Minus 14

Espen Dekko Gyldendal 2019 14 anmeldelser

Jeg vet jeg burde tatt igjen for lenge siden. Jeg burde ha slått tilbake. Men jeg har liksom bare tenkt at det kom til å gå over. Av seg selv. Men det vet jeg nå. Det nytter ikke å lukke Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Astrid Solheim Kiil

Ei fantastisk bra bok

Skrevet av 7. november 2019 av Astrid Solheim Kiil på Halbrend skule

Ei fantastisk bra bok
Boka er ei dramabok og ei bok du kan kjenne deg igjen i, som handlar om den verkelege verda. Boka handlar om Tobias som blir mobba av ein gut på skulen som heiter Adrian. Mora er aldri til stade og spør aldri om korleis Tobias eigentleg har det, ho har dessutan ein kjæraste som heiter Klaus. Tobias likar ikkje Klaus, han saknar då mora hans og faren hans budde ilag. No har han ikkje så mykje kontakt med faren lenger. Tobias spelar gitar og i eit band med Elias og Igor. Etter kvart i boka møter Tobias ei jente som heiter Dia, ho er søt og snill og veldig opptatt av hestar. Kvifor kjem Klaus tilbake i huset? Kven har sloppe ut hestane til Dia? Og kva skjedde med Magnus?
Boka startar helt fantastisk, starten er det du alltid leitar etter når du skal finne ei bra bok. Du blir oppslukt av boka etter berre ei side. Eg sleit med å legge frå meg boka når eg las den. Den startar rett inn i handlinga og det er ein av grunnane til at denne boka er så bra.
Boka slutta overraskande, eg hadde ikkje forventa at det som skjedde skulle skje på slutten. Boka er veldig truverdig og det er forferdeleg å tenkje på at nokon har det sånn som Tobias i denne boka har det.
Denne boka tenkjer eg er ei viktig bok. Det er veldig mykje å lære i denne boka, og vi veit at det er ungdommar som har det sånn som Tobias har det i boka. Boka tar opp viktig tema som mobbing, kjærleik, omsorg og hevn.
Andre bør definitivt lese denne boka, og det er den beste boka eg nokon gonga har lest. Eg synest at den bør bli nominert til Uprisen.


Andreas 8D

Dramatisk

Skrevet av 5. november 2019 av Andreas 8D på Kråkerøy ungdomsskole

Boken "Minus 14 er en dramatisk bok skrevet av Espen Dekko, det skjer mye
dramatisk i boken. Blant annet Mobbing, drama og venner.

Boken handler om en gutt som blir mobbet, foreldrene er skilt og det skjer mye.
Han har en ganske god venn som heter Elias, de holder sammen hele tiden å spiller gitar. En av guttene i klassen er frekk og slem mot dem, han heter Adrian. Han tror at han eier hele verden. Han terper og mobber dem.

Jeg syns denne boken var veldig spennende, jeg følte hvordan karakteren hadde det. Det var mye som skjedde, boken hadde også litt humor i seg. Når jeg først begynte å lese boken var det vanskelig å legge den fra seg. Det kunne skjedd litt mere i starten/midten av boken. Det ble litt mye av det samme, men etter vært ble det bedre.
Slutten på denne boken var voldsom og uventet , jeg klarer å sette meg inn i personen, og hvordan slutten var for han.
Jeg syns denne boken passer for barn fra 12+. Det er fordi deler av boken er voldsom, jeg tror barn under 12 ikke hadde skjønt alvoret i boken.

Terningkast: 5 skrevet av: Andreas Ringen


sander rugsveen

Beste boka eg har lese

Skrevet av 29. oktober 2019 av sander rugsveen på Vågå ungdomsskole

Minus 14

Denne boka må eg gi ein 6 pga det er ein spennande bok eg klarte ikkje å legge den frå meg. Men det som var rart det er det at slutten er ein overraskelse i seg sjølv. Det skjer noko heile tida og det er gode karakterer. Du føler kva den guten går gjennom og kor kjipt livet hans er og alt det han opplever


Jacdah

Kaldt

Skrevet av 29. oktober 2019 av Jacdah på Kråkerøy ungdomsskole

Minus 14

Dette er litt av en bok! Den handler om en gutt som blir mobbet og har skilte foreldre og slutten av boka er helt uventet!

Jeg gir denne boka en 6 fordi:

Den har gode karakterer. Den har gode skildringer. Den har en virkelighetsnær historie. Den har situasjoner som påvirker gjennom hele historien. Den får deg til å synes synd på karakteren. En veldig uventet slutt. En bok i sin egen klasse.

Jeg synes denne boka passer for de som er 13+ år gamle. Fordi det er deler av boka de som er yngre vil ikke forstå deler av denne boka og slutte er kanskje litt ekstrem for de som er yngre.

Jeg synes denne boka burde nomineres til Uprisen fordi den er skrevet på en god måte og er litt virkelighets nær.

Jacob S. Dahlback

Til toppen