Min tid kommer

Nina Vogt- Østli Cappelen Damm 2013 29 anmeldelser

Hans Petter lever en skyggetilværelse. Med mobbing, foreldre som ikke forstår ham, ingen venner. Hatet vokser. En dag får han kontakt med en jente på nettet. Hun er etter alt å dømme sinnsforvirret – hun påstår hun kontakter ham fra framtiden. Men hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Min Tid Kommer

Boken er skrevet av Nina Vogt-Østli. Og hovedpersonen er Hans-petter. Hans-Petter er en gutt som blir veldig ofte mobbet på skolen, og har ingen venner. Han hater de som går på skolen hans.. og skulle bare ønske han kunne rømme. Men en dag er det noe som duker opp på datamaskinen hans. En chat-boks med noen som heter Fera. Hvem er det? Og hvordan vet denne personen så mye om Han?? Denne chatten gjore store konsekvenser for Hans i fremtiden..Det er en veldig trist og skummel bok, med en veldig spennende slutt. Jeg anbefaler absolutt denne boken, fordi jeg tror mange kan kjenne seg igjen i boken. Han viser en helt anen side av hverdagen som mange andre kan kjenne seg igjen i. Og det viser kanskje en annen side for de som mobber. Det er en veldig bra bok, med mange sterke følelser. Anbefales!!


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

En drivende bok.

Boka handler om Hans Petter, han er 15 år og han blir mobbet på skolen. Han møter en jente fra fremtiden på internett og hun sier at han kommer til å bli en diktator som nesten kommer til å utrydde menneskeheten.
Jeg Synes at boka var gripende og jeg fikk lyst til å lese mer av boka fordi det var en drivende handling så jeg ble ferdig ganske fort. Jeg synes det var bra gjort av forfatteren å lage en del av boka på en måte som en Chat. Boka har en bra handlingsgang og jeg anbefaler denne boka.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

En nervepirrende bok som river deg med!

Denne boka klarte jeg ikke å legge fra meg fordi jenta fra fremtiden snakker med hoved personen i boka. Hun er spesiell både på en bra og en dårlig måte. Dette fører til han Hans Petter tar noen feil valg.
Jeg liker at boka handler om personer som man kan kjenne seg igjen i.
I boka møter vi et mobbeoffer som går i tiende klasse og han fortsetter å snakke med jenta fordi han ikke har noen andre venner.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Vi må skjerpe oss!

Hva ville du gjort hvis du ble kontaktet av en jente som sier hun er fra fremtiden?

Hans Petter sliter på skolen og har ingen venner, men en dag kontakter en jente som heter Fera han på internett. Hun sier hun er fra fremtiden. Hans Petter tror ikke på henne i begynnelsen, men ting blir mer virkelig for han når hun forteller om katastrofen som kommer til å skje hvis vi ikke skjerper oss, men at Hans Petter kan stoppe det.

Min tid kommer har 206 sider.
Forfatteren er Nina Vogt-Østli.
Sjangeren er drama/fantasy.

Forfatterens poeng med boka er at vi må skjerpe oss når det gjelder miljøet. Vi må slutte å forurense og forsøple, eller så kommer noe forferdelig til å skje. Dette klarer hun. Hun skriver en bra bok, og i ettertid så skjønner jeg hva den egentlig handler om.

Forfatteren har skrevet en god fortelling, men hun skriver den på en litt kjedelig og langtrukken måte. Det er noe som ødelegger litt av boka. Det tar lang tid før noe spennende og interessant skjer og det eneste spennende er når Hans Petter og Fera snakker med hverandre. Slutten var derimot overraskende og spennende, men kanskje litt for brå.

Boka ga meg en opplevelse som varer, for jeg tenker på den i ettertid, og jeg skjønner at vi må skjerpe oss! Baksiden av boka ødelegger en del ved og skrive at Fera er fra fremtiden, for det tar bort en del av spenninga.

Anbefaler jeg boka: Ja! Den er litt langtrukken, men vær tålmodig. Slutten overrasker og gjør boka bra! Boka er virkelig en tankevekker. Denne boka må til finalen!

C.L.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Ondskapens vei- eller ei

”Jeg ser det levende for meg. Dødens budbringer med maskinpistol. Høye skrik, bønner om nåde og store gutter som pisser i buksa. Den usynlige Hans Petter blir plutselig den alle vil unnslippe. De som sparket, de som lo og de som bare lot som om de ikke så.”

Boka handler om en tenåringsgutt med navn Hans Petter. Han blir daglig plaget av skolens verste mobber, Andreas, og dette påvirker hverdagen hans veldig. Plutselig en dag får Hans Petter en melding av en jente som heter Fera. Fera sier hun er fra fremtiden, men Hans Petter blir ikke helt overbevist av det hun forteller. Hun forteller om en katastrofe som endte med ny tidsregning, og om en ny verden uten farer der alt og alle lever gjennom et råd.

Å lese boka var som å spise favorittretten min til middag. Som sjokolade på en lørdag. Jeg fikk ikke nok av den. Jeg tenkte mye på boka i etterkant, og jeg kunne ønske at det var jeg som hadde skrevet denne. Du kjenner deg igjen i Hans Petters hverdag uansett om du er gutt eller jente, eller om du blir mobbet eller ikke. Han er verdt å bli kjent med, og du vil ikke angre!

Jeg ble positivt overrasket over boka. Begynnelsen gikk litt langsomt, men den var nødvendig for å skjønne resten av historien. Når jeg virkelig satt meg inn i boka, skjønte jeg at den var noe for meg. Jeg digget den, og når jeg var på siste side håpet jeg at den på et mystisk vis skulle fortsette på neste side, men leserens fantasi må avslutte denne boken.

Vogt-Østli har skrevet boka på en måte så du blir overrasket når ting skjer, og historien var virkelig en oppvekker på hva vi gjør med planeten vår. Slutten var litt forutsigbar, men veldig åpen. Denne boken fortjener virkelig å komme til finalen! Alle burde lese den, både unge og voksne, så kom deg til bokhandelen og ta tak i den! Du vil ikke angre!

Jeg anbefaler boka på det sterkeste, og folk som ikke liker boka, skjønner kanskje ikke det viktige temaet i den. Ondskap er en viktig rød tråd i fortellingen, og ondskap ligger i alle. De som ikke har det så bra når de er barn, kan noen ganger utvikle onde sider. Boka viser konsekvensene av handlingene til oss mennesker, og hvordan handlingene kan påvirke alt i vår sårbare verden.

Sandra HRL

Vis flere anmeldelser

Til toppen