Mørket kommer innenfra

Tyra T. Tronstad Aschehoug 2016 29 anmeldelser

Mot alle odds møtes Linnea og Max. De er begge på flukt i sin egen hjemby, etter at bander i lengre tid har stått imot myndighetene. Nå er det ingenting som fungerer lenger. Det er uro og farer overalt. Strømmen Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Anton Hoen

Anton Hoen

Skrevet av 29. november 2016 av Anton Hoen på Tromstun skole

Boken var veldig bra skrevet og hadde et godt språk som det var veldig lett å leve seg inn i, men det hjelper ikke å ha et godt språk når man bokstavelig talt sovner av å lese den! Boken hadde en veldig dårlig spenningskurve der topppunktet var før man faktisk begynte å lese denne kjedelige boken.
Boken hadde sine øyeblikk og der forfatteren prøvde å lage spenning var det ekstremt bra gjennomført, men hva hjelper det når det bare er 10-20 sider i hele denne 250 sider lange boken.
Terningkast – 3


Marthe

Marthe

Skrevet av 25. november 2016 av Marthe på Finnsnes ungdomsskole

Mørket kommer innenfra
Boken handler om Linnea og Max, som bor i en by som er blitt overtatt av kriminelle bander. De er sviktet av familiene sine, og skjønner fort at de ikke kan stole på noen andre enn seg selv. Krig, død, ødeleggelse og kaos er det eneste som er av byen deres nå, men likevel legger de frykten til siden og samarbeider for livet.
Boken var helt grei. Jeg følte noen ganger at jeg ikke ville legge bort boken på grunn av de gode spenningspunktene, men det var også steder i boken som jeg syntes var litt trege, som gjorde det vanskelig å fortsette å lese. Det var også vanskelig å holde følge, siden synsvinkelen ble byttet i nesten hvert kapittel. Språket var ganske bra, måten forfatteren beskrev ting på fikk meg til å leve meg litt inn i historien. Men det var også tungt å lese til tider, jeg måtte av og til lese setninger på nytt for å få med meg innholdet. Ellers synes jeg boken hadde godt språk. Boken passer til ungdommer i alder 12-18.
Terningkast 4.


Sigurd Skoglund

Sigurd Skoglund

Skrevet av 25. november 2016 av Sigurd Skoglund på Tromstun skole

Opprør i den mørke byen (mørket kommer innenfra)

Boka handler om krig og kriminalitet, liv og død. Det er også masse vennskap i boka ved at Linnea og Max(hovedpersonene) ble venner og stoler på hverandre.
Hovedpersonene er Linnea og Max. Bipersonene er Duno, Iver, Miriam Holm, Februar, Bror Kasper Kapp, foreldrene til Max og brødrene
Det jeg likte med boka var at det ble byttet hovedpersoner og setningene var bra bygget opp. Det jeg likte med setningene var at det var forskjellige virkemidler, som metaforer, et eksempel på en metafor i boka var: «den mørke katta i det mørke rommet.»
Det jeg ikke likte med boka var at det var lite spenning ofte.
Jeg gir boka terningkast 3, fordi spenningen var dårlig og begynte i midten av boka, men jeg gir ikke boka mindre enn 3, fordi boka hadde forskjellige virkemidler.
Det var en veldig åpen slutt. Jeg like slutten, fordi den var åpen.


Herman Aasly

Herman Aasly

Skrevet av 22. november 2016 av Herman Aasly på Ringshaug ungdomsskole

Boken handler om Max og Linnea som må klare å leve alene etter at kriminelle bander har tatt over makten. Det er en hard krig og ondskapen er overalt. Snart vil det gå opp for dem at de ikke kan stole på noen andre, men de finner hverandre og samholdet tvinger frykten til side.

Handlingen er treg i starten, men etter at jeg fikk lest litt mer kom jeg inn i handlingen. Det er også dessverre lite orden i teksten, noe som gjør den litt vanskeligere å få med seg og leve seg inn i. Til tross for dette kunne jeg oppleve at boken ble mye bedre for hvert ord jeg leste. Til det punktet at jeg ikke kunne legge den fra meg. I kampen om å overleve ga boken mange forskjellige synspunkter. Noen var triste mens andre var gode. Temaet til boken ble dypere og mer utforsket da vendingspunktene kom og dette gjorde boken mye bedre. Selv om språkbruket kunne vært litt mer engasjerende så gikk det greit. Til slutt da avslutningen kom ble jeg overasket. Etter boken fikk jeg flere ideer om hvordan det kunne endt i stedet eller hvordan historien kunne fortsatt videre. Det er også litt merkelig å tenke på at dette faktisk kunne hende i virkeligheten. Takket være alt dette har jeg kommet frem til en passende aldersgruppe. Det blir at denne boken passer best til ungdommer mellom 13 og 16 år. Terningkastet jeg gir den blir 4, det er fordi innledningen var treg og språkbruket kunne være litt mer spennende.


Sebastian

Sebastian

Skrevet av 14. november 2016 av Sebastian på Lindås ungdomsskule

Mørket kommer innenfra

Boken handler om 2 ungdommer som må klare seg alene fordi kriminelle bander har tatt over makten og det er krig. De møter hverandre utover i boken og finner ut av at de må samarbeide. De forsto kjapt at de ikke kunne stole på noen, men likevel samarbeidet de. Samholdet tvinger frykten til side og de henter frem styrke de ikke visste de hadde.

Jeg syns boken var sånn passe. Den kunne noen plasser være spennende, mens andre plasser være kjedelig. Forfatteren hadde skrevet bra og det fikk meg til å kunne se for meg hva som skjedde. I tillegg syns jeg boken var veldig lang så det var slitsomt å lese den. Av og til kunne man falle litt ut av teksten fordi forfatteren byttet synsvinkel når hun byttet kapittel, men i slutten av boken var det lettere å henge med. Alt i alt var den sånn midt på treet så jeg gir den, terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen