Mot stjernene er vi ingenting

Lars Mæhle Ena 2020 23 anmeldelser

En gripende ungdomsroman om å forsone seg med sorg og tap, men også en lærerik beretning om solsystemet vårt. Tenåringen Oskar bor alene sammen med moren, som er alvorlig syk. Hun har derfor bedt morfaren om å komme, en mann Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Eivind

Skuffa

Skrevet av 15. desember 2020 av Eivind på Smestad ungdomsskole

Mot stjernene er vi ingenting.
Lars Mæhle

Bakpå boken står det som følger, Det Sofies verden gjorde med filosofi, gjør vi med astronomi.
Det vil jeg si stemmer, denne boken er en lærerik bok som gir deg mye kunnskap bare via å lese den. Morfaren til Oskar har blitt bedt av moren til å komme entur. Dette er fordi moren er arlvolig syk og Hennes sist ønske er at de skal finne sammen. Men det er litt vanskelig. Men hun finner fort ut av at astronomi er tingen. Morfar er en stronomi gal gamling. Han er godt over gjennomsnittet interessert.

I slutten av boka fik moren som hun vile. Morfar og Oskar ble gode venner. De prater fortsatt veldig mye op astronomi men de har også hatt ett tettere bånd melllom seg. Denne boken var en grei bok. Den er lærerik men ikke helt i min gate. Synes kanskje boka kunne hatt en litt større spenningskurve og en litt bedre slutt. Jeg gir boka alt i alt terningkast: 4.


Astrid Nilsen-Rønning

Et stort oppdrag

Skrevet av 14. desember 2020 av Astrid Nilsen-Rønning på Breilia skole

Tittel: Mot stjernene er vi ingenting
Forfatter: Lars Mæhle
Forlag: Vigmostad og Bjørke
Sjanger: Drama
Antall sider: 166
Målgruppe: Ungdom

Boken “Mot stjernene er vi ingenting” handler om en gutt som heter Oskar. Moren hans er kreftsyk, og hun ligger dødssyk i sengen sin på sykehuset. Oskar blir lei seg når han ser på henne, siden det eneste han har lyst til er at hun skal bli frisk og at de kan leve et normalt liv igjen. En dag kommer morfaren som Oskar ikke hadde møtt på mange år på besøk. Oskar skulle bo hos morfaren for en stund, og man merket at Oskar ikke ble så spesielt glad for denne nyheten. Morfaren sier at de skal dra på sykehuset siden moren til Oskar skulle fortelle noe.

På sykehuset får Oskar et langt brev av moren. Det ikke Oskar visste var at dette brevet var starten på en lang reise som Oskar og morfaren skulle gjøre sammen. At de skulle gjøre denne utfordringen var moren til Oskars største ønske får hun skulle dø.

Boken var helt grei. Jeg syntes at historien var bra, men at spenningen ikke strakk helt til. Starten var bra og man fikk mye informasjon, men etter de 25 første sidene syntes jeg nesten at boken stoppet litt opp og jeg var liksom ikke helt interessert i å lese resten av boken. Det var lite med spenningstopper og spenningen bygget seg ikke særlig opp.

Dette er en skjønnlitterær bok, men du får også vite mye fakta om astronomi. Du får mye fakta om astronomi fordi at dette er en stor del av boken og om hva boken handler om. Derfor anbefaler jeg denne boken til personer som er interessert i stjerner og verdensrommet. Siden de snakker så mye om vanskelige ting innen astronomi, velger jeg å anbefale denne boken til personer over 12 år.

Jeg tror at forfatteren lagde denne boken for at ungdommer skal ha en spennende bok å lese, men samtidig kanskje lære litt mer om stjerner og verdensrommet.

Jeg har lyst at denne boken skal bli nominert til Uprisen. Jeg syntes jo ikke at den var like spennende hele tiden, men jeg syntes at den var bra nok til å bli nominert.

Boken “Mot stjernene er vi ingenting” får terningkast 4 av meg.


Lars

Sterk bok om astronomi

Skrevet av 11. desember 2020 av Lars på Bjørnsveen ungdomsskole

Tittel: Mot stjernene er vi ingenting
Forfatter: Lars Mæhle
Forlag: ENA Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 167

Det er en bok om astronomi, som betyr at du lærer ganske mye. Den er ikke en del av en serie.
Boka handler om at Oskar (hovedpersonen) sin mor blir alvorlig syk og Oskar må bo hos bestefaren som moren ikke har vært på talefot med siden hun var tenåring, men moren har laget gåter Oskar og morfaren skal løse. Morfaren er ikke så ivrig med oppgavene, men han blir mer ivrig etterhvert. De gjør masse forskjellig imens de gjør oppgavene, men alt forandres når de skal besøke moren.
Den starter litt treigt og beskriver ganske mye, men blir mer spennende ganske fort. Spenningskurven går ganske mye som en berg-og-dal-bane, den blir veldig overraskende og når du har kommet litt ut i boka kan du ikke slutte. Det er lett og leve seg inn i det etter hvor bra forfatteren beskriver alt. Det er en veldig bra bok sammenhengende. Jeg har aldri lest en bok som er lingnende denne. Mesteparten av boka er troverdig. Boka var veldig lett å lese jeg tror at alle kunne ha lest den, det er korte fine setninger. Det er ikke banning eller stygge ord. Språkbruken passer til bokas tittel og historien. Det beste med boka kan jeg neste ikke si fordi det er så mye, men jeg syntes det aller beste er når bestefaren blir litt mer ivrig på oppgavene. Det som irriterte meg litt var at vi ikke fikk høre noe om faren til Oskar forfatteren kunne kanskje ha introdusert oss for litt flere enn de vi fikk møte. Alt i alt er dette en av de beste bøkene, så jeg oppfordrer deg til å lese den.


Marija Rinkeviciute

UNIVERSET MED KREFT I TANKENE

Skrevet av 11. desember 2020 av Marija Rinkeviciute på Tryggheim skole

Tittel: Mot stjernene er vi ingenting
Forfatter: Lars Mæhle
Forlag: ENA Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 167

Moren til Oskar er syk, og hennes siste ønske er at Oskar og morfar skal løse en gåte sammen som skal lede til et ord. Oskar og morfar løser noen oppgaver kvar dag og nærmer seg svaret. En dag ser Oskar at noen fra sykehuset har ringt han. Jeg mener at denne boka er mest spennende i begynnelsen, men den blir litt kjedelig etter hvert. Det skulle vert litt mer spenning, siden det er mest fakta hele tiden. Boka er i tillegg veldig lærerik, men også trist. Det er en del vanskelige ord, men en del av di blir forklart. Forfatteren er god til å skildre personene. Syns denne boka passer best for folk som liker planeter og mysterium. Denne boka bør ikke nomineres til U-prisen for handlinga er veldig kjedelig og det går tregt.
Terningkast. 4


Live og Andrea

Mot stjernene er vi ingenting

Skrevet av 8. desember 2020 av Live og Andrea på Hagebyen skole

Tittel: Mot stjernene er vi ingenting

Forfatter: Lars Mæhle

Antall sider: 169

Forslag: Ena 2020

Boka handler om en gutt som har en mor, mora er alvorlig syk. Så derfor vil mora at sønnen skal møte og bli kjent med bestefaren sin, som hun hadde kuttet kontakten med for flere år siden. Og den eneste måten å få å få dem til å bli nær er gjennom astronomi. Hun gir de egne oppgaver knyttet opp mot hver planet.

Boka er treig å komme seg gjennom, og den er som en faktabok med en twist. Den hadde sikkert vært interessant hvis du vil lære om solsystemet og planetene. Terningkast 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen