Mørket kommer innenfra

Tyra T. Tronstad Aschehoug 2016 29 anmeldelser

Mot alle odds møtes Linnea og Max. De er begge på flukt i sin egen hjemby, etter at bander i lengre tid har stått imot myndighetene. Nå er det ingenting som fungerer lenger. Det er uro og farer overalt. Strømmen Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maria

Maria

Skrevet av 13. november 2017 av Maria på Granmoen oppvekstsenter

Mørket kommer innenfra.

Boka handler om Linnea og Max. De bor i forskjellige deler av byen. Linnea i Vest og Max i sør. Noen kriminelle bander tar over byen og krigen bryter ut. og Linnea og Max må holde sammen for å overleve.

Boka var litt kjedelig og treg i starten og det tok litt lang tid før den kom i gang. Linnea og Max ble beskrevet parallelt, men etter hvert ble de ført sammen.

Boka var bra og spennende, selv om starten var litt treg. jeg gir den terningkast 4.


Kaja Macnab

Kaja Macnab

Skrevet av 17. januar 2017 av Kaja Macnab på Hovedgården ungdomsskole

Bokanmeldelse – Mørket kommer innenfra
Forfatter: Tyra Teodora Tronstad
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 256

Boka «Mørket kommer innenfra» handler om Max og Linnea. De bor i forskjellige deler av byen. Linnea i vest, og Max i sør.
Da kriminelle bander tar over byen, bryter krigen ut og de må holde sammen for å overleve. Til tross for Max sine skjulte følelser til Linnea, kan de ikke stole på hverandre. Fabrikken skulle ta inn de syke og skadet, men ble hovedkvarteret til de kriminelle. Når Max og Linnea ikke engang kan stole på familier og venner, må de holde sammen for å overleve.

Boka starter veldig tregt og jeg brukte lang tid på å sette meg inn i den. Hovedpersonene blir skrevet parallelt. Det skjedde veldig lite i starten, og jeg syntes den ikke var så interessant.
Etterhvert treffes Max og Linnea og det blir oppklart flere mysterier. Spenningen topper seg omtrent i midten av boka, hvor møter på mange utfordringer.
Jeg syntes at hendelsene skildres på en god måte og gjør boka veldig spennende. Miljøet blir også godt beskrevet i boka, noe som jeg setter mye pris på.
Hovedpersonene blir beskrevet som to ganske forskjellige personer.

Alt i alt er det en god bok med en litt spesiell handling, men veldig mange gode skildringer som gjorde det gøy å lese den.
Språket i boka er litt vanskelig så jeg anbefaler boka for aldersgrupper mellom 13-18 år.

Jeg velger å gi denne boka terningkast 4. Det som trekker er at det tar litt tid før det blir spennende.


Ulrik

Ulrik

Skrevet av 18. desember 2016 av Ulrik på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Jeg synes boka er bra. Den er spennende noen plasser, slik at man ikke vil legge den fra seg. Andre plasser blir blir den litt treg og kjedelig. Fin hopping mellom hovedpersonene.
jeg gir den terningkast 4,


Teodor

Teodor

Skrevet av 14. desember 2016 av Teodor på Ringshaug ungdomsskole

Jeg ble ikke ferdig med boka men det jeg leste av den var ganske bra. Boka var bra fordi forfatteren beskrev mye rundt hovedpersonene og beskrev følelsene dems. Den var spennende å lese fordi den først følgte 2 personer fra ulike synsvinkler men etterhvert møtes de. Jeg gir boka terningkast 4


Kristie Moland Leiknes

Kristie Moland Leiknes

Skrevet av 14. desember 2016 av Kristie Moland Leiknes på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Mørket kommer innenfra

Forfatter: Tyra T. Tronstad
Forlag: Aschehoug
Utgivelses år: 2016
En opprørsgruppe skjuler seg i fabrikken i byen. Brødrene til hovedpersonen er to av sjefene og leder gruppa. De planlegger angrep. Men før de i det hele tatt får startet skjer det noe uventet.
Max og Linnea bor i en by der en opprørsgruppe styrer. Byen er forfalt og det er mangel på mat og strøm. De to hovedpersonene bor i to forskjellige deler av byen, og lever to helt forskjellige liv. En dag, mens Linnea graver ned naboen som døde i det ene angrepet, kommer Max løpende han blir forfulgt. Han løper rett inn i Linnea. Og fra det lille sekundet begynner deres farefulle reise.
Jeg opplevde at boka var ganske kjedelig. Forfatteren skriver ustrukturert og bytter fra ¨jeg¨ til ¨hun/han¨. Noe som gjør det vanskelig å følge med. Spenningstoppen begynner ikke før midt i, som gjør det lett å legge fra seg boka.
Når spenningstoppen først begynner er det spennende en stund, men så dør det litt ut før det kommer et lite hopp og så dør den nesten helt ut. Litt som i et bål, flammene er store til å begynne med, også litt etter litt forsvinner de.
Min mening til dommerne: dette er ikke den boka jeg vil skal vinne.

Vis flere anmeldelser

Til toppen