Mørkets tjener

Anne Elvedal Cappelen Damm 2022 43 anmeldelser

Etter fire måneder på ei ungdomspsykiatrisk avdeling, vender Martin tilbake til Hommelvik. Det er mye han ikke husker fra sommerferien. Han har heller ikke fått kontakt med Rebekka. Når han får vite at Rebekka er forsvunnet, og at det går Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elias

Mørkets tener

Skrevet av 15. desember 2022 av Elias på Stokksund skule

Mørkets tjenar er den tredje boka i spelet til døden. Den er skrive av Anne Elvedal. Boka handlar om Martin og Rebekka som er 16 år. Martin har vore innlagd på sjukehus i 4 månader. Etter det dreg han tilbake til Hommelvik. Når han kom til Hommelvik fann han ut at Rebekka har forsvunne, og han prøver å leite etter henne.

Sjølv likte eg ikkje boka, fordi eg ikkje har lese dei to første. Viss eg hadde lese dei andre bøkene hadde eg sikkert skjønt samanhengen. Boka byrja dårleg men vart betre. Då eg kom til midta av boka, var det litt vanskeleg å følgje med og der var mykje nytt. Dette er ei bok for folk som liker Fantasy bøker, og for folk som er frå 12-15 år gamle.

Eg gir denne boka terningkast 2, fordi eg har ikkje lese dei andre og eg såg ingen samanheng.


William

Vanskelig språk

Skrevet av 14. desember 2022 av William på Grov skole

Denne boken er om en gutt som heter Martin. Han er en sta kar. Han er ikke så godt likt i klassen, så han føler seg litt utenfor. Han kommer tilbake etter at han har vært på ungdomspsykiatrisk avdeling. Martin kommer tilbake til Hommelvik fordi han vil møte bestevennen Rebekka. Martin er litt glad for at kusinen til Rebekka er død, fordi han ikke likte henne særlig godt. Da han kommer tilbake finner han ut at Rebekka har forsvunnet og det går rykter om at Rebekka har noe med kusinas død å gjøre.

Det tok lang tid før at jeg skjønte noe av denne boken, og jeg synes språket var vanskelig. Dette gjorde at jeg ikke helt fikk med meg alt innholdet.

Dette var en ok bok. Den var litt kjedelig, fordi jeg forsto den ikke helt. Men jeg synes dette er en bok for dem som liker litt spenning og litt grøsse, og kanskje en bok for de som leser mye.

Alt i alt var dette en fin bok for dem som liker litt grøss og litt spenning. Jeg liker mest grøssere. Hvis dette hadde vært en mer spennende og mer lettlest bok, så ville jeg kanskje ha hatt vansker med å legge den fra meg.


Isa

Spennende fra første side

Skrevet av 14. desember 2022 av Isa på Grov skole

“Jeg lukker døra og slenger meg oppå dyna uten å ta av meg klærne. Og da eksploderer hodet. Alle tankene jeg har kjempa for å holde unna de siste timene kleber seg sammen til en seig hjernegrøt: Hvor er Rebekka nå? I skogen? I en garasje? Hvorfor gjemmer hun seg? Hvor syk er hun? Er hun redd? Hva tenker hun, tenker hun på meg? Er det sant at hun er glad i meg? Til slutt er det bare fire ord igjen. Fire spisse ord som vokser ut fra den kvalmende flammen bak ribbeina og gir meg indre blødninger: dette er min skyld.”

I det jeg leste innledninga var jeg helt bum sikker på at dette var den boka jeg skulle komme meg igjennom disse månedene.

Boka Mørkets Tjener av Anne Elvedal er den tredje boka i den paranormale grøsser bokserien, dødens spill.

I denne boka følger vi Martin, som kommer hjem til den unormalt varme Hommelvik etter å ha vært på en ungdomspsykiatrisk avdeling en god stund. Når han får høre at venninnen hans Rebekka er forsvunnet, og ryktene om at hun drepte kusina si, snur alt seg opp ned. Ved bryting av portforbud og desperate forsøk for å finne Rebekka, oppdager han mystiske, mørke krefter som herjer rundt i bygda mens han prøver å bli kvitt den ekle flammen i brystet som får han til å glemme så mye.

Ikke er jeg noe spesielt glad i å lese, og spesielt ikke når jeg må lese, men denne boka fikk meg til å sitte på kanten av stolen hele tiden, og jeg hadde til og med motivasjon til å lese på min egen tid. Helt i fra det fremragende plottet, til de detaljerte beskrivelsene, var boka fantastisk god. Faktisk så god at jeg ikke en gang la merke til at det var tredje boka i en serie. Hvis ikke venninna mi hadde peket det ut hadde jeg aldri tenkt meg det.

Jeg har lest en ganske stor variasjon av bøker, men aldri har jeg vært borti beskrivelser som tilfredsstiller den utålmodige hjernen min så mye. Ikke bare beskrivelsene heller: Selve fortellinga og historieplottet var begge veldig godt lagt fram, og alt falt generelt rett under min smak.

Jeg tenker at boka burde vinne U-prisen fordi den hadde ganske lesestoff, og den ble aldri kjedelig å lese. Helt fra starten ble jeg fenget, og det var slik resten av boka. Den var ikke forutsigbar, og det skjedde mye uventet, og det gjorde at det ble veldig spennende Jeg måtte ta pauser innimellom for å tenke over hva som skjedde. Jeg vil anbefale boka til folk som liker paranormale ting, og kanskje litt kjærlighet. Jeg mener boken passer for ungdom i alderen 14-18 år, og eldre. Anbefales!

Terningkast 5+


Emil Kristoffer Marthinsen Solaas

Skulle Lest Forgjengerne Først

Skrevet av 12. desember 2022 av Emil Kristoffer Marthinsen Solaas på Tjøme ungdomsskole

Mørkets tjener er den siste boken i Anne Elvedals grøsser/spenningsserie for ungdom som bringer en slutt på denne spenningsfulle trilogien.
Mørkets tjener handler om en gutt som heter Martin (Altså Jeg-personen i boken) som etter fire måneder på psykiatrisk ungdomsavdeling drar han tilbake til Hommelvik. Det rare er at han ikke husker noen ting. Det eneste han vet er at Rebekka har forsvunnet og at det er rykter om at hun har drept sin egen kusine, Iselin, men det har hun vel ikke gjort det?

Denne boken tar opp mange temaer og ting å lære om som for eksempel: Kjærlighet, frykt, og det å miste noen du er glad i. Til visse tidspunkter i denne boken er det noen litt tøffe scener (skal ikke nevne hvilke for å ikke røpe noe for potensielle senere lesere) som tar opp temaene nevnt over.

Personlig var jeg veldig fan av denne boken sannsynligvis fordi jeg liker denne sjangeren av bøker og jeg liker en god lang bok med mye tekst en gang iblant, men hvis jeg skal anbefale denne boken til noen burde det være ungdommer mellom 13-16 år som liker fantasy-horrorbøker.


Andrine

En kamp imot det onde.

Skrevet av 12. desember 2022 av Andrine på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest “mørkets tjener” av Anne Elvedal, dette er bok nummer 3 i bokserien “dødens spill”. Den handler om Martin (16) som kjemper for Rebekka og hennes liv og deres liv sammen, og for å kjempe mot de mørke kreftene som herjer bygda og ikke minst seg selv. Det er en bok som har et stort fokus på historie, med flere liv og vandrere, samt det med valg, vennskap og tro. Jeg synes at boka var veldig spennende og innholdsrik, med gode forklaringer og detaljer. Den fikk meg til å tenke at alle klarer å mestre, eller å kjempe for andre og seg selv. Jeg synes også at tittelen beskriver boka veldig godt. Det er også en veldig god forklaring, som er veldig interessant på baksiden av boken. Det var det som fikk meg til å lese boken.

Det eneste jeg tror trekker det ned fra en sekser er hvordan hun har valgt å dele inn kapitelene. Jeg synes hun har delt det inn på en slik måte at hun bygger opp spenningen helt på slutten av hvert kapitel og så begynner på et nytt et.

Alt i alt er dette en kjempebra ungdomsbok som jeg tror de fleste kan like. Derfor gir jeg boka terningkast: 5+

Vis flere anmeldelser

Til toppen