Minus 14

Espen Dekko Gyldendal 2019 14 anmeldelser

Jeg vet jeg burde tatt igjen for lenge siden. Jeg burde ha slått tilbake. Men jeg har liksom bare tenkt at det kom til å gå over. Av seg selv. Men det vet jeg nå. Det nytter ikke å lukke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julian Leere

minus 14

Skrevet av 11. desember 2019 av Julian Leere på Kråkerøy ungdomsskole

Minus 14 er skrevet av Espen Dekko og boken handler om Tobias som blir mobbet av Andreas, Men han han kan ikke si noe om problemene fordi at stefaren hans er alkoholiker. Boken er en ungdoms roman som handler mye om mobbing og kjærlighet. Boken er veldig god på å vise følelser og humøret til karakterene.

Boken var lett leselig siden setningene var korte, og alt ble beskrevet veldig godt. Jeg ble fikk skikkelig indre spenning når jeg leste boka fordi at det skjedde alltid noen problemer og han kan ikke gjøre noe med det siden vis han gjør noe blir alt bare verre, og når jeg la den ned hadde jeg lyst til å lese mer. Minus 14 er den beste boken jeg har noen gang lest fordi den var så spennende og jeg følte det samme som Tobias følte og det gjorde at jeg følte meg inn enda mer.

Boken får en terningkast 6 fordi den var kjempe spennende og alle problemene Tobias har er problemer han faktisk kunne ha hatt. og setningene var korte og lette å lese med mye avsnitter. Boken var også veldig spennende og morsom. Jeg ville anbefalt alle over 13 og lese minus 14.


Emil

Minus 14 – prøver å ta med litt for mye på drøye 200 sider.

Skrevet av 18. november 2019 av Emil på Smestad ungdomsskole

Dette er en anmeldelse som inneholder noen minispoilere, men ingenting som ødelegger. Hvis du absolutt vil unngå alt av spoilere, så ville jeg gått til siste avsnitt.

Minus 14 er en skjønnlitterær bok skrevet av Espen Dekko. I boka følger vi Tobias. Tobias er en musikkglad gutt som spiller i band med to av vennene sine, Igor og Elias. Han har også en kjæreste som heter Dia. På skolen blir han mobba av en gutt som heter Adrian.

Boka tar seg god tid med å bygge seg opp, og det er mye som skjer. Vi får også høre litt om bandet. Det virker litt som at boka prøver hardt å treffe mange temaer. Som for eksempel, voldtekt, kjærlighet, hvordan det er og ha en alenemor, krangling, mobbing og vennskap etc. Dette er vanskelig og dekke på drøye 200 sider. Synes det er litt synd at det er mere snakk om Dia (kjæresten) enn Adrian, for ut fra coveret og baksiden så var dette ingen kjærlighetsbok. Tobias er god venn med mobberens storebror, Magnus. Dette er en historie forfatteren har klemt med.
Så for å dele det opp litt, Tobias har en alenemor som sliter veldig og Tobias ikke har noe godt forhold med sin biologiske far. Vi følger også kjæresten til Tobias som driver med hest. Vi får også høre litt om bandet til Tobias og oppi alt dette blir Tobias mobba av en gutt som heter Adrian. Dette er det dessverre relativt lite om. Det skjer på en måte så mye at hovedtemaet ikke er med så mye. Men for eksempel det med at moren sliter kommer veldig bra fram i boka og Tobias er en interessant karakter. Jeg hadde likt å se han i flere bøker. Men sånn for eksempel det med at han og faren har et dårlig forhold kunne forfatteren ha droppa. Dette var liksom noe han bare fikk trykt med for at vi skulle synest mer synd på Tobias . Det var ingen grunn til å ha det med.

Jeg vil også gjerne påpeke slutten. Den var ikke direkte åpen, men det hovedpersonen gjorde passa ikke akkurat karakteren, hvis du skjønner. Virka nesten som at forfatteren hadde det travelt med å finne en slutt. Denne slutten var litt for åpen og matcha ikke helt personligheten hovedkarakteren.

Konklusjonen er at denne handler denne boka om en gutt som har et veldig hektisk liv og det er MYE som skjer. Jeg mener på ingen måte at denne boka er dårlig. Dette er en bra skrevet bok og forfatteren er flink på å skildre. Men jeg vil påpeke at forfatteren kunne droppa noen handlinger og satse mer på noen få. Hadde for eksempel likt å fått vite mer om mobberen og mindre om faren og Magnus. Faren er en veldig liten karakterer. Forfatteren kunne nesten lagd flere bøker av denne ene boka. Som for eksempel en om en gutt som blir mobba, en om en gutt som vil lære seg å ri med kjæresten, en om en gutt som har et dårlig forhold med faren sin og en om en gutt som spiller i band, men takket være en god hovedperson, gode skildringer og gode historier, så kan jeg anbefale å lese denne boken, terningkast 4.


Ola Holen

Minus 14

Skrevet av 12. november 2019 av Ola Holen på Vågå ungdomsskole

Dette var den beste boka eg har lest nokon gang. boka var bra frå første side og du vart heilt rive med og klarde nesten ikkje å legge ho frå deg.
Denne boka bør virkelig vinne uprisen
terningkast:6


Marius Kjenner Johansen

Kaldt

Skrevet av 12. november 2019 av Marius Kjenner Johansen på Kannik skole

Jeg mener at 14 minus er for ikke bra nokk. Globaloppvarming er svaret.


Magnus

Minus 14

Skrevet av 11. november 2019 av Magnus på Smestad ungdomsskole

Dette er er ganske bra bok. Den handler om en gutt som blir mobbet og har skilte foreldre og slutten av boka er litt uventet.
Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi.Den har gode karakterer. Den har gode skildringer og har en bra historie. Den har situasjoner som påvirker gjennom hele historien. Den får deg til å synes synd på hovedpersonen.

Jeg synes denne boka passer for de som er 10+ år. Fordi det er deler av boka som de yngre ikke vil forstå og slutten er kanskje litt ekstrem for de som er yngre.
Jeg synes denne boka burde nomineres til Uprisen fordi den er skrevet på en måte som at man kan kjenne seg igjen i det.

Magnus Alsberg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen