Miss

Synne Sun Løes Aschehoug 2017 59 anmeldelser

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter - og spising. Og hun hater alt som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tora

Tora

Skrevet av 14. desember 2017 av Tora på Luster ungdomsskole

Ei original – men litt for tung – bok om viktige tema

Miss handlar om 16 år gamle Ea. Ea er overvektig og har droppa ut av skulen. Ea likar å hekle, å skrive på sjølvbiografien sin, drive med kunstprosjekt og ete. Det ho derimot ikkje likar, er mas, press og alt som er perfekt. Eg gjev boka 3+.
Boka er skrive på ein original måte, men i lengda kan det bli litt einsformig og monotont. Heile boka føregår inne i Ea sitt hovud. Det er ikkje særleg mykje spenning, som gjer at boka blir litt flat og tung å lese. Boka blir til tider litt for negativ. Eg vart ikkje i særleg godt humor av å lese, og det kjendest ikkje ut som at det skjedde noko bra for hovudkarakteren. Det at alt fokuset er på det som skjer inne i tankane til Ea, kan fort bli litt for djupt og tungt.
Boka skal ha pluss for at ho tek opp viktige og aktuelle tema, som kroppspress, mas og press frå foreldre, det å vere annleis og psykisk sjukdom. Det var også gode skildringar av kjenslene til hovudkarakteren, og eg ville fortsetje å lese sjølv om ho til tider var monoton.
Konklusjonen min er at forfattaren har skrive om viktige tema, men ho skulle kanskje ha skrive på ein anna måte, eller i det minste variert litt meir. Måten boka er skrive på er original, men eg trur ikkje den passar så bra for ein del ungdommar. Ho kunne og ha vore litt lettare og meir positiv.


Jørgen Eidet

Jørgen Eidet

Skrevet av 11. desember 2017 av Jørgen Eidet på Rosten skole

MISS av Synne Sun Løes

Boka handler om ei 16 år gammel jente ved navn Ea som er ganske overvektig. Hun hater ting som følelser, kroppen hennes, skolen og masingen til foreldrene. Hun opplever press fra de rundt seg og det verste hun vet er de som gjør ting perfekt. Ea har mistet favoritt tante Edith, som hun ofte snakker til i sitt eget hode. Hun dropper ut fra skolen og blir hjemmeværende hvor hun bruker tiden sin på å lage og spise mat.

Forfatteren har drøyd ut boka veldig, og etter min mening kunne boka vært omtrent 200 sider og ikke 320 sider. Hun har brukt enkle ord som beskriver godt og gir gode innblikk i hovedpersonens hode og tankegang. Derimot så ble kapitlene i boka ganske like og de samme tingene gjentok seg, og boka ble etterhvert litt kjedelig.

Førsteinntrykket mitt til boka var ganske dårlig fordi dette er ikke en typisk bok som jeg er særlig interessert i.

Jeg gir den terningkast 3


Alaa

Alaa

Skrevet av 9. desember 2017 av Alaa på Rothaugen skole

Jeg synes boken var ok. Den kunne vært bedre, boken handler om en jente som heter Ea og hun er ganske stor. Hun er overvektige og vil ikke forandre seg og går ikke på skole og er redd for å bli mobbet. Hun hater alt som er perfekt. Hun går i terapi og alt hun vil være er seg selv. Hun er veldig lat, og hun oppfører seg gammel. Hun synes bestevennen hennes er perfekt og hun hater det. Begynnelsen av boken var ikke veldig interessant fordi det begynner rett inn i handlingen. Det bare står navn på forskjellige folk og beskrive hvem de er. Jeg synes det kunne ha vært bedre. Jeg synes det kunne ha vært en bedre begynnelse. Jeg likte ikke at Ea klager på alt, og det gjorde ikke at jeg vil lese mer.
Hva jeg synes er positive med boken er at hovedpersonen beskriver veldig mye hvordan hun føler, og hvordan hun har det. Det som også er bra er at det er lett å føle seg inni boken, fordi at det er mye beskriving. Boken har også litt humor. Det forfatteren skrevet om var bra, men måten den var skrevet på var ikke veldig spennende.Jeg gir den terningkast 3.


Christine

Christine

Skrevet av 6. desember 2017 av Christine på Åsly skole

Boka Miss handler om en 16 år gammel jente som føler at hun er for tjukk og ikke bra nok. Hun hater alt som er perfekt. Hun dropper ut av skolen og føler sinnsykt mye kroppress


Eline Høstmark

Eline Høstmark

Skrevet av 6. desember 2017 av Eline Høstmark på Fagerborg skole

Mis(s)fit eller Miss Perfect
Boken Miss er en roman om å være annerledes og samtidig føle at alle forventer at du blir noe annet. Ea er en 16 år gammel jente som har droppet ut fra skolen, hun føler hele tiden på presset fra foreldrene som vil at hun skal begynne igjen så hun kan bli noe "Stort". Selv mener Ea at det hun har nå er bra nok samtidig som tenker at hun må leve opp til alle kravene alle har for henne.
Boken er skrevet som en type dagbok hvor Ea skriver alle sine ideer, meninger og tanker. Du får føle med hovedpersonen hvordan det er å være overvektig og annerledes i et samfunn som ikke tillater det. Du får også høre om familien til Ea og hvordan hun opplever alt som skjer i den.
Jeg mener at forfatteren av boka, Synne Sun Løes, har gjort en god jobb med boka. Spenningskurven er bra og du får gradvis lære mer og mer om hvordan Eas tanker utvikler seg. Jeg syntes slutten var fin og selv om den ikke var helt overraskende så var det en slutt som passet perfekt til boka. Man føler med karakterene i boka og alle de mentale vanskelighetene du får høre om samtidig som karakterene har sine negative og mindre perfekte sider som gjør de lettere å kjenne seg igjen i. Jeg levde meg veldig inn i handlingen og det er noe jeg tror mange ungdommer vil gjøre siden vi ofte føler oss utenfor og som livet hater oss. Det eneste son kunne gjort boka enda bedre var om jeg fikk mer medfølelse for karakterene, når noe gikk galt for dem brydde jeg meg sjeldent og mente de fortjente det. Selvfølgelig er det mulig at dette var noe forfatteren gjorde med vilje men det er det eneste jeg ønsker og prikke på.
Alt i alt var dette en bra bok med et par muligheter for å gjøre den bedre. Derfor gir jeg denne boken 8/10

Vis flere anmeldelser

Til toppen