Minnesota og støvet

Kjartan Hjulstad Gyldendal 2015 30 anmeldelser

Daniel har alltid fulgt i fotsporene til storebroren Moses. Han forsøker å gå som ham, stå som ham og snakke som ham. Brødrene vokser opp i et indianerreservat, i en verden som ikke levner dem særlig håp for fremtiden. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

B-spor til Panser | tXt Aksjonen

B-spor til Panser | tXt Aksjonen

Skrevet av 2. desember 2019 av B-spor til Panser | tXt Aksjonen

[…] Minnesota og støvet Av Kjartan Hjulstad Gyldendal 2015 […]


Peter Djuvstad Døsvik

Peter Djuvstad Døsvik

Skrevet av 14. desember 2015 av Peter Djuvstad Døsvik på Slåtthaug Ungdomsskole

Minnesota og støvet

Forfatter: Kjartan Hjulstad
Utgitt: 2015.
Sjanger: Spenning
Jeg opplevde denne boken som en spennende og dramatisk tekst med et mangfold av problemstillinger. Den starter litt tregt, men blir intenst spennende etter hvert. Den slutter uventet og emosjonelt.
Daniel som spiller hovedpersonen, har lav selvtillit. Han vil helst være som hans modige storebror Moses, som er innblandet i et dårlig miljø. De lever begge to sammen med sin mor og den voldelige stefaren Shane.
Originaliteten av boka er ikke noe en kan tvile på. Jeg ar aldri lest en bok som er på noen måte i likhet med denne. Med et innhold av få klisjeer, gjør det dette til en kreativ roman. Det er også en meget realistisk tekst. Det er ingen trollmenn med magiske krefter eller noe lignende. Boken er lett å lese, men du kan støte på et par metaforer som ikke er så forståelige. Teksten inneholder grovt språk. Så passer best for ungdom 13+.

Terningkast: 5.


Nikolai

Nikolai

Skrevet av 14. desember 2015 av Nikolai på Slåtthaug Ungdomsskole

Minnesota og støvet
Forfatter: Kjartan Hjulstad
Utgitt:2015
Boken Minnesota og støvet er en spenningsfyllt bok som inneholder både dop, kjærlighet, vold, rasisme og drap. Daniel bor på et indianerreservat sammen med broren sin Moses, moren og den voldelige stefaren Shane. Når Moses blander seg inn i feilt miljø går dette også utover lillebroren Daniel.

Boken begynner litt treigt, men jeg syntes at den bygger seg opp på en bra måte og blir mer og mer spennende jo lenger man kommer i boken. Selv er jeg ikke en person som er noe særlig glad i å lese, men denne boken synes jeg ikke var så verst. Den var spennende hele veien og ikke tung og lese. Det eneste var at det ble brukt noen metaforer, særlig i begynnelsen av boken som ikke gav noe særlig mening til meg.

Denne boken tror jeg kan være genial for personer som er veldig glad i å lese og som liker mye action! Mange som har klagd på slutten, men personlig syntes jeg at slutten nesten var den beste delen av boken. Alt kan jo ikke alltid ende like perfekt heller. Denne boken har jeg lyst til å gi et terningkast: 5!


Erik Hotvedt

Erik Hotvedt

Skrevet av 14. desember 2015 av Erik Hotvedt på Hvittingfoss skole

Minnesota og Støvet er en god bok med en god fortelling. Starten på boka er som vanlig, man blir kjent med hovedpersonen og de rundt han.
Boka handler om Daniel, også kalt Minnesota. Han føler seg feig og ubrukelig og vil heller være som broren Moses, modig.
Handlingen i boka er litt treig i starten og en del ut i hoveddelen også, for det er mot slutten ting blir spennende.

Familielivet til Daniel og Moses er ikke så lett, og man får tidlig vite hvordan det er. Og når Moses får rotet seg opp i noe han skulle holdt seg unna, blir det enda verre for dem begge.

Jeg gir boken terningkast 4.


thomas prestegård

thomas prestegård

Skrevet av 14. desember 2015 av thomas prestegård på Orstad skule

Minnesota og støvet er skrevet av Kjartan Hjulstad og er en ungdomsroman. Det er en lettlest bok.
Boka handler om Daniel som lever på et indianerreservat. De har ikke håp om en framtid. Det oppstår mange problemer på reservatet og det er mye alkohol, narkotika og rasisme. Daniel har en bror som heter Moses, Daniel har alltid sett opp til han. Boken begynner å få spenning når Moses blander seg inn i en gjeng. Han prøvde å stjele narkotika fra gjengens leder, da gikk det fryktelig galt.
Boken er lett å lese. Den inneholder ungdomsspråk og banning. Avslutningen til boken er dårlig så det trekker den litt ned. Jeg gir boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Sonora

Sonora

Skrevet av 6. desember 2015 av Sonora på Hvittingfoss skole

Minnesota og støvet
Forfatter : Kjartan Hjulstad
Forlag : Gyldendal Norsk Forlag
Utgitt : 2015

Denne boken handler om Daniel og Moses. De er to brødre som bor på et indianerreservat i USA. Der jobber de på bensinstasjonen til Tim hvor de vasker bilruter. Moses hater jobben sin og har begynt å jobbe for en brutal ungdomsgjeng på reservatet. Der selger han narkotika.

Det er ikke så enkelt hjemme hos Daniel. Etter at faren hans døde har mor giftet seg med Shane og nå har han tatt over jobben som som vaktmester på skolen. Familien kan heller ikke gå fra Shane for da har de ikke noe sted å bo.
Daniel er forelsket i Canahishta. Hun har har det også helt forferdelig hjemme. Faren er en feit alkoholiker som ikke klarer å ta vare på seg selv eller ungene. De bor i en gammel campingvogn i trailerparken på reservatet. Hun jobber hele dagen og har det skikkelig tøft. Den eneste lykken hun har i livet er oppe på ranchen med hestene. Etterhvert blir det mer og mer bråk på reservatet. Tim vet at Moses er innblandet i reservatets ungdomsgjeng. Moses har prøvd å svindle sjefen for gjengen. Det kommer opp trøbbel med Shane og Daniel må juge.
Nå er det mellom brødrene og gjengen. Det blir mye skyting og drap på den forlatte fabrikken og til slutt dukker den gamle helten opp og redder Daniel og Moses.

Jeg syns at boken starter med null spenning, men blir mye bedre mot slutten. Derfor er den veldig lett å legge fra seg før kommer man inn i handlingen. Den er lettlest med mye gjentagelser. Slutten er veldig brå og uventet. Alt i alt er det en helt ok bok.
Anbefales til de som liker kjærlighet, vold og drama.
Terningkast: 4

Til toppen