Mørkets tjener

Anne Elvedal Cappelen Damm 2022 27 anmeldelser

Etter fire måneder på ei ungdomspsykiatrisk avdeling, vender Martin tilbake til Hommelvik. Det er mye han ikke husker fra sommerferien. Han har heller ikke fått kontakt med Rebekka. Når han får vite at Rebekka er forsvunnet, og at det går Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jakob

Mørkets tjener

Skrevet av 2. desember 2022 av Jakob på Høylandet skole

Mørkets tjener er den tredje boken i dødens spill, som er skrevet av Anne Elvedal. Boka handler om Martin og Rebekka som er 16 år. Martin har vært innlagt på sykehus i 4 måneder, etter det drar han tilbake til Hommelvik. Når han kom til Hommelvik fant han ut at Rebekka har forsvunnet, og han prøver å lete etter henne.

Selv likte jeg ikke boka, jeg har ikke lest de to forrige. Hvis jeg hadde lest de andre bøkene hadde jeg sikkert skjønt sammenhengen. Boken begynte dårlig og ble bedre helt til i midten, der synes jeg at det ble veldig mye nytt og klarte ikke akkurat å følge med. Dette er en bok for folk som liker Fantasy bøker, og for folk som er fra 12-15 år gamle.

Jeg gir denne boka terningkast 2, fordi jeg har ikke lest de andre og jeg så ingen sammenheng.


For ungdoms som liker fantasy

Skrevet av 30. november 2022 av på Lagård ungdomsskole

Mørkets tjener er den tredje boken i trilogien Dødens Spill som er skrevet av Anne Elvedal. Boka handler om Martin en 16 år gammel gutt og Rebekka 16 år gammel jente. Martin har vært på en ungdomspsykiatrisk avdeling. Han er der i 4 måneder og etter det vender han tilbake til Hommelvik. Når han er tilbake finner han ut at Rebekka er forsvunnet og han må leter etter henne. Det skjer mye mens han leter etter henne. Selv likte jeg ikke boka fordi jeg ikke har lest de to bøkene før denne i trilogien. Det var flere ting som skjedde som man burde ha lest de to andre for å forstå. Boka begynte sent, men ble litt bedre etter hvert. Hvis du har lest de to andre bøkene da er dette nok en god bok for deg, eller bare hvis du liker fantasy-bøker. Jeg ville anbefalt denne boka for folk som er fra 13-15 år gamle.

Jeg gir denne boka et terningkast 3 fordi jeg ikke helt forstod hva som skjedde hele tiden.


Ane

Sperr ondskapen inne, Martin - den blir for sterk

Skrevet av 29. november 2022 av Ane på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest “Mørkets tjener” av Anne Elvedal, det er en grøsser- og spennings bok.

Til informasjon Jeg har ikke lest Dødens spill og Den sorte bruden, men jeg syns det gikk veldig fint å hoppe rett inn i den tredje boka.

Boka handler om Martin som kommer tilbake til Hommelvik, etter et 4 måneders opphold på psykiatrisk sykehus. Da han kommer tilbake dit, er ingenting som før. Rebekka er borte. Rebekka er dattera til Vivi, hun forsvant eller rømte hjemmefra, siden det har ingen sett henne. Huset er blitt et sykehjem som Vivi driver, ingenting er som fire måneder tilbake i tid. Martin husker ingenting fra de siste seks ukene.

Denne boken tar opp mange temaer og ting å lære om som for eksempel: Kjærlighet, frykt og det å miste noen du er glad i. Det er viktige temaer for ungdom i dag. Det er viktig å kunne vise litt frykt innimellom, men det er ikke alle som tørr eller vil fordi de er redde for å miste det gode ryktet sitt eller populariteten sin.

Det som er positivt med boka er at den er ganske enkel og komme inn i. Samtidig er det den tredje så for de som ikke har lest de to andre, er det kanskje litt vanskelig og henge med i handlingen. Jeg personlig syns det var enkelt å komme inn i hele historien, men det var vanskelig å forstå noen ting. Nettopp fordi jeg ikke har lest de to første. Jeg liker egentlig ikke å lese, men denne boka gikk veldig bra. Det var en bok jeg gledet meg til å lese videre i.

Hvis jeg skal trekke frem noe negativt har jeg allerede nevnt at det kan være vanskelig for noen å komme inn i sammenhengen og historien hvis de bare har lest den tredje boka, men det kan også være vanskelig å forstå for de som har lest de første.

Jeg likte boka veldig godt, men den er ganske lang. Så for folk som ikke har tålmodighet til å sitte i ro kan det være veldig vanskelig å lese denne.

Jeg syns denne boka var veldig bra, så jeg gir den:

Terningkast: 5


Vinjar

Blanda følelsar

Skrevet av 28. november 2022 av Vinjar på Stokksund skule

Boka er ei fantasy bok. Den handlar om ein gut som heiter Martin. Han vart nettopp sluppet ut av ein ungdomspsykiatrisk avdeling der han har tilbrakt dei siste månadane. Han huskar svært lite av kva som skjedde før han vart innlagd. Saman med mora fer han tilbake til Hommelvik. Der er mykje feil. Rebekka har forsvunnet og mange anklager henne for å ha drept kusina si Iselin. Mørkets tjener er den siste boka i ein trilogi.

Starten av boka var veldig forvirrande. Eg skjønte nesten ingenting. Så ein burde lese dei første bøkene for å skjønne noko som helst. Det var veldig mange spenningskurver i boka. Ikkje så mykje i starten, men etter kvart kom der fleire. Boka var ganske vanskeleg å leggje ifra seg. Det var ikkje så lett å kjenne seg igjen, men det som fekk meg til å leve meg inn i boka var miljø- og personskildringane. Dei var skikkeleg gode og laga eit heilt klart bilete i hovudet mitt om korleis det såg ut og korleis personane var. Karakterene og historia passa veldig godt saman.

Det er greit med truverdigheit. Eg trur at i den verdenen kan det som skjedde skje.
Boka var veldig grei å lese. Eg hadde ikkje så store problem med leseforståing.
Den hadde også veldig godt bruk av språk. Boka var skreve på ein veldig spennande og god måte noko som gjor at eg ikkje hadde ikkje lyst til å leggje frå meg boka.
Det beste med boka er måten forfattaren skreiv ho på. Det verste med boka er at eg ikkje hadde lese dei første bøkene. Det er ikkje den beste boka eg har lese, men heller ikkje den verste. Boka kan bli nominert til uprisen, men eg trur dessverre den ikkje vinn. Den får terningkast 4 av meg.


Tilde

Ikke som forventet

Skrevet av 24. november 2022 av Tilde på Rana ungdomsskole

Denne boka handler om en gutt som heter Martin. Han har nettopp blitt skrevet ut av sykehuset. Han og moren drar til Hommelvik for å hjelpe en venninne. Der møter han en gammel venn og mystiske ting begynner å skje i byen.

I denne boka følger vi, som nevnt, Martin. Jeg ser for meg at han er høy og blond. Jeg syns han virker litt rar. Han gjør mye rart og har rare tanker.

Jeg syns boka var litt uinteressant. Jeg gleder meg ikke til å lese videre i Mørkets tjener. Det var vanskelig og holde følge, spesielt i starten. Det skjer så mye hele tiden at det ble vanskelig å holde følge, jeg måtte gå tilbake flere ganger og lese på nytt. En ting som irriterte meg litt da jeg leste er at vi får vite at det skjedd noe med hovedpersonen, som han ikke husker og han vil heller ikke vite det. Jeg trodde jeg skulle lese om en person med ungdomsproblemer og kjærlighetsproblemer, men det endte opp med magiske evner og spøkelser. Det kan være min feil for å ha tolket beskrivelsen på boka feil, men det var ikke det jeg håpet på eller ville lese. «Mørkets tjener» svarte altså ikke til mine forventninger.

Denne boka hadde ikke helt det temaet jeg trodde og det ble veldig uinteressant for meg å lese. Denne boken er sikkert veldig god hvis du liker å lese om magiske evner og rare vesen og fantasy.

Jeg syns ikke denne boken fortjener uprisen fordi den svarer ikke til førsteinntrykket som jeg tror mange får av å se på omslaget og lese bakpå, forventningene blir altså ikke innfridd når de leser den. Og ungdom liker ikke å bli lurt.

Vis flere anmeldelser

Til toppen