Mørkets tjener

Anne Elvedal Cappelen Damm 2022 43 anmeldelser

Etter fire måneder på ei ungdomspsykiatrisk avdeling, vender Martin tilbake til Hommelvik. Det er mye han ikke husker fra sommerferien. Han har heller ikke fått kontakt med Rebekka. Når han får vite at Rebekka er forsvunnet, og at det går Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid

Er boken verdt å lese?

Skrevet av 15. desember 2022 av Ingrid på Bardufoss ungdomsskole

Tittel: Mørkets tjener
Forfatter: Anne Elvedal

Boken Mørkets tjener handler om en gutt i tenåringsalderen som heter Martin. Martin kommer hjem til Hommelvik, etter å ha vært på ungdomspsykiatrisk avdeling. Når han kommer hjem får han vite at Rebekka har stukket av. Rebekka er en god venn han var mye sammen med i sommer. Det går rykter om at Rebekka har drept kusina si, men dette tror ikke Martin noe på, derfor prøver han å lete etter Rebekka. Mørkets tjener er den tredje boken i en serie.

Jeg synes boken var helt ok. Jeg forsto ikke så mye først, vi fikk mye informasjon med en gang så det var vanskelig å forstå og få med seg alt. Jeg tror grunnen til at jeg ikke forstå så mye først, var fordi jeg ikke hadde lest de to første bøkene. Den hadde også et vanskelig språk med vanskelige ord. Boken var ganske lang, det likte jeg ikke, den hadde mye informasjon som var litt unødvendig og tungt å lese om.

Boken hadde en god spenningsoppbygging som gjorde at jeg ikke ville legge fra meg boken. Den var spennende og litt uforventet til visse tider, det skjedde ting jeg ikke hadde forventet som jeg synes gjorde boken bedre. På starten fikk vi ikke vite helt hvem Rebekka var eller hvor hun var, det gjorde at jeg hadde lyst å lese videre for å finne svar på ting, sånn var det gjennom hele boken.

Alt i alt synes jeg boken var bra. Jeg like spenningen i boken veldig godt og at jeg måtte lese videre får å få svar på ting. Jeg anbefaler å lese boken, men du burde først lese de to første. Boken passer til alle aldere, men har litt vanskelig språk, så jeg anbefaler den til 12 år og oppover. Jeg gir boken terningkast: 4.


Mie

En lokkende og spennende bok

Skrevet av 15. desember 2022 av Mie på Bråtejordet skole

Boka «Dødens spill», som er den tredje boka i «Mørkets tjener», er en paranormal grøsser. Forfatteren heter Anna Elvedal og forlaget er Cappelen Damm. Boka handler om en gutt som heter Martin. Etter å ha vært i en ungdomspsykiatrisk avdeling, reiser han tilbake til Hommelvik. Der han finner ut at den han elsker er borte.

Først så trodde jeg at denne boken ikke kommet til å bli så fengende, men etter å ha lest flere sider, hadde jeg bare lyst til å lese mer og mer. Etter som at jeg syns boka var så fengende, var det vanskelig å legge fra meg boka. Når jeg leste miljøskildringene, kunne jeg se bildene for meg, klart og tydelig. Nesten som om jeg var hovedpersonen. Jeg kunne se for meg hvordan karakterene så ut. Hvordan smilene deres ble til triste tårer. Når jeg leste lengre inn i boka, var det flere overraskende spenningstopper som kom, nesten som om de var nøkkelen til neste side.

«Dødens spill» er en gripende bok. På starten var boken ikke så tiltrekkende, men etter hvert var det ikke noen flere dødpunkter. Jeg vil absolutt anbefale denne boka til personer som liker pirrende og fantasifulle bøker. Det er en bok som lokket meg til seg. Jeg måtte gå ut av komfortsonen min for å lese boka, etter som jeg ikke liker så tykke bøker, er jeg glad for at jeg gjorde det. Men hvis du ikke liker spennende, fantasifulle og tykke bøker, vil jeg ikke anbefale denne boka. Jeg gir «Dødens spill» terningkast 6.


Martine

Forsvinningen

Skrevet av 15. desember 2022 av Martine på Bardufoss ungdomsskole

Forfatter: Anne elvedal
Boktittel: Mørkets Tjener
Antall sider: 350

Jeg leste boken Mørkets tjener det er en bok som handler om en gutt som heter Martin han bor på ei ungdomspsykiatrisk avdeling hvor han etter fire måneder får komme tilbake til hjembyen igjen, Etter han har kommet hjem får han vite at bestevennen Hannes har forsvunnet så han skal prøve å finne henne. Boken er en sjanger av drama, krim og mye spenning. Boka er en serie. Dette er bok 3.

I starten av boken skjer det ikke noe spennende, det tar litt tid før det skjer noe. Etter hvert som man leser mere i boka og kommer mere inn i det blir det veldig spennende, det kommer mere spennende sider og mere skjer. Jeg vil ikke avsløre slutten, men fra min mening syntes jeg det var en veldig bra slutt, alt kom på plass igjen og alt ble som før. Boken var ikke vanskelig å legge fra seg, men hvis jeg måtte ha lest en til bok så hadde jeg kanskje valgt en annen bok av denne serien og lest. Det er mye spenning i boka, men man kjenner seg ikke igjen i ting siden det ikke er helt realistisk med alt den her forsvinningen osv. Meningen med karakterene skjønte man ikke helt, mange av de leste man bare noen få sider av også leste man ikke noe mer av dem.

Boken var lett å lese, jeg syntes det er ganske kjedelig og lese når det ikke er bilder i boken, men det gikk bra. Setningene var verken lange eller korte jeg syntes de var helt ok lengde. Jeg likte også at den ikke hadde alt for mange sider før det kom ett nytt kapitel.

Det beste med boka må nok være slutten, at alt gikk så bra til slutt. Noe jeg ikke likte med boka var at den ikke hadde bilder. Jeg vet at sånne bøker ikke skal ha bilder, men det er litt morsommere og lese når det er bilder. Jeg vil absolutt anbefale denne boken til folk som liker mye spenning, krim og drama. Jeg vil anbefale aldersgruppen 12-15 år å lese denne.
Jeg gir den terningkast 4.


victoria

Mørkets tjener

Skrevet av 15. desember 2022 av victoria på Vormsund ungdomsskole

«Mørkets tjener» bok anmeldelse

Tittel: Mørkets tjener

Forfatter: Anne elvedal

Boken mørkets tjener handler om 16 år gamle Martin. Han har akkurat kommet tilbake til Hommelvik fra en ungdomspsykiatrisk avdeling. Når Martin kommer tilbake, er ikke alt som det pleide å være. Rebekka hans gamle sommer kjæreste er forsvunnet og Martin er veldig nysgjerrig på hvor hun er nå.

Starten av boken syns jeg var veldig kjedelig. Jeg hadde ikke så lyst til å lese videre i boken. Det var fordi ting gikk for sakte. Martin hoppet frem og tilbake i tiden, som gjorde det litt vanskelig å følge med. I tillegg er «Mørkets tjener» den tredje boken i dødens spill serien. Derfor var det litt vanskelig å skjønne alt som skjedde. Jeg syns jeg fikk for lite informasjon om Martin, men hvis jeg hadde lest bok en og to så hadde jeg kanskje skjønt mer i starten.

Etter hvert som jeg hadde lest litt begynte jeg å like boken mer. Det var vanskelig å legge den fra seg. Jeg syns det var gode beskrivelser og spennende hendelser. Jeg likte at forfatteren ikke røpte alt på en gang, dette gjorde handlingen mer nervepinende. Hver gang jeg leste mer i boken, hang alt bedre sammen. Jeg likte boken veldig godt og syns det var en velskrevet, spennende bok. Dette er en bok jeg kunne ha nominert til vinneren av U-prisen.

Terningkast: 5


Isak Storm Meland

Det er jo bare sjuke rykter, ikke sant?

Skrevet av 15. desember 2022 av Isak Storm Meland på Eide ungdomsskole

Mørkets tjener er den tredje boka i Anne Elvedals bokserie. Den har mange spenningstopper, og jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at dette er en god gammel grøsser. Jeg personlig er imponert. Fikk denne boka, og var egentlig meget skeptisk, men den har overrasket meg (positivt selvfølgelig). Den har mange spenningstopper, spenningskurver og vendinger som ikke ligger for tett, på den måten får man også litt tid til å hente seg inn mellom hver vending. Skildringen i denne romanen er også veldig bra. Det er nesten slik at jeg sitter og ser en film i hodet samtidig som at jeg leser, fordi at skildringen er så bra. Det eneste er at den kanskje er litt for lang. Det er på noen plasser beskrevet litt for mye av omgivelsene rundt, istedenfor å skulle beskrive det som faktisk skjer.

Martin er en gutt som sliter psykisk. Han har nettopp kommet ut fra sjukehuset der han har ligget, lenge. Han har veldig mange arr på kroppen. Han husker ikke selv hvor han har fått dem fra, men alle i den lille bygda vet hvem han er. Han er den sjuke, gale gutten som har stelt i stand flere masseslagsmål enn Norge har trær. Alle vet også hvem moren hans er. Hun forsvant da hun var liten jente og kom ikke til syne på flere måneder. Den eneste «normale» som Martin kjenner er tante Vivi og Rebekka. Når Martin kommer tilbake fra sjukehuset er Rebekka forsvunnet, og det går et rykte om det var hun som drepte Iselin. Men det er jo bare sjuke rykter, ikke sant?

Mørkets tjener overrasket meg positivt, og jeg kan godt råde andre til å skulle lese denne boka. Den skildrer veldig bra, og har mange spenningstopper. Det eneste jeg skal trekke ned på er at den er beskrevet litt for mye på noen plasser. Utenom det er det en meget bra bok som jeg velger å gi terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen