Miss

Synne Sun Løes Aschehoug 2017 59 anmeldelser

Ea er 16 år og ser på seg selv som Miss mis fit. Hun har droppet ut av skolen, og fyller dagene sine med hekling, skriving av sin egen selvbiografi, kunstneriske prosjekter - og spising. Og hun hater alt som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Silje

Silje

Skrevet av 5. desember 2017 av Silje på Åsly skole

Boka handler om Ea på 16 år og hverdagen hennes. Hun har droppet ut av skolen, og er for det meste hjemme å gjør ikke så mye. Hun hater alt som er perfekt og har en balettdansende venn som heter Fanny. Jeg synes boka er langdryg fordi det skjer ingenting før godt over halvveis i boka er tett tekst gjennom hele boka, men det er stor skrift og korte sider. Jeg synes boka er kjedelig fordi det skjer ikke noe spesielt og det er bare snakk om det samme gjennom hele boka.
-langdryg
-ingen spennings topper eller hendelser
-Litt irritert og trist stemning gjennom hele boka
-Vanskelig å få til å henge sammen
+ikke for mange sider
+ lettlest
Derfor gir jeg boka en 2


ragnhild sve

ragnhild sve

Skrevet av 5. desember 2017 av ragnhild sve på Åsly skole

Ea er 16 år gammel og har droppet ut av skolen. hun har ikke stort til et sosialt liv. hun kaller seg selv for tykkis og hater alt som er perfekt. jeg likte ikke denne boken og jeg ambefaler den ikke. boken er veldig uryddig. forfatteren har skrevet mange unødvendige sider. når jeg leser denne boken føler jeg at jeg leser den samme siden om og om i gjen. det ble en veldig tong bok og lese. den har småe kapitler og litt humor. jeg gir den terningkast 2


Fammy Kroglund

Fammy Kroglund

Skrevet av 24. november 2017 av Fammy Kroglund på Hisøy skole

Miss
Ea er en 16 år jente som er overvektig og mangel på motivasjon til å gjøre noe som helst annet enn å spise, skrive hekle, sove og lite mer. Selv beskriver hun seg selv som en 'Tjukkis' og sammenligner seg selv med hennes perfekte bestevenn Fanny. Hun ser på Fanny som en typisk Little Miss Perfect.

Boken er på en måte enkel å lese ved å lage mange kapitler. Noen var på en eller to sider og andre på femten eller mer. Det var ikke en typisk action eller spennende bok, men en selvbiografi av Ea selv.
Starten av boken er ikke veldig fengende eller spennende og har en del oppramsing som kan være slitsomt å lese. Oppramsingen følges igjennom hele boken og noen kapitler var ren oppramsing eller gjentagelse.
Man kunne ikke lese veldig tydelig vendepunktene i boken, men dem som det var, gjorde definitivt en rolle som gjorde at boken ble bedre utover.
Boken var ganske original på sin egen måte. De temaene som er skrevet sammen er veldig typiske temaer, men måten de er skrevet sammen på er mer originalt.

Kort sagt synes jeg personlig at den var ganske slitsom å lese på visse deler, spesielt med oppramsingen, men boken forbedret seg etter en stund og den ble lettere og gøyere å lese.

Derfor vil jeg gi den en sterk 3.


sandra

sandra

Skrevet av 23. november 2017 av sandra på Granmoen oppvekstsenter

Miss

Ea er en 16 år gammel jente som hater alt som er perfekt og som kaller seg selv en tjukkis. Hun har en ballettdansende bestevenninne som heter Fanny.

Jeg ble ikke ferdig med boka, men Jeg synes boka var litt morsom, men samtidig var det var litt mye oppramsing av ting f.eks. jeg hater: kroppen min, skolen, følelser osv… Men alt i alt var den ganske bra fordi den var morsom. Terningkast 4.


Victoria Løkken

Victoria Løkken

Skrevet av 21. november 2017 av Victoria Løkken på Rosten skole

Ea er 16 år gammel og har droppet ut av skolen. Hun kaller seg selv tjukkis og har ikke noe særlig til sosialt liv.

Da jeg først så denne boken tenkte jeg at den måtte være bra, men når jeg begynte å lese ble den bare verre og verre. I boken var et veldig mye oppramsing og forfatteren hadde skrevet mange unødvendige sider. Med en bok på 320 sider med veldig mye oppramsing og jeg må bare si at boken var utrolig livløs. Det ble tungt og man ble sliten av å lese den, og det kan gjøre til at leseren gir opp og ikke orker å lese mer. Ja historien var grei, men vi trenger ikke å vite " jeg hater: følelser, kroppen min… osv " på denne måten. Beskriv det heller inn i teksten på en måte som får leseren til å lese og ikke slik at den gir opp. Man kunne også bli litt forvirret inni boken, men samtidig tror jeg de fleste ungdommer kjenner seg litt igjen i boken. Noen kapitler var litt morsomme å lese, men ellers var det ikke noe jeg ville anbefalt og skulle ønske den hadde mer å by på

Alt i alt gir jeg boken en svak 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen