: 167

Denne boka er ein fin historie om forholdet mellom ein gut å ein bestefar. Den handla om korleis det er å ha ei dødssjuk mor å måtte flytte inn med nokon du ikkje har så god kontakt med. Oskar som guten heit syntes det var vanskeleg i starten å få kontakt med bestefar å syntes eigentleg at han berre såg sur ut, men dei fekk ei oppgåve å løyse saman om planetar, for mora ville at morfar skulle lære om noko han var interessert i.

I starten var boka spennande men det blei mindre spenning til lengre du kom inn i boka. Det var veldig mykje det same på kvart av “mysteria” og eg gjekk litt lei av det, men kan kanskje være meir spennande for nokon som interesserer seg i verdsrommet. Det var også ein veldig forutsigbar slutt som gjorde at eg ikkje blei sjokka.

På grunn av at spenninga er mest i starten blir du fort litt lei av boka og slutten var , men det er stor skrift og nokre bildar som gjer det litt lettare.

Terningkast: 3


Sidon Ghirmay

MOT STJERNENE ER VI INGEN TING

Skrevet av 30. november 2020 av Sidon Ghirmay på Bremnes ungdomsskole, 9E

Titte: Mot stjernene er vi ingen ting
Forfattar: Lars Mæhle
Forlag: ENA Vigmostad & Bjørke
Utgivelseår: 2020
Antall sider: 167

Oscar bur samen med mora si som nettopp hadde blitt diagnostisert med kreft. Ho blir innlagt på sjukehuset. Morfaren til Oskar og moren har ikkje hatt kontakt sidan ho var i slutten på ungdomstida til mora. Oskar og morfar tar ein tur til sjukehuset der moren er innlagt, dette er første gangen på mange år dei to har møttes. Oskar blir nøydt til å bu oss morfaren sin langt vekke frå moren. Oskar er misnøyet med den nyheita at han må bu med morfar. Dei får ein konvolutt frå moren som handlar om å utløyse solsystemet. Siste ønske frå Moren er at Oskar lærar seg alle planetane og at morfaren og Oskar blir betre kjende i lag.
Boka er lagt veldig bra i starten, men deretter går spenninga nedover. Nokon gongar kan det bli litt uinteressant og handlinga i boka går veldig tregt framover. Når dei snakkar om planetar kan det bli litt vanskeleg å forstå. Boka fortell ikkje berre om familien, men fortel også mykje fakta om planetane og viser fine bilete av planetane. Boka kan vere bra veldig bra bok for dei som interesserar seg for planetar og universet.
Det som er bra med boka er at den beskriver hovudpersonane veldig godt. Boka klarar å kombinere fakta om planetane og om familien. Boka bør ikkje nominere til U-prisen for handlinga går veldig tregt framover, og den har ganske lite spenning .
Terningkast. 3


Elias Mikalsen

Ei bok som er lett å lese!

Skrevet av 30. november 2020 av Elias Mikalsen på Hagebyen skole

Tittel: Mot Stjernene er vi ingenting
Forfatter: Lars Mæhle
Forlag: Ena, Vigmostad & Bjørke
Sidetall: 167

Boka ‘’MOT STJERNENE ER VI INGENTING’’, er en bok som er lett å lese og som handler veldig mye om verdensrommet.
Oskar har en mor som er dødssyk og som ligger på et sykehus. Derfor må Oskar bo hos morfar mens moren får behandling for sykdommen. Moren til Oskar har laget et kryssord/oppgave som handler om verdensrommet. Dette må Oskar og morfar løse. Moren og morfar har ikke et så veldig godt forhold, på grunn av ting som har skjedd i fortiden. Det er derfor ikke så veldig lett å få morfar med på å løse dette kryssordet/oppgaven. Morens siste ønske er at Oskar og morfar skal finne sammen og løse denne oppgaven.
Jeg gir denne boka terningkast 4. Boka er veldig lett å lese, og har ikke så mange sider. Den er egentlig litt kjedelig å lese fordi det er lite som skjer. Likevel synes jeg temaet er litt interessant. Kunne kanskje skjedd litt mer i boka.
Jeg gir boka terningkast 4.


Trinius

boken som er ute av denne verden kjedelig

Skrevet av 20. november 2020 av Trinius på Seljestad ungdomsskole

Tittelen: Mot stjernene er vi ingenting

Sider: 167

Forfatter: Lars Mæhle

Forlag: Bjørke og Vigmostad

Bokken handler om: Oskar og bestefaren hans som prøver å løse et kryssord fra Oskars døende mor

Ville du ha anbefalt den: nei …

Jeg ville lese den fordi: uprisen “tvang” meg til det

Var den lettlest: ja, men litt mye tekst

Hva handler boka om: astronomi og forholdet mellom et barn og en bestefar

Leselyst: ikke veldig høy

Start: den er ganske kort og starter med en gang og man fikk vite forholdet mellom mora og bestefar

Min opplevelse: den var ganske kjedelig siden den ikke er sjanger som jeg liker

Vendepunkt/slut: den var ganske åpenbar, og det hjalp ikke

Beskrivelse: faktafull

Oppsummering: Oskar flyter til bestefaren sin fordi at moren hans liger døende og mora gav dem et kryssord om verdensrommet

Terningkast: 2 Trinius


Andreas Klingenberg

Lærte mye nytt

Skrevet av 17. november 2020 av Andreas Klingenberg på Hommelvik ungdomssskole

Forfatter: Lars Mæhle
Sider: 169
Forlag: Vigmostad og Bjørke

Boken starter med at vi får vite at Inger som er moren til hovedpersonen Oskar er veldig syk og er innlagt på sykehuset, Oskar bor alene, men en dag kommer morfaren til Oskar på besøk. Morfaren til Oskar og moren har ikke hatt kontakt siden hun var i slutten på tenårene. Oskar og morfar drar til sykehuset der Inger er innlagt, dette er første gangen på mange år de to har møttes. På sykehuset sier Inger til Oskar at han fra nå av skal bo hos morfar. Morfar er en sta gretten og kjedelig type, så Oskar er ikke veldig begeistret over den nyheten. Når de skal dra fra sykehuset får Oskar og morfar en konvolutt med en utfordring om vær planet i solsystemet som tilslutt gir ett løsningsord. Hennes siste ønske er at Oskar og morfar skal løse det sammen, men klarer Oskar og morfar utfordringen?

Boka har ikke en tydelig spenningskurve og handlingen går tregt framover, og ofte er det lite som skjer. Språket er også veldig vanskelig å forstå når de snakker om planeter og sånt. Boka starter veldig bra, men bygger ikke opp så mye spenning.

Det som er bra med boka er at den beskriver karakterene godt og det er en veldig unik bok fordi den kombinerer spenning med fakta om verdensrommet. Boka er veldig uforutsigbar og på neste side kan det plutselig skje noe helt uforventet. Jeg anbefaler boken til ungdommer som er interessert i astronomi. Boka bør nomineres til U-prisen fordi den er uforutsigbar og du lærer noe nytt på hver side.
Terningkast: 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen