Minnesota og støvet

Kjartan Hjulstad Gyldendal 2015 29 anmeldelser

Daniel har alltid fulgt i fotsporene til storebroren Moses. Han forsøker å gå som ham, stå som ham og snakke som ham. Brødrene vokser opp i et indianerreservat, i en verden som ikke levner dem særlig håp for fremtiden. Det Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Peter Djuvstad Døsvik

Peter Djuvstad Døsvik

Skrevet av 14. desember 2015 av Peter Djuvstad Døsvik på Slåtthaug Ungdomsskole

Minnesota og støvet

Forfatter: Kjartan Hjulstad
Utgitt: 2015.
Sjanger: Spenning
Jeg opplevde denne boken som en spennende og dramatisk tekst med et mangfold av problemstillinger. Den starter litt tregt, men blir intenst spennende etter hvert. Den slutter uventet og emosjonelt.
Daniel som spiller hovedpersonen, har lav selvtillit. Han vil helst være som hans modige storebror Moses, som er innblandet i et dårlig miljø. De lever begge to sammen med sin mor og den voldelige stefaren Shane.
Originaliteten av boka er ikke noe en kan tvile på. Jeg ar aldri lest en bok som er på noen måte i likhet med denne. Med et innhold av få klisjeer, gjør det dette til en kreativ roman. Det er også en meget realistisk tekst. Det er ingen trollmenn med magiske krefter eller noe lignende. Boken er lett å lese, men du kan støte på et par metaforer som ikke er så forståelige. Teksten inneholder grovt språk. Så passer best for ungdom 13+.

Terningkast: 5.


Nikolai

Nikolai

Skrevet av 14. desember 2015 av Nikolai på Slåtthaug Ungdomsskole

Minnesota og støvet
Forfatter: Kjartan Hjulstad
Utgitt:2015
Boken Minnesota og støvet er en spenningsfyllt bok som inneholder både dop, kjærlighet, vold, rasisme og drap. Daniel bor på et indianerreservat sammen med broren sin Moses, moren og den voldelige stefaren Shane. Når Moses blander seg inn i feilt miljø går dette også utover lillebroren Daniel.

Boken begynner litt treigt, men jeg syntes at den bygger seg opp på en bra måte og blir mer og mer spennende jo lenger man kommer i boken. Selv er jeg ikke en person som er noe særlig glad i å lese, men denne boken synes jeg ikke var så verst. Den var spennende hele veien og ikke tung og lese. Det eneste var at det ble brukt noen metaforer, særlig i begynnelsen av boken som ikke gav noe særlig mening til meg.

Denne boken tror jeg kan være genial for personer som er veldig glad i å lese og som liker mye action! Mange som har klagd på slutten, men personlig syntes jeg at slutten nesten var den beste delen av boken. Alt kan jo ikke alltid ende like perfekt heller. Denne boken har jeg lyst til å gi et terningkast: 5!


Erik Hotvedt

Erik Hotvedt

Skrevet av 14. desember 2015 av Erik Hotvedt på Hvittingfoss skole

Minnesota og Støvet er en god bok med en god fortelling. Starten på boka er som vanlig, man blir kjent med hovedpersonen og de rundt han.
Boka handler om Daniel, også kalt Minnesota. Han føler seg feig og ubrukelig og vil heller være som broren Moses, modig.
Handlingen i boka er litt treig i starten og en del ut i hoveddelen også, for det er mot slutten ting blir spennende.

Familielivet til Daniel og Moses er ikke så lett, og man får tidlig vite hvordan det er. Og når Moses får rotet seg opp i noe han skulle holdt seg unna, blir det enda verre for dem begge.

Jeg gir boken terningkast 4.


thomas prestegård

thomas prestegård

Skrevet av 14. desember 2015 av thomas prestegård på Orstad skule

Minnesota og støvet er skrevet av Kjartan Hjulstad og er en ungdomsroman. Det er en lettlest bok.
Boka handler om Daniel som lever på et indianerreservat. De har ikke håp om en framtid. Det oppstår mange problemer på reservatet og det er mye alkohol, narkotika og rasisme. Daniel har en bror som heter Moses, Daniel har alltid sett opp til han. Boken begynner å få spenning når Moses blander seg inn i en gjeng. Han prøvde å stjele narkotika fra gjengens leder, da gikk det fryktelig galt.
Boken er lett å lese. Den inneholder ungdomsspråk og banning. Avslutningen til boken er dårlig så det trekker den litt ned. Jeg gir boken terningkast 4.


Fabian

Fabian

Skrevet av 13. desember 2015 av Fabian på Orstad skule

Boken Minnesota og støvet er en lettlest bok på 200 sider. Starten er litt treg, men jo lenger inn i historien, jo mer spennenes blir den.
Handlingen i boken foregår rundt et indianer reservat der brødrene Daniel og Moses bor ilag med moren deres og stefaren deres. Daniel, som er hovedpersonen, opplever flere dramatiske ting i indianer reservatet, blant annet at han blir forelsket i en jente som heter Cannah og at moren blir mishandlet av stefaren. Dette er de to tingene boken handler mest om, selv om det er mange mindre konflikter som at broren Moses, blir blandet inn i en av gjengene som er i reservatet. Boken handler egentlig mye om kjærligheten og følelsene Daniel har for broren, moren og Cannah. Det er veldig tydelig på måten han ser på dem, spesielt på broren hans Moses.
Jeg anbefaler boken til alle som har lyst på en lettlest bok med spenning og drama. Du blir kjent med hver en av personene, og klarer lett å sette deg inn i boken. Jeg gir boken et terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ole Morten

Ole Morten

Skrevet av 30. november 2015 av Ole Morten på Hovedgården ungdomsskole

Minnesota og støvet

Forfatter: Kjartan Hjulstad

Kjærlighet er mot.
Denne boken handler om Minnesota som er en indianer som bor på et reservat i USA med broren sin Moses og moren, de jobber som bilvasker på en bensinstasjon. De er alle veldig fattige, etterhvert blir Moses mer atskilt fra Minnesota og blir involvert i flere drapssituasjoner.
Boken er ikke så veldig gripende fordi at spenningskurven er alltid middels og veldig mye gjentar seg som f.eks. drap og narkotika. Slutten av boken er ikke veldig spennende og den slutter utrolig brått. For å være ærlig ble jeg ekstremt skuffet av boken fordi den handlet mest om drap, vold og narkotika noe som kan bli litt for trist å lese om, men man får også et inntrykk i hvordan det er å være avhengig av narkotika. Noe jeg likte med boken var at man ikke ble så godt kjent med hovedkarakterene, noe jeg liker fordi at da kan jeg bruke fantasien min til å tenke meg deres interesser og hobbyer, utenom at noen av de likte å ri. Denne boken var også fylt med dramatikk det hjalp med å holde spenningen oppe, men det det samme gjentok seg altfor ofte som tidligere nevnt drap og narkotika. Kapitlene var også ganske lange i alle 197 sidene var det bare 7 kapitler, bare det sier at mye av det samme gjentar seg og ikke så mye variasjon.
Alt i alt er dette en helt passe bra bok den er spennende til tider, men for en som ikke er så veldig glad i å lese hadde jeg ikke tatt meg tid til å lese denne boken. Litt for lite variasjon i handlingen, noe som gjorde den lett å legge fra seg.

Terningkast 2

Til toppen