Miss

Synne Sun Løes Aschehoug 2017 58 anmeldelser

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter - og spising. Og hun hater alt som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

ragnhild sve

ragnhild sve

Skrevet av 5. desember 2017 av ragnhild sve på Åsly skole

Ea er 16 år gammel og har droppet ut av skolen. hun har ikke stort til et sosialt liv. hun kaller seg selv for tykkis og hater alt som er perfekt. jeg likte ikke denne boken og jeg ambefaler den ikke. boken er veldig uryddig. forfatteren har skrevet mange unødvendige sider. når jeg leser denne boken føler jeg at jeg leser den samme siden om og om i gjen. det ble en veldig tong bok og lese. den har småe kapitler og litt humor. jeg gir den terningkast 2


Fammy Kroglund

Fammy Kroglund

Skrevet av 24. november 2017 av Fammy Kroglund på Hisøy skole

Miss
Ea er en 16 år jente som er overvektig og mangel på motivasjon til å gjøre noe som helst annet enn å spise, skrive hekle, sove og lite mer. Selv beskriver hun seg selv som en 'Tjukkis' og sammenligner seg selv med hennes perfekte bestevenn Fanny. Hun ser på Fanny som en typisk Little Miss Perfect.

Boken er på en måte enkel å lese ved å lage mange kapitler. Noen var på en eller to sider og andre på femten eller mer. Det var ikke en typisk action eller spennende bok, men en selvbiografi av Ea selv.
Starten av boken er ikke veldig fengende eller spennende og har en del oppramsing som kan være slitsomt å lese. Oppramsingen følges igjennom hele boken og noen kapitler var ren oppramsing eller gjentagelse.
Man kunne ikke lese veldig tydelig vendepunktene i boken, men dem som det var, gjorde definitivt en rolle som gjorde at boken ble bedre utover.
Boken var ganske original på sin egen måte. De temaene som er skrevet sammen er veldig typiske temaer, men måten de er skrevet sammen på er mer originalt.

Kort sagt synes jeg personlig at den var ganske slitsom å lese på visse deler, spesielt med oppramsingen, men boken forbedret seg etter en stund og den ble lettere og gøyere å lese.

Derfor vil jeg gi den en sterk 3.


sandra

sandra

Skrevet av 23. november 2017 av sandra på Granmoen oppvekstsenter

Miss

Ea er en 16 år gammel jente som hater alt som er perfekt og som kaller seg selv en tjukkis. Hun har en ballettdansende bestevenninne som heter Fanny.

Jeg ble ikke ferdig med boka, men Jeg synes boka var litt morsom, men samtidig var det var litt mye oppramsing av ting f.eks. jeg hater: kroppen min, skolen, følelser osv… Men alt i alt var den ganske bra fordi den var morsom. Terningkast 4.


Victoria Løkken

Victoria Løkken

Skrevet av 21. november 2017 av Victoria Løkken på Rosten skole

Ea er 16 år gammel og har droppet ut av skolen. Hun kaller seg selv tjukkis og har ikke noe særlig til sosialt liv.

Da jeg først så denne boken tenkte jeg at den måtte være bra, men når jeg begynte å lese ble den bare verre og verre. I boken var et veldig mye oppramsing og forfatteren hadde skrevet mange unødvendige sider. Med en bok på 320 sider med veldig mye oppramsing og jeg må bare si at boken var utrolig livløs. Det ble tungt og man ble sliten av å lese den, og det kan gjøre til at leseren gir opp og ikke orker å lese mer. Ja historien var grei, men vi trenger ikke å vite " jeg hater: følelser, kroppen min… osv " på denne måten. Beskriv det heller inn i teksten på en måte som får leseren til å lese og ikke slik at den gir opp. Man kunne også bli litt forvirret inni boken, men samtidig tror jeg de fleste ungdommer kjenner seg litt igjen i boken. Noen kapitler var litt morsomme å lese, men ellers var det ikke noe jeg ville anbefalt og skulle ønske den hadde mer å by på

Alt i alt gir jeg boken en svak 2


Maren Hesby Lunder

Maren Hesby Lunder

Skrevet av 16. november 2017 av Maren Hesby Lunder på Ringshaug ungdomsskole

Ea er en overvektig ungdom som har droppet ut av skolen. Hun unngår sosiale medier, og hater perfekte folk, som bestevennen Fanny. Foreldrene hennes største frykt er at hun skal ende opp som tanten hennes, som til slutt tok selvmord. I denne boka følger du Ea gjennom et år.
Boka er humor, og litt dagbok-aktig.

Det første jeg tenkte da jeg hadde kommet et ar sider ut i boka, var at den var litt rotete. Det står for eksempel en side om hvem en person som blir nevnt er, så et par sider med handling, så noe helt annet igjen. Førsteinntrykket mitt av boka var ikke så bra. Ellers er boka ganske realistisk skrevet.

Jeg vil vel ikke si at det er noen spenningskurver i Miss, den går ganske rett fram. Boka er om livet til Ea, så den er lett å leve seg inn i, og kanskje kjenne seg litt igjen i. Boka er som regel lett å lese. Den har enkle ord og korte sider med lite tekst, men noen ganger skjer det litt mye. For eksempel er det noen sider med veldig mange parenteser, som gjør den litt tung å lese. Ea bruker ganske mange ord som ikke er vanlig å bruke som en tenåring, men hun er ikke akkurat som alle andre heller.

Jeg gir denne boka terningkast 3. Den var helt ok, men ikke superbra heller. Jeg syntes den var morsom til tider, men for det meste ganske kjedelig.

Vis flere anmeldelser

Til toppen