Mørketid

Åshild Moldskred Gyldendal 2014 1 anmeldelse

Hvor godt kjenner man egentlig sin beste venn? Dette spørsmålet roter det skikkelig til i livet til Åge. For når den smellvakre engelskvikaren har avslørt at hans beste venn Runa er bloddrikker, blir alt snudd på hodet. Runa kommer fra Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Martin Bore

Martin Bore

Skrevet av 3. desember 2015 av Martin Bore på Orstad skule

Mørketid er ein Bok skrevet av Åshild Molskred. Boka handler om en familie som er vampyrer/blodslukkende mennesker. Som har nødt til og drikke blod for og overleve. Men som må begrense seg til donorblod bortsett fra nokon ganger i året, og dette inntar det helst fra rødvinsglass. Boka handler om Runa som er en outsider i familien. Grunnen til dette er fordi hun er bare halvt bloddrikker. Noko som gjør at hun er enda farlegere en dei andre, fordi hun ikkje har kontroll over seg sjølv. Sjølv oppfører hun seg som ein normal tenåring og liker og henge med bestevennen Åge, Som ikkje har nokon annelse om dette. Før senere i boka.
Runa kjemper sjølv mykje mot et sykisk mørke som får hennes handlinger til og utføre galskap. Den einaste måten hun kan roe dette ned på. Er ved og holde seg borte fra stillhet. Derfor hører hun sjølv konstant på musikk. Handlingen i boka finner sted ved Oslo vest ved Hovseter ungdomsskole.
Boka meiner eg sjølv er ganske grei, det er litt action, Og spenningen bygges opp igjennom en god del av boka. Men det som trakk litt ned ifølge min meining er at spenningen bygges stort, men så plutselig stopper den brått. Som spenningsroman meiner eg sjølv at det ikkje holder for og holde lesaren spent over kva som skjer videre. Allikevel så meinar eg at sjølve historien til boken var ganske bra. Noko som gjorde at eg kom lett igjennom boken.
Boka slutter veldig brått noko som gjørde at eg hadde lyst til og finne ut meir om kva som skjer videre i boka. Denne boka er den første i bokserien om Runa og Åge. Vist du liker og stå igjen med en god del spørsmål om kva som skjer vidare og hovudpersonen så er denne boka definitift for deg. Vil også anbefale den til de som liker godt ungdomsbøker om vampyrer og slike ting.

Til toppen