Mørkealven. Alene

Helen Kaldheim Egmont Illustratør: Helen Kaldheim 2022 37 anmeldelser

Alle mørkalver er blitt utryddet, bortsett fra en liten gutt som vokser opp blant hvitalver. Hans navn er Caim.

Hvordan skrive en anmeldelse

Tristan

Mørkalven

Skrevet av 15. desember 2022 av Tristan på Austevoll ungdomsskule

Dette er ei bok alle bør lese! Eg likte den i alle fall veldig godt.
Ein av tinga eg likte best var historia. Eg likte historia sidan den var veldig interessant i starten av boka og gjennom heile boka. Boka var også ganske spennande sidan boka har ei historie som er så spennande og interessant. Det fekk meg til å ville lese resten meir. Teikningane i boka passer bra med historia og teksten. Teikningane la til litt spenning og gjorde det lett å forstå når man las boka. Noko anna eg likte er at boka ikkje hadde så mykje tekst i seg, så det blei veldig enkelt å lese seg gjennom boka. Men sjølv om boka ikkje hadde så mykje tekst, så fekk du mykje informasjon av bileta i boka. Bileta ga mykje meining i boka når man las teksten.
Terningkast 4


Leon

Den boka jeg likte.

Skrevet av 13. desember 2022 av Leon på Tjøme ungdomsskole

Mørkalven er en bok som er skrevet av Helen Kaldheim. Mørkealven er en fantasi og tegneseriebok.

Noen av de vi måter i denne boka er Caim, Kasp, Gross, Othello, Pette, og Emma

Boka handler om mørkalver og hvitalver, boka handler også om rasisme fordi Caim som er hovedpersonen han er en mørkalv og han blir mobba på skolen.
Jeg synes temaet om mobbing kommer tydelig fram i denne boka fordi han blir mobba bare på grunn av at han er en mørkalv.

Jeg synes det var lett å lese boka på grunn av at det var en tegneseriebok det gjorde at jeg klare å følle med på hva dem gjorde gjennom hele boka.

Jeg synes at denne boka er rettet til folk som er 9-13 år.
Jeg gir denne boka terningkast 4, jeg håper at denne boka blir nominert.


Hannah

Elsker handlinga

Skrevet av 13. desember 2022 av Hannah på Åkra ungdomsskole

Mørkalven handler om Caim som er annerledes enn alle andre og hans utfordringer. Han får hjelp av moren og kompisen når det blir veldig vanskelig.

Boka var ganske bra fordi den forklarte litt om rasisme fordi Caim har mørkere hud enn alle andre og han blir behandla annerledes. Eg elske handlinga i boka og eg likte karakterane. Eg synes boka var bra skriven, enkel å lese og historia va bra fortalt. Boka er starten av ein serie og stoppa med ein åpen slutt som var greitt nok. Eg har lyst å lese resten av serien og. Eg synes denne boka burde bli nominert videre.

Terningkast 5


Noah

Mørkalven`s utryddelse

Skrevet av 13. desember 2022 av Noah på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest tegneserieboken “Mørkalven” av Helen Kaldheim. Boka handler om en mørkalv med navn Caim som er den eneste mørkalven igjen etter en stor utryddelse av mørkalver. Caim er alene og har ingen venner helt til en alv som heter Kasp, skulle begynne på skolen. Når han begynte på skolen, ble det litt vanskelig for kasp å få seg venner, men han ser en alv som sitter ved ett tre helt alene og dette er starten på et vennskap dem imellom. En dag havner Caim i noe som ikke er ønsket, det var da reisen til Joker starter.

Jeg synes boka tar opp temaet vennskap mest, men tar også opp hendelser og irritasjon over en ensom mørkalv etter en krig. Det var ikke den mest interessante boka jeg har lest, men det gikk fint.

Jeg likte boka fordi den var lette ord å lese, det var ikke sånn veldig mye tekst og det var fine bilder til teksten. Passer for deg som ikke er så veldig motivert til å lese.

Jeg likte ikke boka fordi det var mye farger og litt vanskelige bilder. Det var vanskelig å komme seg inn i handlingen fra starten.

Jeg gir boka terningkast: 3


Sol Vandela

Spennende historie

Skrevet av 12. desember 2022 av Sol Vandela på Tjøme ungdomsskole

Dette er en bok alle bør lese! Jeg likte den i alle fall veldig godt.

En av tingene jeg likte best var historien. Jeg likte historien siden den var veldig interessant i starten av boka og gjennom hele boka. Boka var også ganske spennende siden boka har en historie som er så spennende og interessant. Som fikk meg til å ville lese resten av bøkene av den.

Tegningene i boka er bra med historien og teksten. Tegningene la til litt spenning og interessant når man leste boka.

Noe annet jeg likte er at boka hadde ikke så mye tekst i seg så det ble veldig enkelt å lese seg gjennom boka. Men selv om boka ikke hadde så mye tekst så fikk du mye informasjon av bildene i boka. Bildene ga mye mening i boka når man leste teksten.

Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen